![]() |
takie pytanko! Jestem nowym posiadaczem Pioneer DVR-109, sprawdziłem i mam wersję biosu 1.17. Czy jest sens upgrad'u do 1.50 i czy jest to oficjalny "bezpieczny" firmware? Co zyskam jeśli zdecyduję się na upgrade? Nigdy nie robiłem upgradu i czy dla tego modelu wykonuje się go pod DOS'em czy normalnie pod Windą? (zawsze bezpiecznijeszy DOS :) ) Ile trwa taki upgrade?
Bardzo proszę o pomoc i odp. na sasza5@poczta.onet.pl |
takie pytanko! Jestem nowym posiadaczem Pioneer DVR-109, sprawdziłem i mam wersję biosu 1.17. Czy jest sens upgrad'u do 1.50 i czy jest to oficjalny "bezpieczny" firmware? Co zyskam jeśli zdecyduję się na upgrade? Nigdy nie robiłem upgradu i czy dla tego modelu wykonuje się go pod DOS'em czy normalnie pod Windą? (zawsze bezpiecznijeszy DOS :) )
Bardzo proszę o pomoc i odp. na sasza5@poczta.onet.pl |
Witam!
Mam takie pytanie! Otóż kupiłem Pioneer DVR-109 i chciałbym wiedzieć którą ma wersję biosu? W jaki sposób można to sprawdzić? poproszę o odp na sasza5@poczta.onet.pl Z góry Wielkie dzięki :) |
Cytat:
|
nie przejmuj sie tym bo nie pogarsza to jakosci nagrywania a po wgraniu biosu 1,50 ten "problem" znika :)
|
Pioneer DVR-109 -- problem :(
hej
miesiąc temu kupiłem Pioneer DVR-109 ,nagrałem na nim 5DVD'ków i co ... podczas każdego nagrywania spadał buffor do 10% tak na ok 1-2s i pózniej znowu do 97-100 , oddałem do serwisu nastepnego dnia , dzisiaj odebrałem nowy model (sprawdzałem nr seryjny :) wypalam pierwsza płytke (TDK 8x) z predkoscia 4x i znowu to samo !! szlak mnie juz trafia bo nie wiem co to moze byc ,nagryware mam na master, na oddzielnym kablu hdd , 1GB ramu procka 2Ghz ,Dma właczone ,myslałem ze to moze jakas wadliwa partia tdk ,wiec kupiłem kilka rodzajów dvdków i na kazdym to samo , jak nic nie poradzicie to znowu biegne do serwisu .... i znowu 3tyg czekania (( |
A czym nagrywasz ? bo m***243;j Stomp Record Now DX 4.5 z nowym pxDriverm 5.07 nagrywa lepiej ni***380; nero na XP.
|
Cytat:
;) 109-D na stronie Pioneera - OEM, z orydynarnym przednim panelem bez napisu PIONEER i chamskim przyciskiem do tacki. A Twój XL jest przecież taki sliczniutki, ze srebrnym guziczkiem. :serdusz: Więcej różnic nie znalazłem. Gratuluję odwagi w zakupie tego Pionka, sam na niego miałem chrapkę, ale moje zapędy ostudziły opinie użytkowników na róznych forach. :tak!: |
nowy bios mozesz wgrac conajwyzej www.cdrinfo.com
|
pioneer 109XL pod win98 ?
Na początek witam wszystkimch od kilku lat jestem "biernym" forumowiczem, dzis postanowilem sie odezwac bo potrzebuje pomocy, a nie znalazlem jej w poprzednich dyskusjach.
Niedawno kupilem swoja pierwsza dvd-r (pionner 109XL,btw wczesniej mialem tylko starego dobrego teaca cd-r 8x8x32) no i niestety jest ona widoczna tylko jako cdr i dvd (tylko jako czytnik) mam winde 98 i nie bardzo moge zmienic na xp bardzo bym prosil o pomoc w odnalezieniu o ile sa jakichs patchow. z gory dzieki za odp OLO p.s. chcialem kupic pioneera 109-D bo byl tanszy koles mi wcisnal XL czym to sie rozni bo sam nie wiem? gdyby ktos wiedzial to prosze o info |
Cytat:
Każda (nawet najlepsza nagrywarka) ma swoje "ulubione" nośniki i rzecz w tym, aby je umiejętnie dobrać i TYLKO ICH SIĘ TRZYMAĆ !! :) :piwo: |
co sie okazało że nagrywarka Pionek 109 na biosie 1.17 żle nagrywała płyty DVD-R, konsola Xbox wogóle je nieczytała (najlepszy napęd Samsung),problem był poruszany nieraz na oficjalnym forum pionera 109,bug w biosie, z poprzednim modelem nagrywarki Pionek 107D niebyło problemu z odtwarzaniem, płyt na konsoli przez nią nagranych, po zmianie biosu na 1.40 w pionku 109 wszystko działa jak należy konsola czyta DVD-R bez problemu jak po maśle :) szlaq uwaliłem 4 Verbatimy :/
|
Cytat:
I takie coś mnie przekonuje. |
@demek
chodzi mi o to zebys tylko dla wykresu to nagral |
tak jasne :) nagram ją x8 i mi konsola nawet tego nieskuma ;), sflashowałem napęd na najnowszy bios z wersji 1.17 na 1.40 i widze że teraz wypala o wieele lepiej oto płyta Verbatim DVD-R x8 palona x4.
http://img143.echo.cx/img143/9248/untitled12sj.jpg i kolejny test http://img153.echo.cx/img153/2949/untitled14su.jpg JAk teraz pali wg Was jest poprawnie |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:41. |