Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Half-Life 2 (https://forum.cdrinfo.pl/f25/half-life-2-a-40458/)

Turboni 19.11.2004 00:26

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
Turboni, zrozum że ban dotyczy publicznego IP, to że ktoś ma prywatne go nie broni, od kogoś tego neta masz, a ten ktoś ma właśnie publiczne IP i to na nie poleci ban
tak to wygląda w praktyce, zobaczymy jak będzie w realu

czytaj post wyzej jeden :)
wiem o co ci chodzi :)

Kasprzak 19.11.2004 00:26

To teraz nie wiem czy pobierac tego HL2 czy poczekac az ucichnie wszystko i zaczac myslec. Turboni moze to Half-Live 2 AXPi WORKING Repack wlasnie jakis podstep:D
Chyba kupie orginal, ale nie wiem..musialby mnie ktos przekonac ze to jest dobra gra :D

Y@nkee_PL 19.11.2004 00:25

Turboni, zrozum że ban dotyczy publicznego IP, to że ktoś ma prywatne go nie broni, od kogoś tego neta masz, a ten ktoś ma właśnie publiczne IP i to na nie poleci ban
tak to wygląda w praktyce, zobaczymy jak będzie w realu

Turboni 19.11.2004 00:24

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
z tego co czytałem jeszcze gdzie indziej to jest na IP

sytuacja sie robi jeszcze ciekawsza, powiedzmy jest sobie jakaś sieć osiedlowa z 20 osobami, 19 kupuje oryginała a jeden jedzie na piracie, Valve namierza tego pirata i ban na IP, zgadnijcie ile osób naraz poleci? :> 20 !!! i nie ma zlituj się :P

no tak bo wyjsciowe na swiat jest jedno :)
wiec dlatego wszyscy poleca

Turboni 19.11.2004 00:23

dokladnie nie kazdy ma neta i co ma nie grac :>
mi nie chodzi o granie w sieci za pomoca steama tylko w domu przy piwku samemu :D
IP mam stale ale wewnetrzne a bede mial stale zewnetrzne :)

Y@nkee_PL 19.11.2004 00:23

z tego co czytałem jeszcze gdzie indziej to jest na IP

sytuacja sie robi jeszcze ciekawsza, powiedzmy jest sobie jakaś sieć osiedlowa z 20 osobami, 19 kupuje oryginała a jeden jedzie na piracie, Valve namierza tego pirata i ban na IP, zgadnijcie ile osób naraz poleci? :> 20 !!! i nie ma zlituj się :P

Kasprzak 19.11.2004 00:20

no nie wiem czy na IP...jak masz zmienne?:D.Raczej na konfig kompa.Albo jakis twój ID.
ps.ale nie rozumiem. A jak ktos nie ma neta, a chce grac...to nie moze?Zawsze przy uruchamianiu steam musi sie polaczyc? Jak tak to bezsens...najwyzej bede neta odlaczal jak bede gral w HL2 :), albo sciagne demo (jest wogole?) i jak sie spodoba to kupie org.

Turboni 19.11.2004 00:20

ja mam narazie wewnetrzne IP wiec mnie to ryba :)
za jakis nie caly miesiac bede mial zewnetrzne :)

ale chyba bez odpalenia steama da sie pograc w domu jak bedzie cala wersja :>

Y@nkee_PL 19.11.2004 00:13

uważajcie co ściągacie bo...
Cytat:

Jak można wyczytać w Internecie, Valve prowadzi twardą walkę z graczami posiadającymi nielegalne wersje Half-Life'a 2. Jeżeli korzystają oni z pirackiej wersji przez Steama i zostaną wykryci, to ich konto zostanie zablokowane. Jak powiedział Gabe Newell, prowadzą oni pewnego rodzaju eksperyment. Sprawa została nagłośniona w momencie, gdy do sieci Bit-Torrent trafiła piracka wersja HL2. Fakt ten szybko został zgłoszony do Valve, które podjęło natychmiastowe działania zapobiegawcze. ...

źródło: www.half-life2.pl
-edit-
Cytat:

Recently, one of the HL2Files.com members here, alerted me of a pirated warez version of Half-Life 2, apparently released via the Bittorent network. I immediately, forwarded this to Gabe Newell of VALVe Software. A couple of hours later, Gabe replied with the following:

"We're running a bit of an experiment. We're keeping track of the accounts that do this and will be shutting them off."

So, as you can see, VALVe Software have released a test "warez" version aimed at catching people out. These people will have their accounts deleted and will be banned from Steam.
źródło: www.planethalflife.com

więcej: http://halflife2.filefront.com/news/;13907

Turboni 19.11.2004 00:08

ja ssam jakiegos co zajmuje 3,93gb :)
jak nie bedzie dzialal to zassam ta wersje na dvd a jak nie to tego working repack :)

Kasprzak 19.11.2004 00:06

ja probuje tego Half-Live 2 AXPi WORKING Repack zajmuje 1,6gb

Turboni 19.11.2004 00:00

na super stronse pojawil sie hl2 dvd zajmuje 4023mb :D

ciekawe czy dobry jest :>

a jeszcze jest Half-Live 2 AXPi WORKING Repack zajmuje 1,6gb

woitas 18.11.2004 20:32

no właśnie.
czy nie da się jakoś to odpalić, posiadając tylko pliki *.gcf - dociągnąłbym parę mega i byłoby heyah :P

Y@nkee_PL 18.11.2004 19:36

to tylko kopia zapasowa plików .gcf, nic poza tym
konto z uaktywnionym hl2 nadal będzie wymagane, simple

Kasprzak 18.11.2004 19:26

no tak ale odpali na innym kompie?
Jak to wyglada z autoryzacja przez ten steam?On sie laczy z serwerem dopiero potem odpala sie gra? Czy jak to...bo jak to bedzie wygladalo jak woitas zainstalujesz od nowa system

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:41.