![]() |
Ilość załączników: 1
jeszcze co do firmware [IMG]
|
Witam,
Nagrywarka wydaje się OK. Pisze wydaje się bo się zastanawiam nad jej kupnem a do tej pory nie mam żadnej (DVD). Jak wyjdzie nowy bios będzie jeszcze lepsza. Natomiast nie dziwi Was baaardzo długi czas rozpoznawania płyt DVD+/-R. Jest on 2x dłuższy niż u konkurencji? Pytam raczej użytkowników tej nagrywarki. Tylko odpowiadajcie szczerze :-) |
Witam
hmmm...a nie jest to czasami spowodowane bardzo dobrą korekcją błędów? |
|
Nie mam tego modelu, ale miałem poprzedni model i kiepsko wypadł więc go sprzedałem...
|
Mam tę nagrywarkę od dwóch tygodni i nagrałem sporo płyt Platinum x8. Wszystkie płytki rozpoznała jako x12. Płyty nie wykazują błędów przy odczycie.
W stosunku do poprzedniej LiteOn 812@832s, Toshiba SD-R5372 (f.TU31)wypada o wiele lepiej - szybsza przy zapisie i odczycie. Przede wszystkim jest w miarę cicha, chociaż potrafi zabuczyć. Wygląd i hałas wysuwania tacki to jej minus. Tydzień miałem okazję potestować LG GSA-4160B, która w stosunku do SD-R5372 wypada znacznie gorzej przy odczycie, odczuwalny jest dłuższy czas dostępu. Toshiba zawsze robiła sprzęt trwały i niezawodny i dlatego wybór ostatecznie padł na nią. Nec 3500A to świetna nagrywarka ale do oczytu to się nie nadaje - po dwóch dniach musiała się ze mną pożegnać. |
Niesty ja mam jakies problemy z Nero 6601pl... albo mi sie zdaje ??? ale nie moge zmieniac predkosci nagrywania DVD :wsciekly: i innych rzeczy. Co doprowadza mnie do szału. Wgralem CDBurnXPpro i wypala elegancko i tak jak chce. Jeszcze jestem w fazie testow z Blindwrite 5.2.6.139, jak do tad wypalilem 2 plytki CD i wszystko gra, jeszcze musze postestowac z DVD.
|
Nero 6.6.0.1 pl działa u mnie z Toshiba SD-R5372 (f.TU31) bez zarzutów, wszystko tak jak powinno być. Polecam odinstalowanie nero i pozostałych nagrywajacych i powną instalację. Zazwyczaj pomaga:)
|
Błagam testujcie to jakos szybciej,bo interesuje mnie ta nagrywara(chce ja kupic). Opinia chlopakow CDRINFO ma dla mnie kluczowe znaczenie:)).
|
Przyłączam się do prośby JAX'a
Jutro musze zamówić nagrywarkę. Tylko jedna rzecz mnie interesuje czy model SD-R5372 ma taką samą korekcję jak poprzednik SD-R5272 (cztery owieczki).
Byłbym wdzięczny za Waszą pomoc. Pozdrawiam |
No to słuchaj Dinx
:) sam sobie odpowiadam dobre co ?
No tak się złożyło że znalazłem odpowiedź na swoje pytanie i spieszę by Wam o tym donieść.SD-R5372 ma cztery owieczki !!!, poza tym zapis dwuwarstwowy, ładną prędkość, odczyt płytek 870MB.Czego chcieć więcej? tutaj owieczki : http://www.clonyxxl.net/moderatori/l...676d15b2ba8172 |
Też mam dylemat czy wybrać Toshibę SD-R5372, NEC'a ND-3500A czy Lite-on'a SOHW-1653S.
Jeśli ktoś byłby w stanie pomóc mi przy wyborze byłbym wdzięczny :) Interesuje mnie też możliwość wypalania na niemarkowych nośnikach (wyniki kompatybilności, rozróżnianie płytek, itp.) oraz tajemnicza sprawa firmware'u przyspieszającego wypalanie płytek (info ze strony http://sklep.benchmark.pl/pelny_14423.html). |
Cytat:
I do tego te 4 owieczki gratis :ja_chce: :mruga: |
Na stronie pisze ze testuja.Drugi tydzien chyba juz to trwa.Czy az tyle czasu zajmuje test jednego napedu?! :)
|
To juz bedzie piąty tydzień ^_^ .
Ale nic poczekam bo warto. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:24. |