![]() |
Cytat:
A ja myślałem, że MP3 skompresowane Lame VBR 320Kb/s i odsłuchiwane przez znawców w studio jest nie do odróżnienia. :) |
Cytat:
A nie myślisz, ze ktoś cię oszukuje?:spoko: |
Ilość załączników: 4
Cytat:
:czytaj: proces powstawania kodeka Lame. ( na podstawie tysięcy odsłuchów w studiach). Transparency czyli przezroczystość kompresji przy której jest nie możliwe odróżnienie nagrania oryginalnego od skompresowanego dla Lame/MP3 w teście w ciemno (double-blind test) wynosi VBR 190 kbps. Przy 320 kbps plik skompresowany w odsłuchu jest identyczny z oryginałem. :spoko: Sony +Rx16 palony 6x Pioneer 111@A11XL 1.29 Załącznik 35394 Załącznik 35395 Załącznik 35396 Załącznik 35400 TA 3/4 (good), 5/5, 5/5 (2x excellent). :) |
Cytat:
"Natomiast przypomina mi się test dawno dawno temu z Chipa... redakcja (żeby uniknąć zarzutów o "lichość" toru) użyła sprzetu Mark Levinson. Ludziom "z ulicy" i osobom zawodowo związanym z muzyką i Hi-Fi puszczano te same kawałki z CD i MP3... test był ślepy oczywiście. Odsetek błędów w rozpoznaniu żródła wynosił coś koło 80%.... :) Zawodowcy czyli muzycy, redachtorzy pism Hi-Fi (anonimowi) byli lepsi od "przypadkowego społeczeństwa"- mylili się w około...70% TAK! :) Coś w tym jest skoro statystycznie, bedąc głusi, powinni mieć trafność 50%." wkleiłem to stąd ;) http://www.audiostereo.pl/Odtwarzacz...67.html#bottom pozdrawiam i nie chciałem nikogo obrazic moją wcześniejszą wypowiedzią, btw po nagraniu na pioneerku 10 plyt 4 roznych producentow mogę tylko potwierdzic bdb jakosc nagrań tej nagrywarki || |
Nie mam juz teraz wykresow ,ale zawiodlem sie na DVD+R Verbatima. Ostatnio 2 plytki poszly do kosza, bo nagranie bylo bardzo zlej jakosci. Kupilem paczke DVD+R Sony w markecie i wypadaja znacznie lepiej.
|
dzisiaj nagralem plytke zeby przetestowac mojego nowego pioneera DVR-111
wszystko w nero szlo gladko i skonczylo sie gladko. Po nagraniu otworzylem plytke zeby zobaczyc czy wszsytko ok okazalo sie ze plytka jest pusta !! nagrywalem przy predkosci 12x , plytki Verbatim advanced azo + DVD+R (16x) z packa na odwrocie widac ze plytka jest nagrana. HELP plytke CD-RW nagralo mi bez problemu i wszystko dzialalo |
Cytat:
Co nagrywa***322;e***347;? Dane? Film? I ***380;adne tam HELP :help: <- :nie: Facet chyba jeste***347; z jajami czy nie? :blink: Trza wszystko posprawdza***263; i zobaczy***263; czy nie zrobi***322;e***347; jakiego***347; b***322;***281;du Poza tym opisz dok***322;adnie krok po kroku jakie to dane, jaki rodzaj kompilacji wybra***322;e***347;, jakie masz ustawienia w Nero, itp... Je***380;eli natomiast wszystko zrobi***322;e***347; OK - to pewnie masz bajzel w systemie :taktak: :czytaj: |
albo masz plytke Verbatima :sciana:
|
Albo za szybko wypalasz. 12x to troch***281; du***380;o. A z innymi DVD? Jak ten problem si***281; powtarza to do serwisu. Pisa***322;e***347; ***380;e jest nowa - mo***380;e trafi***322;e***347; na felern***261; sztuk***281;. :taktak:
|
poprstu jestem w kropce
ustawienia kabli i zworkow na bank ok - sprawdzilem dziwna rzecz wyszla bo jak plytke wlozylem do mojego starego pioneera to elegancko wszystko bylo nagrane i wszystko sie odtwarzalo, a w nowym napedzie plyta pusta :wow: usuwalem primary i secodary IDE , usuwalem naped z menadzera urzadzen nadal nic instalowlem nowy fimware ze stronki pioneera , ASPI naj. wer. -tez nic czy mozliwa jest taka opcja zeby naped bezblednie nagrywal plytke a pozniej jej nie widzial po nagraniu , przy czym inne widza ? ----------------------------------- przed chwila ten sam typ plytki (verbatim advanced azo+ dvd+r 16x) nagralem 8x i nagrywarka odczytala i wszystko bylo ok :O , nie bardzo rozumiem. Naped ktory jest starszy o pare lat otwiera bez problemu plytke nagrana 12x , a nowiutki naped nie moze znalezc zadnych danych na plytce. Czy warto z tym podbic do serwisu ? |
Nie warto. :nie:
Po prostu - nie pali***263; x12, albo przynajmniej testowa***263; no***347;niki, czy dadz***261; si***281; po takim paleniu odczyta***263;. :czytaj: |
Ciekawe, ja tam zawsze pali***322;em x16 z dobrych MP3 (>=256 vbr) i nigdy nie nie mia***322;em problem***243;w z odczytem czy jako***347;ci***261; (jednak audiofilem raczej nie jestem :D).
|
Cytat:
:czytaj: :D |
palone 4x na tym o czym ten temat :P
chyba to za wolno dla tych Sony - widać pod koniec. Załącznik 35597 |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:15. |