Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer DVR-109/A09 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-dvr-109-a09-51901/)

sonon 11.06.2005 19:00

Cytat:

Napisany przez ManATMoon
Masz Pionka? A miałeś coś innego?

Nie mam Pionka :) Mam Plextora 716A i NEC-a 2500A. Pionka bronię, bo wykresy ma napradę ładne. A w temacie, który zapodałeś są testy robione na DVD-ROMie Liteona - w ogóle nie można ich porównywać z testami robionymi na nagrywarkach. Nośniki klasy średniej (Ritak, sporo wykresów w temacie który dałeś) wychodzą ładnie. Słabsza klasa średnia (cmc) wychodzi średnio. A ten wykres co ja zapodałem to z palenia płyty x16 - znajdź mi proszę porównywalny wypał na dowolnym palinku i dowolnej nagrywarce przy tej prędkości :> Nie uświadczysz ich zbyt wiele.

Cytat:

Napisany przez ManATMoon
W linku, który zapodałeś widać wyraźnie, że Pioneer ładnie pali
Chyba w mojej przeglądarce inny link się otwiera niż u Ciebie, bo z mojego wynika, ujmijmy to delikatnie, że ten Pionek jest ŚREDNI :haha:

A mnie się podoba :P Chociaż gdybym miał kupić kolejny palnik, to byłby NEC albo BenQ - ale tylko ze względu na soft dołączony do niego bądź też scenę wytworzoną wokół napędu. Moim zdaniem Pionek nie ustępuje NEC-owi i BenQ.

ManATMoon 11.06.2005 21:09

Cytat:

Napisany przez demek
a ja czekam dalej na opinie....a nie wykresy:)

Jeden obraz wart tysiące słów.
Każdy z tych wykresów jest dla mnie opinią.

Kończymy
:cisza:

demek 11.06.2005 23:48

@sonon

oczywiscie ze nie ustepuje bo wszystkie sa bardzo dobre

@ManATMoon

wykresy to nie wszystko bo jak juz wielokrotnie pisalem jakims cudem plyty nagrane wlasnie na pionku sa czytane na stacjonarce sony ktora wogole nie powinna czytac plyt innych niz tloczone a te z pionka jakos czyta..........wiec ...... to jest przypadek ? :

slawekj 12.06.2005 00:01

Cytat:

Napisany przez demek
wykresy to nie wszystko bo jak juz wielokrotnie pisalem jakims cudem plyty nagrane wlasnie na pionku sa czytane na stacjonarce sony ktora wogole nie powinna czytac plyt innych niz tloczone a te z pionka jakos czyta..........wiec ...... to jest przypadek ? :

I tak w kółko.....
Ja testuję i oglądam nagrane płytki na moim weteranie AIWA XD-DV370 (w środku SONY) i w specyfikacji player'a nic o płytkach nagrywalnych.
A czyta +/-R wszystkie nagrane na LiteOn 812/832/1633-mody, Nec'u 3500, LG 4163 i BenQ (z bitsetting'iem i bez).

Ale to test odczytu a nie jakości nagranych płytek. To dwa różne testy.
Dopiero testy na błędy ukazują jakość nagrania. I nic tego nie zmieni.

:piwo:

sonon 12.06.2005 00:01

Cytat:

Napisany przez demek
jakims cudem plyty nagrane wlasnie na pionku sa czytane na stacjonarce sony ktora wogole nie powinna czytac plyt innych niz tloczone a te z pionka jakos czyta..........wiec ...... to jest przypadek ? :

To nie przypadek... To BITSETTING

:D

demek 12.06.2005 00:26

@sonon

bez bitsetingu plyty nagrywane:)

sonon 12.06.2005 00:32

Cytat:

Napisany przez demek
@sonon

bez bitsetingu plyty nagrywane:)

No to na 99,999999999% nagrane na Pleksie, Benku, NEC-u, LG też by chodziły :P

demek 12.06.2005 00:55

nie, nie chodza z plexa, lg, benq a z neca chodza:)

slawekj 12.06.2005 01:01

Cytat:

Napisany przez demek

propozycja i problemy znikną...
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...27&postcount=9

:)

sonon 12.06.2005 01:01

Cytat:

Napisany przez demek

Dziwnie prawisz, ale muszę wierzyć na słowo :P

mike861 12.06.2005 17:55

hmmm ,no własnie nagrywam tylko pod nero ,innych progów nie używam , a co do wyłaczenia programów ... hmmm mam athlona bartona 2500+1024ramu wiec wydaje mi sie ze problem tkwi w sprzecie , chyba we wtorek jednak czeka mnie wizyta w serwisie ... ehhhh :(

polakT 12.06.2005 18:22

Cytat:

Napisany przez mike861
hmmm ,no własnie nagrywam tylko pod nero ,innych progów nie używam , a co do wyłaczenia programów ... hmmm mam athlona bartona 2500+1024ramu wiec wydaje mi sie ze problem tkwi w sprzecie , chyba we wtorek jednak czeka mnie wizyta w serwisie ... ehhhh :(

ja np mialem podobnie za swoim litkiem jak mialem nero wersja 6.6.0.3 jak sciagnalem nowa to juz bylo ok, ale najpierw spedzielm 3 dni na marnowaniu plyt :|

mike861 12.06.2005 19:44

nero tez juz sprawdzałem ... / mam teraz wersje 6.6.0.13 , wczesniej uzywałem 63125
i niesety to samo ... :(

dodo. 12.06.2005 21:42

Myślę, że Pionek 109 tak właśnie już ma i ciężko będzie to zmienić. Mam też Pionka i ten sam problem, ale co najważniejsze bardzo dobrze wypala i nie mam żadnej do tej pory zniszczonej płyty (z 200 płyty wypalonych, a palę na Esperach, princo, tdk, verbatim, platinum i zdarza się na badziiewie typu omega). Ja bym się tak nie przyjmował tym skaczącym buforem, aby dobrze tylko spełniała swoją rolę. Bardzo możliwe, że jest to błąd większości Pionków 109 lub też jakiś system, który bada najlepszą prędkość zapisu i dlatego te spadki. Pozdrawiam.

mike861 12.06.2005 23:40

Cytat:

Myślę, że Pionek 109 tak właśnie już ma i ciężko będzie to zmienić. Mam też Pionka i ten sam problem, ale co najważniejsze bardzo dobrze wypala i nie mam żadnej do tej pory zniszczonej płyty (z 200 płyty wypalonych, a palę na Esperach, princo, tdk, verbatim, platinum i zdarza się na badziiewie typu omega). Ja bym się tak nie przyjmował tym skaczącym buforem, aby dobrze tylko spełniała swoją rolę. Bardzo możliwe, że jest to błąd większości Pionków 109 lub też jakiś system, który bada najlepszą prędkość zapisu i dlatego te spadki. Pozdrawiam.
W sumie to moze masz racje ,ale dziwi mnie jedno -- skoro oddałem do serwisu pierwszy naped z IDENTYCZNĄ wadą to dlaczego wymienili go na nowy naped ...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:48.