![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#211 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2005
![]() |
![]()
ZROBILEM wszystko jak tu napisane i dalej mi wyrzuca pytke !!!
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#212 | |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Cytat:
wylacz system ochrony zapisu (chyba ![]() |
|
![]() |
![]() |
#213 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.01.2005
![]() |
Witam!
Mam następujący problem: Uzywajac Nero Burning Rom Ultra Ed. v.6.6.0.3 i probujac wypalic na plytce esperanza 870 MB sesje o pojemnosci 863MB wyskakuje mi komunikat Invalid block address po przejsciu ok 4%. Dodam ze ustawilem wszystko zgodnie z przeczytanymi tu postami (Overburning na 119min i Disc-at-once) Raz udalo mi sie nagrac plytke na disc at once/96 ale nie mogl jej zamknac, musialem resetowac kompa (a plytka o dziwo jest ok nagrana). Teraz nie moze w ogole nagrac nic. Moze ktos poradzi co mam zrobic? Zaktualizowalem bios nagrywarki (LG GSA - 4082B) |
![]() |
![]() |
#214 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.02.2005
![]() |
Siema!!!! Posiadam Liteona 52327S z biosem QS0E i probowalem nagrac plytke 870 MB (firmy Omega) lecz moja nagrywarka nie wykrywa jej. Co moze byc tego przyczyna. Overburning mam ustawiony na 99min i probowalem nagrac w trybie DAO lecz nie moglem jej nagrac bo moj liteon jej nie wykrywa. Z gory dzieki za odpowidzi i pozdro
edit dodam ze wczesniej nagrywalem takie plytki normalnie i nagrywarka je wykrywala Ostatnio zmieniany przez konio : 10.02.2005 o godz. 23:22 |
![]() |
![]() |
#215 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
co oznacza nie wykrywa? wogule daje ze nie ma dysku? zmien bios i/lub zmien plyte na inna firme
pokazuje ze plyta to zwykla 703MB? tak ma byc - pal, kaz nadpalac itd, jak na pierwszej stronie dyskusji stoi ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.02.2005
![]() |
normalnie wkladam plytke, nagrywarka proboje cos tam wykminic i nic z tego, nie widzi jej poprostu. Nagrywalem juz na niej plytki 870 mega. Ostatnio nawet jak chcialem zainstalowac rpogram z plytki ktory do tej pory instalowal sie bez zadnych przeszkod to nagrywarka nie wykryla plytki (to byla normalna 7-setka). Nie wiem o co chodzi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
aspi - zawsze warto sprawdzic, bo czesto pomaga na wszelki boloaczki
poszukaj wiec forceaspi 1.7 (tej konkretnie wersji, nie nowszej!) i postap zgodnie z instrukcjami a co do problemu pierwotnego przeczytaj ponownie pierwsza linijke mojego poprzedniego posta ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2005
![]() |
Witam.
Mam problem z nagrywaniem płyt większych od 700MB. Nagrywarka - GCE-8524B, podczas nadpalania płyty wyskakuje mi błąd kalibracji mocy. Płyty to Esperanza, innych o rozmiarze 870MB nie znalazłem, zresztą nigdy na innych nagrywarkach nie miałem z tymi płytami problemu, ale ostatnio zmieniłem nagrywarkę na ten model. Poczytałem troszkę o tym i podobno pomaga zmiana BIOSu, niestety dokładnie do swojego modelu nie mogę znaleźć, mogę wgrać BIOS np. od modelu GCE-8525B? Nagrywarka ta rozpoznaje płyty Esperanza 870MB jako płyty o pojemności 817MB, także nagrywając np. 815MB danych nie muszę używać funkcji overburningu, ale niestety nawet nagrywanie 815MB kończy się błędem kalibracji mocy. Bardzo mnie denerwuje ten problem, zmarnowałem już dużo płyt i muszę wypalić kilka płyt powyżej 800MB, także będę wdzięczny za wszelką pomoc. I czy taką nagrywarkę mogę reklamować w ramach gwarancji? Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
![]() |
![]() |
#219 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Po pierwsze nie wgrywaj biosu od innego modelu bo zwalisz nagryware. Z biosem do twojego modelu moze byc ciezko, bo np tu nie ma: http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...&manufactor=16
Poszukaj na stronie firmowej, ale chyba nie bylo biosow do twojego modelu. Jednak sprobuj uzyc innych plytek, choc mowisz ze nigdy na esperach nie miales klopotu. Esperanzy maja kilku producentow wiec twoja opinia nie jest wiarygodna. Mozliwe ze trafiles na kaszane. |
![]() |
![]() |
#220 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2005
![]() |
Overburning w Nero 6 OEM
Nie moge znaleźć zakładki Write (Zapis) i zmienić na Disc-At-Once. Zanaczyłem już opcje zezwalaj na overburning. Używam nagrywrki firmy
Lite-on SOHW-1653S. Proszę wszystkich o pomoc. Wskazówki prosził bym przesyłać na mój adres e-mail showmen@op.pl |
![]() |
![]() |
#221 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.03.2005
![]() |
Wszystko Ok Ale Jak To Ustawi To Nero Wypisuje BŁĄd Parametru
|
![]() |
![]() |
#222 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.07.2003
![]() |
Mam LG 8525B i Nero 66015 . Nie mogę nagrać płyty z nadpaleniem . Pojemność pliku 714 Mb . Płyta Datex Silver .
|
![]() |
![]() |
#223 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Cytat:
Jesli masz 6.0.0.15 (jak przypuszczam) to zmien na najnowsza 6.6.0.8, bo ta miala buga wlasnie z nadpalaniem. PS Jak w ustawieniach wlaczysz krotki lead out to wypalisz te swoje 714 MB bez owerburningu, ale to od wersji 6.6.x.x |
|
![]() |
![]() |
#224 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.03.2005
![]() |
Dzięki bardzo wszystkim
Dzisiaj pierwszy raz w swoim życiu nagrałem płytke o pojemności 870 a zapełniłem 770 ![]() Dzięki jeszcze raz |
![]() |
![]() |
#225 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.10.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
|