Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer DVR-109/A09 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-dvr-109-a09-51901/)

Gelopsx 15.08.2005 15:40

Cytat:

Napisany przez Velu
Gelopsx nie ma zadnej granicy mozesz flashowac ile chcesz - ale nawet jesli by bylo to ile razy w ciagu zycia nagrywarki zmienisz jej bios?? z 10 razy to max bo pozniej producent przestaje wspierac ten model i skupia sie na najnowszych

Dzięki za szybką i konkretną odpowiedź :)

bart_3d 15.08.2005 20:11

Cytat:

Napisany przez Velu
Gelopsx nie ma zadnej granicy mozesz flashowac ile chcesz - ale nawet jesli by bylo to ile razy w ciagu zycia nagrywarki zmienisz jej bios?? z 10 razy to max bo pozniej producent przestaje wspierac ten model i skupia sie na najnowszych

Jest granica.
Firmware jest na ogół umieszczany w pamięci EEPROM. Można ją zapisać ok. 200 razy (może 100, nie pamiętam dokładnie, ale zależy to od konkretnej kostki).

DarkMind 16.08.2005 00:44

Cytat:

Napisany przez bart_3d
Spróbuj wywalić kontroler na którym masz nagrywarkę (w menadżerze urządzeń) i uruchom ponownie kompa.
PS
Masz płytę główną na nForce2 ?

plyte glowna mam MSI Kt4v wiec jeszcze nie nForce2
wywalilem kontroler zajelo mi to 3sekundy...
no i pozegnalem sie z nagrywarka:D
system nie widzial, widziec nie chcial, nic nie pomoglo. jutro rano wyjezdzam, szlag mnie trafil, reinstalka systemu
na szczescie mam zrobionego ghosta, wiec 20minut plus 5 na doinstalowanie paru rzeczy i system spowrotem, ale problem z dvd nadal mam
dziwi mnie to ze nagrywa cd a nie chce dvd pisze ze "bufor za duzy" tak samo nadal nie moge zmienic biosu
ktos ma jakiekolwiek pomysly? bios napewno mam dobry, nagrywarke ustawiam na master odlaczam drugi naped. poprzednieo jak juz pisalem z Teac'iem nie mialem problemow

bart_3d 20.08.2005 14:27

No to proponuję wgrać najnowszy bios do płyty głównej.

kmxx 20.08.2005 21:55

od wczoraj mam pioneera 109. Dzisiaj nagrałem kilka płyt i narazie działa dobrze.

kmxx 20.08.2005 21:57

w wersji zakupionej był firmware 1.40 - zaktualizowałem do 1.55 bez problemu.

DarkMind 21.08.2005 18:15

nie bylo mnie kilka dnia przy kompie, wczesniej juz chcialem to napisac, ale nie moglem juz edytowac postu
nagrywarka sprawdziona na innym kompie dziala, bios wgrany bez problemowo

wina wiec lezy po stronie sterownikow do mojej plyty glownej
przeinstaluje system, ale to za dlugi czas gdyz nie ma mnie w domu i sie nie wybieram chwilowo;)

bart_3d 21.08.2005 18:18

Proponuję sprawdzić również taśmy i wgrać najnowszy bios do płyty.

kmxx 21.08.2005 22:20

testowanie

mam Pioneera 109 i na nim podobno w Nero nie można testować płyt. Jakim programem i skąd go ściągnąć mogę testować? zamieściłem to pytanie tu bo nie było nigdzie tematu o testowaniu.

namor 21.08.2005 22:25

Cytat:

Napisany przez kmxx
mam Pioneera 109 i na nim podobno w Nero nie można testować płyt. Jakim programem i skąd go ściągnąć mogę testować? zamieściłem to pytanie tu bo nie było nigdzie tematu o testowaniu.

Pioneer nie jest do testowania tylko do nagrywania
chcesz testować
kup Benq lub LiteOn

VIZZARD 21.08.2005 22:26

Cytat:

Napisany przez kmxx

Można ewentualnie w DVDInfoPRO :czytaj:

Ale wyniki są tak nierealne i abstrakcyjne :ysz:

Że testowanie na Pioneerze można sobie darować

O chęci testowania trzeba było myśleć przed zakupem nagrywarki :taktak:

mensir67pl 21.08.2005 22:27

Cytat:

Napisany przez kmxx

Ciekawie to razwiazales przciez jest temat o PIONKU 109 :bicz:

kmxx 21.08.2005 22:29

?

tu jest wiele osób w tej dyskusji i dlatego tu zamieściłem pytanie.

kmxx 21.08.2005 22:35

Liteon testował

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Można ewentualnie w DVDInfoPRO :czytaj:

Ale wyniki są tak nierealne i abstrakcyjne :ysz:

Że testowanie na Pioneerze można sobie darować

O chęci testowania trzeba było myśleć przed zakupem nagrywarki :taktak:

Miałem Samsunga 1 miesiąc, został wymieniony na Liteona 1653 który padł po 4 miesiącach po nagraniu około 30 płyt i teraz zamieniłem na gwarancji na Pioneera 109. Liteon testował tylko że przestał nagrywać. Pioneera wybrałem na podstawie opinii przeczytanych tu na forum. Ale już wolę mieć coś co będzie działało długo i niezawodnie a testy moge sobie darować. Ale był taki program Krobe czy coś podobnego -może on by testował na Pioneerze?

pawelblu 21.08.2005 22:41

kmxx - znowu sie nie popisales. Najpierw zalozyles temat o tym ze masz nowego pionka 109 (no i co z tego?), a teraz dopisujesz sie do przyklejonego tematu o czym innym. Ostatni raz sprzatamy po Tobie.

PS. Na przyszlosc prosze zglaszac tego typu rzeczy za pomoca 'zglos nieodpowiedni post'

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:31.