Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer DVR-109/A09 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-dvr-109-a09-51901/)

VANTWG 25.02.2005 12:48

@Piero
jeśli u kolegów działa to logiczne jest że to problem u ciebie w kompie....standartowo:
zainstaluj stery do płyty głównej, zainstaluj aspi, sprawdź w jakim trybie DMA pracuje ci nagrywara.....

Piero 25.02.2005 12:37

Cześć! Ja również mam problem z pioneerem 109 u mnie zaczyna nagrywać i zatrzymuje się na 1% i przestaje nagrywać dziś ściągnąłem i zainstalowałem program który polecacie czyli RecordNow Max 4.5 ale to nic nie pomogło. W związku z tym że taki sam problem miałem z pioneerem 108, oddałem go do gwarancji i dali mi 109 czy to wina mojego kompa bo u kolegów nagrywarka działa dobrze a jak tak to co może być tego przyczyną?

VANTWG 25.02.2005 11:21

Cytat:

Napisany przez krzych_krak
A tobie samochodzik. Weź się już człowieku nie odzywaj lepiej. Miałem już 3 sprzętu LG i padały niedługo po zakończeniu gwarancji.

tak :O tak....bajki to my a nie nam....

ja miałem wszystkie modele LG 8081b i jakoś mi działały....

btw. dość ostro zaczynasz jak na świeżego usera forum.....zebyś się czasem nie obudził z ręką w nocniku...

krzych_krak 25.02.2005 11:20

Cytat:

Napisany przez VANTWG
:glaszcze: taaak mamusia kupi berecik......

A tobie samochodzik. Weź się już człowieku nie odzywaj lepiej. Miałem już 3 sprzętu LG i padały niedługo po zakończeniu gwarancji.

VANTWG 25.02.2005 11:12

Cytat:

Napisany przez krzych_krak
No co Ty nie powiesz. Emtec to bardzo dobre płytki. A za to mam wątpliwości co do jakości sprzętu LG. Ale cóż.... :D

:glaszcze: taaak mamusia kupi berecik......

krzych_krak 25.02.2005 11:06

Cytat:

Napisany przez VANTWG
:haha: hehehe emtec :bicz: to rzeczywiście nośnik wysokiej jakości.........

No co Ty nie powiesz. Emtec to bardzo dobre płytki. A za to mam wątpliwości co do jakości sprzętu LG. Ale cóż.... :D

VANTWG 25.02.2005 10:56

:haha: hehehe emtec :bicz: to rzeczywiście nośnik wysokiej jakości.........

krzych_krak 25.02.2005 10:36

Same problemy z tym Pioneerem! Jestem od wczoraj posiadaczem 109, wgrałem nowy soft (1.17) i co?? Wpłyty DVD nagrywa, ale CD-R?? Prędkości max to 32x, chociaż ta nagrywarka ma 40x. Jeżeli wyciągne płyte, pojawia się opcja 40x. Jeżeli ją włoże to zaraz spada do 32x. A najlepsze - na oryginalnych wysokiej jakości nościkach typu Verbatim czy Emtec, pozwala mi nagrywać tylko z prędkością 4x !!!!!!!!!!

Czy ktoś ma tego typu problem?? (( (( ((

Dodatkowo zaznaczam, że mam w kompie też Pioneera DVR-108 i tam wszystko jest w porządku. Nagrywa wszystkie płyty z max dla niego prędkością 32x.

I ostatnie pytanie: czy moge cofnąć firmware do wersji poprzedniej?? Bo na stronie producenta jest podane, że nie ma możliwości. Wiem że są specjalne programy do cofania biosu. Tylko czy nie "uwale" przy tym nagrywarki??

radziow 25.02.2005 08:48

No ja dziś czekam na dostawe mojego Pionka 109 ale od 2 miesięcy czytam o nim opinie i podobno ciągle są problemy z Nero i alkocholem nawet z nowym softem. A to bufor skacze jak oszalały z 90 do 5,10% a to przerywa nagrywanie czy wypalona płytka nie jest widziana w innym napędzie lub stacjonarnym DVD czy Xboxie. Jednak jak wszyscy wyjaśniają jest to problem SOFTWAROWY w co nikt chyba nie chce uwierzyć. Moim skromnym zdaniem ja też się do tego przychylam. Nagrywarka jest nowa na rynku i zastosowane w niej zmiany nie zabardzo są obsługiwane przez Nero dlatego jeszcze raz polecam przetestować tę nagrywarkę z RecordNow Max 4.5 firmy stompSoft lub teraz chyba StompInc. Ta wersja jest ostatnią tej firmy. Na sieci można znaleźć jeszcze RecordNow Max 7 firmy Sonic ale niestety nie wiem jak to działa. Także miłego wypalania i mam nadzieję że mój pionek także będzie działał prawidłowo

HIFI 24.02.2005 23:15

Umnie te problemy były na firmware 1.17 i nero 6606. :poddaje:

jaceq 24.02.2005 13:38

Rowniez przylaczam sie do pytania :) Wyglada na to ze nowy firmware rozwiazal problem, czyzby pionek 109 juz nie mial zadnych razacych wad?

sts 24.02.2005 00:09

Czyli co problem sie rozwiazał z pionkiem 109 i płyty sa czytane poprawnie na innych napedach dvd?

maker00 23.02.2005 20:32

Wgrałem nowy firmware i zmienilem nero na nowsze i problem zniknal, ale pojawil sie inny.

Jak juz wspominalem nagrywam na 2 nagrywarkach rownolegle. Na tym starszym Nero nie bylo problemow, ala nagrania nie byly kompatybilne z napedami dvd innych firm niz Pioneer, a teraz gdy nagrywam (przeważnie 3 parę płyt) jedna z nagrywarek staje w polowie i przestaje nagrywac. Nie mam pojecia co jest przyczyna.

Czy ktos miał podobny problem?

HIFI 22.02.2005 00:25

@jaceq
Ja miałem 109
:czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=48479

VIZZARD 22.02.2005 00:22

Cytat:

Napisany przez Turboni
masz racje ale wiesz jak sie sklada sprzet po SAKE to roznie bywa :D

Dlatego nie wolno pozwalać na picie SAKE :nie:

A tylko oryginalną wódkę z monopolu :fala:

Widziałeś może źle złożonego Plexa po gorzałce? :>

||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:46.