Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer DVR-109/A09 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-dvr-109-a09-51901/)

Turboni 22.02.2005 00:07

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
To prawda :taktak:

Ale niesmak pozostaje ... :\

BTW Uważam jednak, że jak na tak renomowaną firmę

I jak na sprzęt za taką kasę

Kontrola jakości powinna być bardziej surowa :bicz:

Bo właściwie powinno się taki sprzęt w ciemno brać

300% pewności i sprawności

A tu proszę :podbite:

Ale to tylko moje skromne zdanie :taktak:

:czar:

masz racje ale wiesz jak sie sklada sprzet po SAKE to roznie bywa :D

VIZZARD 21.02.2005 23:54

Cytat:

Napisany przez Turboni
jeden nie zadowolony na XXX uzytkownikow ( sorry na X uzytkownikow) :D

zdaza sie przeciez kazdej firmie jakis wadliwy egzemplaz :>

To prawda :taktak:

Ale niesmak pozostaje ... :\

BTW Uważam jednak, że jak na tak renomowaną firmę

I jak na sprzęt za taką kasę

Kontrola jakości powinna być bardziej surowa :bicz:

Bo właściwie powinno się taki sprzęt w ciemno brać

300% pewności i sprawności

A tu proszę :podbite:

Ale to tylko moje skromne zdanie :taktak:

:czar:

Turboni 21.02.2005 23:30

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ale na temat Plextora 716A

Warto też zobaczyć opinię ernika TU :czytaj:

:>

jeden nie zadowolony na XXX uzytkownikow ( sorry na X uzytkownikow) :D

zdaza sie przeciez kazdej firmie jakis wadliwy egzemplaz :>

HIFI 21.02.2005 23:27

@maker00
Dzięki tobie pozbyłem się tego Pioneera uważam, że 109 to niewypał.
W sklepie płyty nagranej 109 nagrywarka LiteOn nawet nie mogła "zobaczyć" a DVD-ROM Asus 616 wszystko widzi jako "Track01.cda".
P.S.
A miałem wcześniej zakupić LG 4163 tylko niepotrzebnie czekałem na Pioneera 109.
Dzisiaj naprawiłem swój błąd. :) :) :)
Aha dodam, że LG 4163 potrafi odczytać to co nagrałem Pionkiem.

radziow 21.02.2005 16:47

Podobno wszystkie problemy związane z nowym Pionkiem 109 to soft do wypalania. Większość osób, która poleca 109 używa czegoś takiego jak stompsoft Recordnow Max 4.5 co daje rewelacyjne wyniki.
Ja zamierzam sobie kupić tego pionka bo nie mam żadnego napędu DVD ani DVD-romu w kompie i czytam tak od miesiąca różne za i przeciw i z tym softem niema żadnych problemów najwięcej z tymi najpopularniejszymi takimi jak nero czy Alcohol.

Jeśli możesz nagrać płyte w tym program podziel się wynikami ...

jaceq 21.02.2005 13:57

No wlasnie, jest szansa ze wyjda lepsze firmware do 109 i bedzie tak dobry i sprawdzony jak 108. U mnie w 3miescie jak na razie poszukiwania 108 zakonczyly sie fiaskiem :( Chociaz jeszcze wpadlem na jeden pomysl, zamiast kupowac pionka 109 jako jedyny naped wziasc tanszego o 100 neca (jakosc zapisu jest ok) i za ok 100zl wziasc jakis naped dvd z mozliwie bardzo dobra korekcja dvd i cd (a przynajmniej dvd) Sluzylby mi wtedy do odczytu, skoro piszecie ze nec'e maja slaba korekcje. Tylko nie wiem jaki to mialby byc napedzik :D

PS - aha, jeszcze jedno :) Gdzies mi sie obilo o uszy, ze Asus to to samo co Pioneer? Jesli to prawda, to jaki jest odpowiednik Asusa dla 108 a jaki dla 109 i czy warto kupic cos takiego, czy lepiej omijac szerokim lukiem. Analogicznie czy byla by mozliwosc wgrania do takiego asusa (o ile mam racje ze to oemy pionka) biosu od pionka i system widzialby go po prostu jako pionka? :D

DanielP 21.02.2005 13:25

Pewnie byly i taniej niz za 270, po prostu sie za bardzo za Pionkami nie ogladalem.
Jak NEC stanial do 240 zl, to i inne tez troche musialy potaniec :)

108 to juz sprawdzony napedzik, a 109 to nadal nowosc.
Wiadomo jak to jest z nowosciami, zanim je dopracuja to troche czasu uplynie.
A w sumie 109 w stosunku do 108 nie wprowadza az tak wiele, aby byl sens placenia o 100 zl wiecej (to przeciez 30% ceny !).

jaceq 21.02.2005 13:07

@VIZZARD - no faktycznie, pytalem sie i moga sprowadzic 8 )
Wersja 1620 za 239zl, 1620 PRO za 255zl, obydwa oemy. Z tego co sie orientuje to bebechy maja te same, tylko roznia sie firmware i wersja pro zapisuje DL x4, no ale pewnie da sie wgrac firmware od pro do tej zwyklej :)

@sts - sklep napewno nie jest godny polecenia (( Skoro za pionka 108 kaza sobie placic 395zl !! Nic dziwnego ze jeszcze maja w ofercie :D

@DanielP - tak, to ma byc jedeny naped w kompie, mam jeszcze swietne CD LGx36 ktore przeczyta doslownie kazda plyte, ale CD, wiec korekcja przynajmniej DVD musi byc na wysokim poziomie. Neca mam nowke za 259 z zaufanego sklepu w ktorym sie od dawna zaopatruje. Do wawki mam za daleko :> Niezla cena za 108 - 270zl, ale jak mowisz na gieldzie :( W allegro nie ma zadnego - wlasnie patrzylem. Sklep rowniez mi nie sciagnie, wlasnie sie pytalem. Co do 109 to mam go nowke za 359, ale czytalem wlasnie ze sa problemy z odczytem na innych napedach nagranych przez niego plyt ((

@AleX69 - no wlasnie, korekcja swietna, ale skoro masz juz pionka 109, to moze powiesz jak to jest z tym nagrywaniem plyt i odczytem ich na innych napedach (nie pioneera)?

Na razie jeszcze nie mam faworyta, tzn mam pionka 108 za 270zl i gdybym mial pod reka to bym bral :serdusz: A tak dalej bede sledzil forum i recki, az tak mi sie nie spieszy :) ;)

DanielP 21.02.2005 11:39

Osobiscie tez jestem zwolennikiem Pionka. Zalezy czy to ma byc jedyny naped DVD w kompie czy tez nie. Korekcja NECa jest totalnie do dupy :)

A co do Pionkow, to 108 w wawie na gieldzie bardzo latwo kupic, kosztuja chyba okolo 270 zl. Na Allegro tez ich troche. Pionka 109 jeszcze nie widzialem na gieldzie, w Komputroniku sa po okolo 400, wiec nieco drogo.

AleX69 21.02.2005 11:30

warto wydac ... korekcja w pionku bije na glowe nec'a
wlasnie sprawdzilem na porysowanej plycie od xbox'a
3520 wysypal sie w polowie a 109 przeczytala ... wolno bo wolno ale odczytala

kupuj pioneer'a naprawde warto :spoko:

DanielP 21.02.2005 09:36

Cytat:

Napisany przez jaceq
Witam
Stoje przez wyborem zakupu palnika DVD.
Pod uwage biore 2 modele, uwazacie ze lepiej wziasc Nec'a za 265zl

Tak dla informacji, w Wawce w niedziele na gieldzie NECi byly za 240 zl :)
Nie wiem czy warto doplacac ponad 100 zl za naped o niemal identycznych parametrach...

sts 21.02.2005 08:53

Cytat:

Napisany przez jaceq
No wlasnie, gdzies przeczytalem ze po nagraniu na 109 nie wszedzie da sie plyte odczytac. Ze 108 chyba nie bylo takich klopotow i czytalo wszedzie? Wiec chyba zostaje tylko nec albo 108. A gdzie benka kupic? Ja nie widze niegdzie w sklepach. Tak samo jako 108, juz chyba nie maja.

Tu widze że sa 108 tylko niewiwem czy sklep godny polecenia bo nie miałem z nim do czynienia.

VIZZARD 21.02.2005 02:16

Cytat:

Napisany przez jaceq
A gdzie benka kupic? Ja nie widze niegdzie w sklepach.

Benka to w sklepach nie dostaniesz :nie:

Jest robiony tylko na zamówienie :mruga:

:D

jaceq 21.02.2005 01:11

No wlasnie, gdzies przeczytalem ze po nagraniu na 109 nie wszedzie da sie plyte odczytac. Ze 108 chyba nie bylo takich klopotow i czytalo wszedzie? Wiec chyba zostaje tylko nec albo 108. A gdzie benka kupic? Ja nie widze niegdzie w sklepach. Tak samo jako 108, juz chyba nie maja.

KrEtYn 21.02.2005 01:03

Mój sąsiad ma Pionka 109 . Miał kupić BenQ ale stwierdził że to licha firma, taka średnia klasa. Więc kupił 109 i teraz nie jest zbytnio zadowolony bo niektóre napędy DVD nie czytają płyt.
Na stacjonarkach płyta chodzi, ale np. Liteon 832 , LG, Hitashi nie widzą płyt nagranych przez 109. Na napędach Pioneera płyty są czytane.
A to miała być wyższa klasa ||. Polecili mu kolesie co mają 108, bo z tymi nie było problemów.
A ja mam BenQ i nie mam takich problemów!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:27.