![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
Zgadza sie tytusdezoo plytki mają po 4.7 GB. Shrinkiem kopiowalem, bo wiedzialem, ze da sie nagrac odrazu w nim. W Decrypterze da się nagrac plytke? Wiem, ze mozna skopiowac, ale nigdy w nim nie nagrywalem. Prosze o pomoc.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kto pyta nie błądzi...
Data rejestracji: 08.11.2004
![]() |
w decrypterze masz u góry na pasku MODE ==> ISO ==> READ
w ten sposób zgrasz te płyty do obrazu na dysk a potem zeby je wypalic to podobnie MODE ==> ISO ==> WRITE
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Wszystko by bylo ok. Ale zaraz napisze co nadal występuje.
Odinstalowalem wszystkie zbedne programy do wypalania, lacznie z alcoholem. Zostawilem nero i dvd decrypter. Nim zrobilem obraz plyty (*.iso) i chcialem nagrac w Nero. Kupilem dzis trzy plytki dvd-r: esperanze x4, platinum x8, verbatim x4. Na początek włożylem patinum i nawet mi nie zacząl porządnie nagrywac w Nero, wywalil przy lead-out. Wcześniej zakupiłem DVD+RW Dysana i nagral mi ją bez problemu w Nero. Nie wiem już czego powodem może być to, że nie pali mi dvd-/+ r. Wczesniej kilka dvd-r TDK (z pudelek plastikowych) poszlo do kosza. Prosze o problem bo już nie wiem co robić. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Reklamuj ja jeszcze raz.
PS. Nagrywac ISO miałes w DVD Decrypter a nie w NERO.
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Tytus w dvd decrypter tez nagralem. Dokladnie bylo to dvd-r Verbatim i tutaj nie bylo bledow w dvd decrypterze. Tylko jest taki problem, ze ani nagrywarka (lasek przeskakuje w niej jak wloze tą plytke) ani dvd-rom Liteona (gubi sie i cos tam robi) nie chce mi jej przeczytac. Czyli mimo wszystko, ze dvd decrypter nie pokazal bledu tej plytki nie da sie przeczytac. Jutro jeszcze raz chyba pojdzie do reklamacji jak sie nic nie wyjasni.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Jezeli tyle płyt ci zniszczyło i nic ich nie czyta to na 99% nagrywarka jest padnieta, reklamuj ja i wez ze soba te płyty.
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2005
![]() |
To moze ja tez opisze moje problemy z 3500AG. Razem z nagrywarka kupilem 5 sztuk DVD-R 4x Verbatim SuperAZO. Na pierwszy ogien poszly mp3. Nagralem cala plytke z mp3 ale ich jakosc po nagraniu byla fatalna, w kazdym odsluchanym pliku bylo wyraznie slychac jakies trzaski i "skrecze" ktorych nie bylo w plikach odtwarzanych z hdd. Niewiele myslac sciagnalem ze strony NECa nowszy BIOS 2.18 i zainstalowalem go. Potem bylo juz tylko gorzej. Kolejna plytka - znowu mp3 - nie dograla sie do konca. Przy 99% w Nero wywalilo blad
Kod:
Plyta niemozliwa do zapisania Przenioslem NECa do sasiada i odpalilem u niego. Ostatnia plytka nagrala sie bez bledow. Zaczalem szukac roznic i znalazlem: w menedzerze urzadzen w urzadzeniach systemowych mialem dwa podobne wpisy - PnP BIOS Extension i Plug and Play BIOS Extension. Przy pierwszym z nich byl maly zolty wykrzyknik Po usunieciu urzadzenia NEC zaczal w koncu jako tako pracowac chociaz wykresy w Nero Speed jeszcze dalekie od idealu a test jakosci dysku wcale nie rusza: Kod:
Blad podczas inicjowania testu |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Bo kur... w NECu test jakości nie działa, jak byś czytał forum to bys wiedział.
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2005
![]() |
hahahaaha no to niezla wtopa na poczatek, faktycznie jak bym czytal to bym wiedzial ale na razie uzywalem tylko "Szukaj" a nie czytalem wszystkiego jak leci
Ostatnio zmieniany przez akuku : 01.02.2005 o godz. 23:47 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Sterowniki do NEC ND 3500A [OEM]
kupiłem wyżej wymienioną nagrywarkę, ale w wersji OEM i nigdzie nie mogę znaleźć sterowników do niej, może mi ktoś pomoć?
Ostatnio zmieniany przez rookie : 01.12.2004 o godz. 19:08 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Jakie sterowniki masz na mysli
Niezabardzo rozumiem... chcesz zainstalowac ja![]() Hmmm... wyjasnij o jakie sterowniki Ci chodzi... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
![]() |
pewnie sie ośmieszyłem
ale jestem noobem w 100%, zainstalowałem nowy firmware i dalej mi wyskakuje że "znaleziono nowy sprzęt" więc pomyślałem, że jest brak sterowników
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
pietrek
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
nowy bios = nowy sprzet dla kompa winda sama instaluje niezbedny soft, nic nie robisz, taki dobrobyt no ale to juz pewnie zauwazyles sam.
|
|
|
|
#14 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.01.2004
![]() |
ja tak mialem jak mialem daemona zainstalowanego, to za kazdym razem wykrywal nowy sprzet na kanale IDE,
jak cos to wywal daemon, reset, winda se poinstaluje co chce, reset i mozesz instalowac daemona na nowo |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
![]() |
dzięki cherrythomas, miałem tak samo ale juz jest OK
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dvd r dl, napęd, nec |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 19:37 |
| Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
| Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |