Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Half-Life 2 (https://forum.cdrinfo.pl/f25/half-life-2-a-40458/)

legion 19.11.2004 16:03

Cytat:

Napisany przez Air
Mi się w ogóle wydaje że jak się gra uruchamia to zawzse się łączy ze steamem. Masz nick użytkownika i hasło, i jest opcja remember password (mam ją zaznaczoną). Sprawdze jak bede w domu ją odhaczyć i uruchomić grę. Jeżeli poprosi o wprowadzenie danych to wtedy będziemy wiedzieli że zawsze sie z netem łączy.

o to mi chodzi :D

bakupl 19.11.2004 14:08

Cytat:

Napisany przez Air
Mi się w ogóle wydaje że jak się gra uruchamia to zawzse się łączy ze steamem. Masz nick użytkownika i hasło, i jest opcja remember password (mam ją zaznaczoną). Sprawdze jak bede w domu ją odhaczyć i uruchomić grę. Jeżeli poprosi o wprowadzenie danych to wtedy będziemy wiedzieli że zawsze sie z netem łączy.

Wyśle mi ktoś na bakupl[at]onet.pl plik torrent z działającym trackerem albo... chocaiz poda link do trackera?

Air 19.11.2004 13:52

Cytat:

Napisany przez legion
no dobrze ale jak na nowo instalujesz przypusmy gre to co musisz sie polaczyc ze Steama ponownie zeby dokonac uruchomienia gry ???

legion 19.11.2004 12:49

Cytat:

Napisany przez Air
Nie bo konto na Steamie już masz na zawsze

no dobrze ale jak na nowo instalujesz przypusmy gre to co musisz sie polaczyc ze Steama ponownie zeby dokonac uruchomienia gry ???

Air 19.11.2004 12:41

Cytat:

Napisany przez legion
To poczekamy na jakis mechanizm bezrejestracjny wiem ze juz jacys spece pracuja nad tym ale zobaczymy.

Ale mam pytanie do tych co juz graja HL2 czy jak skonczycie gre i ja odinstalujecie to po ponownej instalacji odnowa rejestracja gry ???

Nie bo konto na Steamie już masz na zawsze

legion 19.11.2004 12:26

To poczekamy na jakis mechanizm bezrejestracjny wiem ze juz jacys spece pracuja nad tym ale zobaczymy.

Ale mam pytanie do tych co juz graja HL2 czy jak skonczycie gre i ja odinstalujecie to po ponownej instalacji odnowa rejestracja gry ???

woitas 19.11.2004 11:49

Ilość załączników: 1
coś w tym jednak może być.
słyszalem o powstaniu systemu, który wprowadzałby do sieci fałszywe dane, które jednak posiadają prawidłowy hash... qrfa, robi się nieciekawie...

zobaczcie, ile danych mi odrzuciło przy ssaniu.
jedno jest pewne, coś się kroi...

REi 19.11.2004 11:19

Cytat:

" firma Valve Software jest odpowiedzialna za opublikowanie pirackiej wersji gry w Internecie. Dzięki temu, możliwe staje się śledzenie użytkowników nielegalnej kopii gry, usuwanie ich kont a na dokładkę masowe banowanie numerów IP, które posłużyły do połączenia się ze systemem Steam. Powyższa wiadomość jest o tyle wiarygodna, że potwierdza ją sam Gabe Newell. W chwili obecnej trwa proces namierzania użytkowników a już wkrótce rozpocznie się masowe zamykanie kont."
LOL - to moze byc prawda, ale rownie dobrze sciema zeby ludzie nie sciagali pirackich HL2

Air 19.11.2004 09:26

Czas na krótkie podumowanie gry. Ogólnie gra jest super, fajna klimatyczna muzyka, szybkość gry robi wrażenie (przynajmniej na początku bo tyle grałem). Bardzo fajne jest AI przeciwników, którzy chowają się za budynkami. Gram na średnim stopniu trudności i niekiedy jadka jest bardzo przyjemna. Jedne co na poczatku mnie zawiodło to grafika, ale już po 15 minutach było to dla mnie nieważne. Niesmak jedynie wprowadza dziwne zachowywanie sie przedmiotów np. jak rzucę monitorem to odbija się on od podłogi jak piłka, a jak rzucę pudłem to zachowuje się naturalnie (pozostaja na nim odkształcenia).

Podsumowując nie żałuję wydania tej kasy!!

-Edit-
" firma Valve Software jest odpowiedzialna za opublikowanie pirackiej wersji gry w Internecie. Dzięki temu, możliwe staje się śledzenie użytkowników nielegalnej kopii gry, usuwanie ich kont a na dokładkę masowe banowanie numerów IP, które posłużyły do połączenia się ze systemem Steam. Powyższa wiadomość jest o tyle wiarygodna, że potwierdza ją sam Gabe Newell. W chwili obecnej trwa proces namierzania użytkowników a już wkrótce rozpocznie się masowe zamykanie kont."

woitas 19.11.2004 03:08

w większości normalnych krajów internet jest standardem, a nie luksusem, jak u nas.

tak sobie rozważam hipotetycznie - jeżeli ban jest na ip, a neo ma zmienne, to jest szansa, że za którymś razem zostanie mi przydzielone takie, które jest na black liście?

Pagerus 19.11.2004 02:34

Ciekawe kiedy będą jakieś zawody na forum w CS'a z Half Life 2? :D

Turboni 19.11.2004 02:25

no zobaczymy jak to bedzie - na sobote rano powinienem juz miec cala :)

Pagerus 19.11.2004 01:43

Z tego co widziałem to na pudełku od Half Life'a jest informacja, że gra wymaga połączenia z netem (w czasie instalacji albo cuś)...
Czyli chyba zakładali, że wszyscy już mają dostęp do sieci - w ten czy inny sposób :D Jak zwykle nie pomyśleli o nas Polakach :haha:
A tak BTW - post 777 - fajnie to wygląda :spoko:

Y@nkee_PL 19.11.2004 00:31

Cytat:

Napisany przez Turboni
czytaj post wyzej jeden :)
wiem o co ci chodzi :)

pisaliśmy jednocześnie ;)

Turboni 19.11.2004 00:29

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
To teraz nie wiem czy pobierac tego HL2 czy poczekac az ucichnie wszystko i zaczac myslec. Turboni moze to Half-Live 2 AXPi WORKING Repack wlasnie jakis podstep:D
Chyba kupie orginal, ale nie wiem..musialby mnie ktos przekonac ze to jest dobra gra :D

ja jak zassam to przed odpaleniem gry wylacze modem od neta i zobacze :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:41.