![]() |
J. Żulczyk "Zrób mi jakąś krzywdę" - polecam, myślę że spodoba się fanom Masłowskiej.
|
Ksiazka do ktorej zawsze wracam ;-). Mam pierwsze wydanie nawet... Ale Maslowskiej nie lubie.
|
Metro 2034
|
Achaja a potem Pomnik Cesarzowej Achai. Jestem na etapie pierwszej części i stwierdzam, że jest dobrze.
|
Ja teraz czytam książkę "Chavez" - reportaż Roya Carrolla o wenezuelskim przywódcy, coś na wzór "Cesarza" Kapuścińskiego. Bardzo mi się podoba.
Może znacie jeszcze podobne reportaże, biografie jakiś wielkich władców, najlepiej XX wieku? |
Ostatnio przeczytałem: "Silmarillion".
Jeżeli ktoś jest fanem Tolkienowskich powieści to polecam :) |
wlasnie skonczylem cykl esei Waclawa Radziwilowicza - korespondencji z Rosji z lat 1998-2012 prowadzonej przez polskiego dzinnikarza pt. "Gogol w czasach Google'a"
genialna pozycja - wciagajacy obraz wspolczesnej Rosji z punktu widzenia ludzi tam mieszkajacych a zaczolem Mroz Marcina Ciszewskiego - jego pierwsza powiesc sensacyjna jestem juz po trzech wojennych tegoz autora i po prostu mnie zauroczyl - goraco polecam |
Ja właśnie przeczytałam "Stosunek seksualny nie istnieje" Jasia Kapeli i delikatnie mówiąc mam ambiwalentne odczucia...
|
Przeczytałem instrukcję obsługi latarki na korbkę z Lidla i chyba jej nie popsuję szybko jak większość tych co przeczytają tylko bzdurę na opakowaniu, a serio i na temat, to niedawno Świad według Grapa, czytałem to kiedyś, chyba nie w całości, bo nic nie rozumiałem, teraz mnie olśniło, nie wiem gdzie film dorwać.
|
Ostatnio wyszła książka na podstawie znanego i popularnego serialu "Ranczo" oczywiście już przeze mnie przeczytana, gdyż bardzo lubię zarówno serial jak i książkę ;)
ed hunter spróbuj przeszukać zasoby pewnego polskiego gryzonia z siedzibą na Cyprze :) |
Bój się Boga Dark ;) Książka pewnie takich samych lotów jak serial, czytaj gniot, jakich dużo w TVP ;)
|
Książka na podstawie serialu? :O
Tego chyba jeszcze nie było? Widzę, ze problemom z pomysłem na dobry film towarzyszą problemy z pomysłem na książkę. |
Mi się podoba, ale wiadomo o gustach się nie dyskutuje ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja ostatnio czytałam i mogę polecić (oczywiście jeśli ktoś lubi sci-fi) "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" Douglasa Adamsa. Zakręcona akcja i duża dawka humoru - mi a nawet mnie się podobało :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:33. |