![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.04.2005
![]() |
Cytat:
(Tak przy okazji: Znajdzie się ktoś, kto będzie znał odpowiedź na moje pytanie sprzed dwóch dni? )
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
klingońskieko nie znam za dobrze
![]() ale powiem Ci tyle, że po rozpakowaniu (z kompresji) plik może zmienić zasadniczo wielkość; pliki tekstowe tu przodują. |
|
|
|
|
#3 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jesli ten film ma 982MB to znaczy ze normalnie go nie nagrasz, przeciez plyta ma 870.
Nie wiem czy to cie urzadza, ale sprobuj wypalic go w w kompilacji vcd/svcd albo pozostaje ci podzielic film. Nie piszesz w jakim formacie jest ten film, a moze ten bin jest wlasnie obrazem plyty vcd? Ile trwa ten film? Nie ma plyt cdrw 870, wiec przy takich nieudanych probach traci sie plyty. PS Short lead out w kazdej sytuacji zyskujesz te 12 MB, zauwaz ze nero normalnie spyta cie o owerburning dopiero jak zwykla kompilacja przekroczy ok 715MB a nie standardowo 703. Automatycznie przy plycie 870 masz do dyspozycji ok 882. To jest chyba najprzydatniejsza nowosc w nero 6.6.xx. Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 27.04.2005 o godz. 14:44 |
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.04.2005
![]() |
Film ma 982MB, ale w każdym sektorze płyty jest go 2324 bajty, czyli tak samo jak w przypadku vcd/svcd.
Z resztą co to za różnica, obraz ma 996 MB - 3 MB mniej niż możliwa najmniejsza pojemność tej płyty, mówiąc inaczej nie mogę nagrać 98:41 na 99min CD, a podkreślam, że w "normalnym" trybie nagrałem już na inną płytkę z tego samego opakowania przeszło 870MB - czyli ponad 99 minut. Dlatego właśnie nie kumam czemu nie wypala mi do końca tego obrazu. A co do Short-Lead-Out - taki mały test: Nagrałem na 700RW 720MB (wiem, że jest to mniej więcej max na tym krążku), ale nie używając funkcji Short-L-O, wcześniej wyskoczył monit, że musi być overburning - OK, wypalił, przetestował, żadnych problemów. Zgodnie z tym, co napisałeś postanowiłem nagrać dodatkowe mega bajty (nawet nie 12, tylko 6) używając S-L-O. Nagrywa mi 726MB, ale pod koniec - Burn process Failed... Ciekawe czemu...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2005
![]() |
Kurde..... Sorry ale tu jest 16 stron nie dalemr ady przeczytac wszystkiego. A mam problem z nagraniem plyty 800 mb.
Najpierw moze dane techniczne: Nagrywarka: LiteOn CD-RW SOHR-5238S Software: Ner Burning ROM 6.606 , Nero Smart Start 2.009 System: WinXP Płytka: Platinum 800 mb Rozmiar pliku: 801 mb..... No to chyba wszystko...Ustawilem w Nero Burning ROM tak jak bylo napisane w poradniku: zezwala na overburning, tryb Disc At Once wlaczony itd. Przeczytalem w bazie nagrywarek na stronie głównej że ten model obsluguje plyty 800 mb zarowno odczyt jak i zapis. Mimo to i tak wyświetla że na płycie jest za mało miejsca na dysku... Z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
|
#6 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
taki komunikat dostajesz?
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Właśnie nie... Wyswietla mi:
Screen zostal zrobiony juz po wysunieciu plytki przez nagrywarke. |
|
|
|
|
#8 |
|
CDRinfo VIP
![]() |
czyli definitywnie nie masz w Opcjach zaawansowanych włączonej opcji Overburnigu, sprawdź jeszcze raz te ustawienia, wrzuć też może screena
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
OK. Prosze:
|
|
|
|
|
#10 |
|
CDRinfo VIP
![]() |
a weź może przejdź do pełnego Nero (Burning ROM) i tam zobacz bo jakoś temu Express nigdy nie ufałem
![]() dodatkowo uaktualnij Nero do najnowszej wersji
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ok teraz jest Nero 6.6.0.13. W Nero Express nadal nie dziala. Tylko jest maly smieszny problem
![]() Jak przejsc z Nero Express do normalnego ? |
|
|
|
|
#12 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
:\ |
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2005
![]() |
Poomocy, mam nagrywarkę liteon i nero wersja 6.007 - chciałem nagrać 745 MB plik z filmem na 800 MB płytkę a on wyrzuca i podaje komunikat, że płytka ma za małą pojemność. W ustawieniach zaawansowanych zaznaczyłem overbuning
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Registered
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Cytat:
|