![]() |
Cytat:
iBooks na iPadzie swieci od miesiaca wszystkimi tomami "Tytusa...". Jestem w polowie ;-)... |
Jakiego Michnika, prąd, gaz i wodę, kłamią jeszcze gorzej.
|
Przeprowadź się do Gazy, tam mają za darmo.
|
Zbiór reportaży Wojciecha Tochmana "Wściekły Pies" wstrząsający zbiór, w wielu przypadkach łzy same lecą. Ciężko dostać jest ten zbiór! Mocna i według mnie obowiązkowa pozycja.
|
Jako, że stałem się oficjalnie ofiarą amerykanizacji narodu i (bez?) granicznego łykania wszystkiego co łamerykańskie... tak, mam Kindle.
W formie ebook przeczytałem: Atlas chmur Nieśmiertelność zabije nas wszystkich Dwukrotna śmierć Daniela Heysa Wszystkie trzy w/w są rewelacyjne Wysłane z mojego MT11i |
Pan Lodowego Ogrodu cz. IV już 30 listopada w księgarniach! :D
|
na publio jest promocja.
do 6 grudnia tomy od 1-3 przecenione o 50%. natomiast tom 4 można nabyć za 33 zł... zawsze to kilka zł taniej... |
W Sieci, przeczytałem po łebkach, to co byłem w stanie przeczytać w *****wym oświetleniu stacji benzynowej, ale fajna prawicowa propaganda! ;p
|
3 książki z serii "Herezja Horusa" - cykl SF military Warhammer 40000.
|
Cormac Mccarthy "Krwawy południk" dobry krwawy, drastyczny western.
|
Cytat:
IMHO - dużo lepsze od tomu 2 i 3 , ale dużo słabsze od tomu 1!! :) To są skutki nadymania sie autora, do monstrualnych rozmiarów :) Efekt końcowy jest głośny, efektowny, ale zapach nie ten, i nie o to wszystkim chodziło :) Mógł zakończyć sprawę w 2 tomach, było by lepiej dla niego i czytelnika. |
po raz trzeci w życiu "Jesień patriarchy" Marqueza,
według mnie większe arcydzieło niż "sto lat samotności" :spoko: uwielbiam te zdania na trzy strony, ciężka książka, ale warto :taktak: |
Lewicujący iberoamerykanizm :)
Marqez, Llosa, Calvino, Coetazar - przerabiałem to dawno. I ta fascynacja tego typu prozą jakoś mi minęła. Np Allan Bloom "Umysł zamknięty". Czysta prawicowa, myśl konserwatywna :) |
Cytat:
Tak dla przykładu "Malowany człowiek" Bretta oryginalnie wydany był w jednym tomie, u nas w dwóch... Wysłane z mojego MT11i proszę o sklejenie. /jak sobie zyczysz :) ostatnio za sprawą świata czytników trafiłem na ciekawą inicjatywę. Serwis Masz wybrór oferuje ***8222;gry książkowe***8221; z Wydawnictwa Wielokrotnego Wyboru. Są to e-booki, w których to my decydujemy o dalszym rozwoju akcji. Znaleźć można tam m.in. pozycję "Uwikłana" Beniamina Muszyńskiego. "[...]Oddając cześć wszystkim ofiarom tragicznej katastrofy ekologicznej w Bhopalu, publikuje w 28 rocznicę tych tragicznych wydarzeń sensacyjną interaktywną powieść Uwikłana [...]" Jako, że książka porusza także problem osób niewidomych w naszym społeczeństwie, jej cena wynosi min. 2 zł, które możemy wpłacać na konto Fundacji na rzecz Osób Niewidomych Labrador-Pies Przewodnik (BZ WBK S.A. 19/O Poznań 07 1090 1362 0000 0001 0087 7922). Uważam, że to naprawdę niewygórowana cena, a jednocześnie możemy pomóc Fundacji. |
ja przeczytałam książkę,Danuta Wałęsa,długo się do tego zabierałam,ale jakoś rozpoczęłam.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:25. |