![]() |
Cytat:
On chcial powiedziec ... Duzy plus dla Benq :spoko: |
My***347;***322;***281;... a mo***380;e tylko mam nadziej***281;, ***380;e b***281;dzie mniej post***243;w a wi***281;cej odpowiedzi na temat.
Ju***380; od dawna jest ba***322;agan i nikomu to nie przeszkadza. ??? Ka***380;dy sobie... :) |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Czy w regulaminie forum jest zapis: Wszyscy razem? ??? Tak więc ja sobie... Octron CDR x52 burn x24 1640 BSRB http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1154035946 Octron CDR x52 burn x24 111L 8.26 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1154036206 |
Cytat:
Jak zawsze na max... a że uskoki i poszarpany Jitter kogo to obchodzi. Wykresy zaliczone. :spoko: Rozumiem zgodnie z normą płytka wypalona z max Jitter 14% po teście została w koszu. BenQ górą. :hmm: :) |
Cytat:
Mogę bowiem porównywać Jak codziennie z podmuchem wiatru będę se testował a to max a to x8 a to x1 - tak jak ktoś zapierdzi To będę jak ten puch co go wiatr wprawia w ruch A nie jak solidna podwalina, co jej ten wiatr nie wygina || Żałuję jedynie, że wykresy CDR nie moga być na Litku - tak jak wcześniej Ale Litki - wiadomo - są dość kapryśne - jak kobitki :> Cytat:
Dokładnie! Oprócz kosza na szkło, na papier i plastik Mam jeszcze osobny kosz - na płytki :czytaj: Ten jest największy... ^_^ Taki BIG KOSZ MA(C)M A na półce w pudełku próżniowym mam tylko dziesięć płytek co spełniają normy ECMA Oczywiście wszystkie nagrane plikiem testowym Nero... :ph34r: :wazuuup: |
Porównanie płytek nagranych różnymi plikami ( często końcówka psuje wszystko) i testowanie (wiedząc, że na max BenQ wyrażnie się męczy) nic nie wnosi tylko daje mylący obraz jakości.
Czytający (bez doświadczenia) porównując wyniki pomyśli :hmm: ... ponownie BenQ :spoko: Plikiem testowy Nero nagrywamy płytkę zawsze do końca a jednakowy plik daje pełne porównania wszystkich testowanych płytek. Tak więc dalej sobie... :) |
Cytat:
Nie nagrywam po to by testować :nie: Tylko testuję płytki z nagranymi danymi To, że raz ich jest więcej a raz mniej - to czysta przypadkowość Mogę dawać testy takie, bądź żadne Zdecydowałem się na takie A nuż się komuś przydadzą :taktak: Przecież nie wszyscy muszą być :1miejsce: Są też miejsca drugie i trzecie... Przecie... :] |
A ja my***347;la***322;em, ***380;e testy i por***243;wnania s***322;u***380;***261; do oceny jako***347;ci nie tylko p***322;ytki ale r***243;wnie***380; jako***347;ci samego nap***281;du.
Zgoda, ***380;e mo***380;na lub nie i tylko dla siebie. Pytanie wi***281;c po co to wszystko. Tylko zamieszanie i wiecznie powtarzaj***261;ce si***281; te same pytania. Bo ka***380;dy sobie... Czy tak powinno wygl***261;da***263; tematyczne Forum ? :) |
Oj Vizzard musiales nagrzeszyc w poprzednim wcieleniu !!
|
Cytat:
BenQ - PIF 816 max 7, jitter średnio 9,04 max 10,5 Pioneer - PIF 1246 max 8, jitter średnio 9,17 max 10,7 http://forum.cdrinfo.pl/667119-post538.html BenQ - PIF 2436 max 11, jitter średnio 8,72 max 11,4 Pioneer - PIF 3186 max 11, jitter średnio 11,41 max 13,0! EDIT Oczywiście płyty nagrane różnymi plikami (wielkość plików), ale średnie wartości wskazują na lepiej wypalone płyty przez BenQ. |
Wartości są mi znane.... :spoko:
Dalej twierdzę, że takie porównania wprowadzają w błąd i niczemu nie służą. Nie wiemy nic na temat jakości testowanych płytek przed nagraniem, nie znamy wartości Beta i TA. Testowałem Pioneer'a 109-10-11, Nec na BenQ i wnioski były podobne. :taktak: Jednak do czasu... Plextor ukazał to co wcześniej było nie możliwe. Pozostał Pioneer i Plextor. Nie testuję na BenQ.... dlaczego wszystko opisałem. Wolę znać calą prawdę... połowa już mnie nie zadawala. przykład: Dwie płytki Apollo -Rx8 z tej samego cake. Jedna do zapisu, druga do kosza. wynik zapisu można przewidzieć. http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1154076292 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1154076616 :) |
Cytat:
Ocenie napędu - też może być - ale przecie napęd jest ten sam - nie używam innych egzemplarzy tego samego modelu :nie: Poza tym te parametry testowania są znane od dawna dla wszystkich - nie ja sam je wymyślam Gdy przyszedłem - już je zastałem :taktak: Tematyczne forum na szczęście nie jest forumem dyktatorskim A o ile sie orientuję - żeby tak w duchu zasad - od moderowania działów forum są moderatorzy :czytaj: A od jakiegoś czasu mam wrażenie, że ktoś tu próbuje być na siłę antymoderatorem To tak, tamto siak, tego nie, tamtego owszem, ale nie w takiej postaci... :bla: Czy tak powinno wyglądać tematyczne Forum ? ??? Cytat:
Aż strach pomysleć co będzie w następnym Jak nagrzeszę w tym... || |
Witam.
Nie mam plextora a i tak będę sobie testował - a co ! dużo płyt wypalam różnych lepszych gorszych itd. może ktoś zamierza kupić nagrywarkę albo jakieś płyty i moje uwagi i każdego innego kto zamieszcza testy na forum pomogą dokonać wyboru poza tym wydaje mi sie że nie każdego stać na plexa - Ba! wydaje mi się że większości albo nie stać albo szkoda kasy na ten napęd a tu co po niektórzy popadają w paranoję że jak sie niema plexa to nie warto testować bo test i tak będzie mało wiarygodny jakoś na innych zagranicznych forach ludzie testują na litkach neca benqach i bóg wie czym jeszcze :wow: i jest dobrze :taktak: edit: takie moje zdanie i tyle ;) |
Cytat:
|
Dalej sobie...
Dobry przykład wyżej. Przynajmniej wiadomo... że płytki Apollo nadają się jedynie do testów i później ich miejsce albo dalej na półce sprzedającego albo :fiu: Nawet nie potrzeba nagrywać... bo po co. Wystarczy porównać :taktak: http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...g?d=1148637169 I nie chodzi tutaj o cenę Plextora tylko o fakt czy takie testy mają sens. To, że inni testują na różnych napędach o niczym nie świadczy. Wszystko zaliczyłem.... podobnie myślałem i nie słusznie utwierdzałem siebie i innych o potrzebie takich testów. Czas i doświadczenie jednak wszystko zmieniły. Zawsze tylko w poszukiwaniu tego najlepszego. Były Litki, Neci, LG, BenQ, Pioneery i Plextor. Nie wyrzuciłem. :spoko: Dalej na stanie siedem napędów. Ale w użyciu tylko dwa. Dwa najlepsze. Do czasu... :spoko: jak zawsze. :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:48. |