![]() |
Cytat:
:jupi: ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ :jupi: Dokładnie tak - właściwe podsumowanie . Chociaż przy okazji dowiedziałem sie troche ciekawych rzeczy.:) |
:idea:
Podsumowanie dyskusji: Gadaj z dupa to cie osra. |
Kolego... z calym szacunkiem - mowisz o sytuacji idealnej, przynajmniej jesli mowa o odtwarzaczach w wiezach itp. Nawet nowka plyta z tloczni nie daje zupelnie wolnego od bledow wyniku - mozna zalozyc, ze nigdy nie dzieje sie tak ze kazdy sektor jest bezblednie odczytany a korekcja w CDaudio jest dosc umowna. Owszem na komputerze mozesz uzyskac idealny odczyt ale okupione to jest wielokrotnym odczytywaniem tego samego miejsca na plycie przez czytnik i porownywaniem wynikow - tak na przyklad dziala tryb secure w EAC'u. W wiezach audio i ogolniej czytnikach audio nie ma na to czasu bo przeciez muzyka caly czas leci sobie dalej, prawda? Totez poswiecono drobne niezgodnosci celem nieprzerywanego odgrywania dzwieku. Za to zgodze sie z Toba, ze w wiekszosci przypadkow nie slyszymy tych drobnych zaklocen...
"...jak wszystkie błędy zostaną skorygowane i strumień danych dochodzący do przetwornika C/A..." - to wlasnie jest ta sytuacja idealna o ktorej mowilem a ktora jest tylko sytuacja hipotetyczna... Czytnik audio nie stara sie odczytac idealnie plyty - probuje w miare poprawnie ja odczytac to jest bez przerw i w miare zgodnie z oryginalem ale pewne przeklamania sa na porzadku dziennym. A tak w ogole to milo dla odmiany pogadac z kims kto uznaje pewne formy grzecznosciowe w dyskusji - dzieki ;-) i pozdrawiam. |
DO PLEMNIKA
DO PLEMNIKA
CYTAT: 2. Jeżeli poziom błędów nie przekroczy granicy "korygowalności" nie może być mowy o żadnej różnicy w brzmieniu oryginału i kopii. Brednia... chociazby z powodu roznic podloza i stopnia kontrastu w danym nosniku miedzy czescia wypalona a nie. Mowisz o sytuacji idealnej kiedy kazdy sektor na plycie jest bezblednie zapisany/odczytywany a cos takiego po prostu nie zachodzi w rzeczywistosci - stad np pojecie bledow BLER (maksymalna norma to 220/s!!!) KONIEC CYTATU. Nie mówię o sytuacji idelanej.... To wyjaśnij mi dalczego ma być różnica w dźwięku jak wszystkie błędy zostaną skorygowane i strumień danych dochodzący do przetwornika C/A będzie identyczny ze strumieniem z płyty oryginalnej? Czy uważasz że na płycie CDR jest tak potwornie dużo błędów, że nawet korekcja C2 nie pomoże? Czytałem artykuł, do którego link podałeś. |
shkieletorze - dobra rada - zmykaj...
PApa |
He, He jak jest taki luzak, to niech sobie poszuka forum dla luzaków.:P
|
Cytat:
Ten Shkieletor to wyluzowany gosc on nas po prostu podpuszcza ^_^ Zdarowie |
...
|
Cytat:
P.S. Zapomniałem o wypasionym dresie. Pozdrawiam |
Cytat:
I faktycznie dla ciebie plytki moga byc nagrywane x 52 nawet skoro nie slyszysz roznic. Ja tak nagrana plytke z cala pewnoscia rozpoznam ! A sa ludzie ktorzy rozpoznaja plyty CDR X4 i oryginalne tloczone. Ale nie wyciagaj wniosku z wlasnej gluchoty ze roznic nie ma! Ja tez nie jestem obdarzony jakims genialnym sluchem i pewnie nie raz bym sie na takim tescie wylozyl (w koncu wystarczy chwile posluchac glosno muzyki zeby sluch chwilowo sie przytepil). |
Cytat:
|
Ja też mam dość
Mam nadzieje, że masz rozumek większy od pitu nagranego po raz 10 z szybkością 48x bo z tego co piszesz wynika że jesteś jak ten koń: Rozmowa dwóch ślepych koni: Stary, startujesz jutro w Wielkiej Pardubickiej? Nie widze żadnych przeszkód... Żegnam. P.S. PS. Sorry za plagiat |
Cytat:
http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...uality&index=0 Ja się upieram na zasadzie ja nie słyszę, to nie słyszą inni. Bo ja skaczę w dal 5m, to nie znaczy że nie można 8m, bo widziałem to w TV. Tylko interesuje mnie jedno umawiasz się na test odsłuchowy i okazuje się że gość odróżnia 90% tzn. więcej niż losowo, czy odszczekasz to co powiedziałeś? |
chcesz to nagrywaj sobie 48x.Prawda jest jednak taka ze nie kazdy uslyszy roznice po wypaleniu 4x a 48x.Wszystko zalezy na jakim sprzecie ostatecznie sluchasz tak nagranych plyt i czy podchodzisz do jakosci tak jak nalezy.Skoro Ci "gra" bez trzaskow to powinno Ci to wystarczyc :)Pozdrawiam.
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:56. |