Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   AUDIO x48 (https://forum.cdrinfo.pl/f2/audio-x48-16237/)

RAVENSHEART 05.02.2003 01:58

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)
:idea:
Podsumowanie dyskusji:
Gadaj z dupa to cie osra.

:jupi: ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ :jupi:

Dokładnie tak - właściwe podsumowanie .
Chociaż przy okazji dowiedziałem sie troche ciekawych rzeczy.:)

/||\aster 05.02.2003 01:45

:idea:
Podsumowanie dyskusji:
Gadaj z dupa to cie osra.

Plemnik 04.02.2003 21:07

Kolego... z calym szacunkiem - mowisz o sytuacji idealnej, przynajmniej jesli mowa o odtwarzaczach w wiezach itp. Nawet nowka plyta z tloczni nie daje zupelnie wolnego od bledow wyniku - mozna zalozyc, ze nigdy nie dzieje sie tak ze kazdy sektor jest bezblednie odczytany a korekcja w CDaudio jest dosc umowna. Owszem na komputerze mozesz uzyskac idealny odczyt ale okupione to jest wielokrotnym odczytywaniem tego samego miejsca na plycie przez czytnik i porownywaniem wynikow - tak na przyklad dziala tryb secure w EAC'u. W wiezach audio i ogolniej czytnikach audio nie ma na to czasu bo przeciez muzyka caly czas leci sobie dalej, prawda? Totez poswiecono drobne niezgodnosci celem nieprzerywanego odgrywania dzwieku. Za to zgodze sie z Toba, ze w wiekszosci przypadkow nie slyszymy tych drobnych zaklocen...

"...jak wszystkie błędy zostaną skorygowane i strumień danych dochodzący do przetwornika C/A..." - to wlasnie jest ta sytuacja idealna o ktorej mowilem a ktora jest tylko sytuacja hipotetyczna...
Czytnik audio nie stara sie odczytac idealnie plyty - probuje w miare poprawnie ja odczytac to jest bez przerw i w miare zgodnie z oryginalem ale pewne przeklamania sa na porzadku dziennym.

A tak w ogole to milo dla odmiany pogadac z kims kto uznaje pewne formy grzecznosciowe w dyskusji - dzieki ;-) i pozdrawiam.

cemi83 04.02.2003 18:24

DO PLEMNIKA

DO PLEMNIKA

CYTAT:

2. Jeżeli poziom błędów nie przekroczy granicy "korygowalności" nie może być mowy o żadnej różnicy w brzmieniu oryginału i kopii.

Brednia... chociazby z powodu roznic podloza i stopnia kontrastu w danym nosniku miedzy czescia wypalona a nie. Mowisz o sytuacji idealnej kiedy kazdy sektor na plycie jest bezblednie zapisany/odczytywany a cos takiego po prostu nie zachodzi w rzeczywistosci - stad np pojecie bledow BLER (maksymalna norma to 220/s!!!)

KONIEC CYTATU.

Nie mówię o sytuacji idelanej....

To wyjaśnij mi dalczego ma być różnica w dźwięku jak wszystkie błędy zostaną skorygowane i strumień danych dochodzący do przetwornika C/A będzie identyczny ze strumieniem z płyty oryginalnej?
Czy uważasz że na płycie CDR jest tak potwornie dużo błędów, że nawet korekcja C2 nie pomoże?

Czytałem artykuł, do którego link podałeś.

-Sid-The-Rat=> 04.02.2003 16:54

shkieletorze - dobra rada - zmykaj...

PApa

paput2000 04.02.2003 15:29

He, He jak jest taki luzak, to niech sobie poszuka forum dla luzaków.:P

Sprezyn 04.02.2003 15:22

Cytat:

shkieletor napisa***322;(a)
tekst ponizej krytyki
:boks: a jednak^_^
Ten Shkieletor to wyluzowany gosc
on nas po prostu podpuszcza ^_^
Zdarowie

shkieletor 04.02.2003 15:12

...

para 04.02.2003 15:12

Cytat:

A skoro nie widać (słychać) różnicy to po co przepłacać....
Nie kłóćmy się shkieletor ma rację to my się mylimy, potrzeba jedynie trochę zrozumienia. On potrzebuje się wyżalić do tego jest dobra kolacja przy świecach, długi rękaw do wypłakania się no i grzebień do wyrówniania nastroszonych piórek. Po tym wróci do normy.
P.S. Zapomniałem o wypasionym dresie.

Pozdrawiam

Plemnik 04.02.2003 15:07

Cytat:

Prosze, bardzo prosze - czytaj ze zrozumieniem. Nie mowie ze ty uslyszysz roznice ale ze ona istnieje!!!

I faktycznie dla ciebie plytki moga byc nagrywane x 52 nawet skoro nie slyszysz roznic. Ja tak nagrana plytke z cala pewnoscia rozpoznam ! A sa ludzie ktorzy rozpoznaja plyty CDR X4 i oryginalne tloczone. Ale nie wyciagaj wniosku z wlasnej gluchoty ze roznic nie ma!

Ja tez nie jestem obdarzony jakims genialnym sluchem i pewnie nie raz bym sie na takim tescie wylozyl (w koncu wystarczy chwile posluchac glosno muzyki zeby sluch chwilowo sie przytepil).

shkieletor 04.02.2003 14:53

Cytat:

para napisa***322;(a)
czy odszczekasz to co powiedziałeś?
...

szperacz 04.02.2003 14:50

Ja też mam dość
Mam nadzieje, że masz rozumek większy od pitu nagranego po raz 10 z szybkością 48x bo z tego co piszesz wynika że jesteś jak ten koń:
Rozmowa dwóch ślepych koni: Stary, startujesz jutro w Wielkiej Pardubickiej? Nie widze żadnych przeszkód...
Żegnam.
P.S.
PS. Sorry za plagiat

para 04.02.2003 14:49

Cytat:

...
Dyskusja zbacza w złą stronę. Tu jest dość sporo na powyższy temat:
http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...uality&index=0
Ja się upieram na zasadzie ja nie słyszę, to nie słyszą inni. Bo ja skaczę w dal 5m, to nie znaczy że nie można 8m, bo widziałem to w TV. Tylko interesuje mnie jedno umawiasz się na test odsłuchowy i okazuje się że gość odróżnia 90% tzn. więcej niż losowo, czy odszczekasz to co powiedziałeś?

dragstar 04.02.2003 14:46

chcesz to nagrywaj sobie 48x.Prawda jest jednak taka ze nie kazdy uslyszy roznice po wypaleniu 4x a 48x.Wszystko zalezy na jakim sprzecie ostatecznie sluchasz tak nagranych plyt i czy podchodzisz do jakosci tak jak nalezy.Skoro Ci "gra" bez trzaskow to powinno Ci to wystarczyc :)Pozdrawiam.

shkieletor 04.02.2003 14:44

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
Tak samo jak fakt ze ja nie uslysze roznicy miedzy CD nagranym x4 a X12 nie znaczy ze jej nie ma

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:56.