Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Half-Life 2 (https://forum.cdrinfo.pl/f25/half-life-2-a-40458/)

legion 24.11.2004 22:35

koniec troche rozczaruje wielu:) ale widac ze bedzie HL3:D

andrzejj9 24.11.2004 22:26

Cytat:

Napisany przez woitas
no to wam powiem, że 80% moich znajomych zarabia poniżej 1000 brutto :|
a ci, co zarabiają więcej, to mają robotę po znajomości.

Moich też, ale z drugiej strony również 80% moich znajmowych to studenci w wieku dwudziestu kilku lat bez żadnego doświadczenia zawodowego. Wiesz, ja bym chciał zacząć pierwszą pracę z zarobkami około 4000zł, ale też nie mam złudzeń, że bezpośrednio po studiach, ja nie będę umiał po prostu nic...

woitas 24.11.2004 17:02

no to wam powiem, że 80% moich znajomych zarabia poniżej 1000 brutto :|
a ci, co zarabiają więcej, to mają robotę po znajomości.

AleX69 24.11.2004 16:31

Cytat:

Napisany przez bakupl
Ja 3 CHAPTERY przeszedłem w 30 minut chyba... (3 pierwsze) a puźniej AI sie zwaliło i the end...

:D ... wystarczy wpisac z konsoli ai_disabled 1

dlugosc gry? hmmm ... myslalem ze dluzej pogram

andrzejj9 24.11.2004 16:30

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Przeciętny zarobek 1000-2000 złotych - a to dobre :haha: Ja takie opowiastki między bajki wkładam :P Sporo moich znajomych zarabia poniżej 1000 zł - ale biorąc pod uwagę fakt, że to jeszcze studenci... Nie wiem skąd masz takie dane - może w tym jest nieco prawdy (nie sprawdzałem ostatnio żadnych badań statystycznych) -

Kurde, to przecież ja i tak zaniżyłem... A danych statystycznych radzę Ci nie sprawdzać, bo oficjalna średnia krajowa w Polsce wynosi około 2400 zł. Pozwolę sobie tego nie komentować...

Natomiast wybacz, ale zarobki poniżej 1000 złotych uznaję za czyste wyzyskiwanie pracownika. Bo do cholery - mam przychodzić na osiem godzin dziennie, pięć dni w tygodniiu do pracy i dostawać za to jakieś grosze?? Bez przesady - niech już praca będzie cięższa, ale niech przynajmniej będą z tego jakieś pieniądze.

Niestety znam realia, wiem, jak wygląda rynek pracy w Polsce, ale dla mnie ciągle płaca poniżej 1500 złotych miesięcznie, to żadna płaca...

bakupl 24.11.2004 16:19

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Jak wygląda kwestia długości gry?

Ja 3 CHAPTERY przeszedłem w 30 minut chyba... (3 pierwsze) a puźniej AI sie zwaliło i the end...

Pagerus 24.11.2004 16:10

Cytat:

Napisany przez AleX69
half-life 2 ... mission accomplished :D

Jak wygląda kwestia długości gry?

AleX69 24.11.2004 14:47

half-life 2 ... mission accomplished :D

Pagerus 24.11.2004 10:32

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Popatrzmy... w Stanach ta gra kosztuje pewnie, a zaszalejmy - 50 dolarów. Przciętny zarobek to 2000 - 4000 $ czyli.... U nas przeciętny zarobek to 1000 - 2000 złotych, dzielone na 40 i na 80....

Czyli wychodzi na to, że porównując do Ameryki ta gra powinna u nas kosztować:

od 12,5 do 25 złotych....

Kupuję! :)

Przeciętny zarobek 1000-2000 złotych - a to dobre :haha: Ja takie opowiastki między bajki wkładam :P Sporo moich znajomych zarabia poniżej 1000 zł - ale biorąc pod uwagę fakt, że to jeszcze studenci... Nie wiem skąd masz takie dane - może w tym jest nieco prawdy (nie sprawdzałem ostatnio żadnych badań statystycznych) - ale ludzie narzekają (chociaż pewnie przy 4000 zł pensji również by to robili - to już Polak ma w naturze swej), że mało zarabiają - z poziomem wykształcenia jest nieco lepiej - ale po co w takim razie ludzie wyjeżdżają za granicę? Skoro zarabialiby po 2000 zł na łebka (oboje rodzice) to wychodziłoby pewnie z 4000 zł na miesięczne utrzymanie - a za takie pieniądze to można spokojnie przeżyć i jeszcze pewnie z połowę tego odłożyć... a sporo rodzin w naszym cudownym kraju mimo wszystko zbiera grosz do grosza aby starczyło do pierwszego na jedzenie i ubranie dla dzieci...

Co do HL2 - to informacja na temat wymagania dostępu do netu podczas instalacji gry jest umieszczona na pudełku z grą :)

andrzejj9 24.11.2004 09:05

Cytat:

Napisany przez adixo
Gdyby te oryginały kosztowały jeszcze odpowiednio do naszych zarobków to jeszcze jakoś bym przebolał, no ale HL2 kupiłem oryginał :cool:

Popatrzmy... w Stanach ta gra kosztuje pewnie, a zaszalejmy - 50 dolarów. Przciętny zarobek to 2000 - 4000 $ czyli.... U nas przeciętny zarobek to 1000 - 2000 złotych, dzielone na 40 i na 80....

Czyli wychodzi na to, że porównując do Ameryki ta gra powinna u nas kosztować:

od 12,5 do 25 złotych....

Kupuję! :)

bakupl 24.11.2004 08:33

Cytat:

Napisany przez adixo
Gdyby te oryginały kosztowały jeszcze odpowiednio do naszych zarobków to jeszcze jakoś bym przebolał, no ale HL2 kupiłem oryginał :cool:

Instalnełem retail'a... i ? :P I ... zainstalował mi te pliki co przez steama ściąga do steamapps (gcf)... i lipa, na co komu te pacze steam ofline patch czy jakies tam inne? hl2 nocd? ;\

Nie czaje... Musiałem rozpakowac te pliki gcf (gcfspace)... i (jeszcze sie rozpakowywują... długo to trwa.... 1 gigowy plik z godzine.. :\ albo i dwie)... ;\ i zobaczymy i tam jest jeden HL2.exe 1,81mb, a drugi ... 81kb :D Zobaczymy który lepszy :D

adixo 24.11.2004 08:25

andrzejj9 24.11.2004 08:00

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
@andrzej9 - tak! na Steamie trzeba byc zarejestrowanym (w przypadku oryginalnej wersji)Juz widzialem jakies patche w stylu NOSTEAM . Walcza z piractwem ostro.

Czy ja wiem, czy oni w ten sposób rzeczywiście walczą z piractwem... Jak dla mnie to walą jak zawsze w uczciwych użytkowników, którym cholernie utrudniają życie. A piraci i tak liczą się z utrudnieniami, a nie ma takich zabezpieczeń, których by nie obeszli. Też mnie wkurza, nawet tutaj na forum, jak tylko czytam, kto ile ściąga, a jakoś niewiele osób planuje kupno oryginała, ale cholera - nie tędy droga.

Gdybym kupił tą grę, a nigdzie nie byłoby informacji, że do gry konieczne jest posiadanie internetu, to już bym się nieźle wkurzył (i prawdopodobnie grę oddał do sklepu). Ale jakbym jeszcze nie mógł się zalogować i musiał czekać kilka godzin lub dni, żeby w końcu móc zagrać w coś, za co zapłaciłem duże pieniądze, go już bym cholery dostał.

Naprawdę - nie tędy droga!

legion 23.11.2004 23:46

Cytat:

Napisany przez bakupl
Where?

widzisz juz sam mowiles o "AXIP czy AXPI" :D

bakupl 23.11.2004 22:10

Cytat:

Napisany przez legion
no trzeba poszukac troche info :D

Where?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:02.