Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Co przeczytales ostatnio? (https://forum.cdrinfo.pl/f26/co-przeczytales-ostatnio-59760/)

revolver0 03.11.2015 18:54

toż to spam! Zbanować go xD

Bartez 03.11.2015 19:32

Gdzie, gdzie, który to? ;)

A tak na serio, naprawdę warto się zainteresować, jeżeli ktoś np szuka jakichś książek IT. Przeceny z 79 na 19,90 nie zdarzają się często. A jak wiadomo, książki IT należą do najdroższych tytułów :)

mgit 03.11.2015 19:43

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1341110)

A tak na serio, naprawdę warto się zainteresować, jeżeli ktoś np szuka jakichś książek IT. Przeceny z 79 na 19,90 nie zdarzają się często. A jak wiadomo, książki IT należą do najdroższych tytułów :)

Inżynierskie (mechanika) są jeszcze droższe... na szczęście tak szybko się nie dezaktualizują ;)

Jeśli ktoś lubi fantastykę, i sf to wyszedł drugi tom z cyklu prawo milenium a mianowicie Anioł Burz autorki Trudi Canavan...(napisała m.in trylogię czarnego maga). Mogę z czystym sumieniem polecić :taktak:

jesi 04.11.2015 11:26

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1341110)

Poszalałem i zaoszczędziłem 500 zł :spoko: Dzięki Bartez za cynk :spoko:

Bartez 04.11.2015 21:49

Miłej lektury. Cieszę się, że ktoś skorzystał. Sam też skorzystałem, tylko nie wiem, kiedy znajdę czas, żeby to wszystko przeczytać :D

Jakby ktoś się wahał, to tylko dodam, że promocja trwa jeszcze tylko 2 godziny.

Bartez 02.01.2016 17:51

Ostatnia akcja cieszyła się sporym zainteresowaniem, więc pozwolę sobie podrzucić linka do kolejnej, jeszcze większej akcji noworocznej na ebookpoint.pl.

Tym razem 7200 tytułów (ebooków i audiobooków) mocno przecenionych. Szczegóły tutaj: http://www.cdrinfo.pl/news/zaczytani...-690-zl-58110/

revolver0 29.01.2016 16:27

Droga do Woodbury, Robert Kirkman, Jay Bonansinga

Jarson 22.02.2016 02:50

Tak się zaniedbałem, że dopiero tydzień temu dowiedziałem się, że Sapkowski w 2013 wydał kolejną książkę z wiedźmińskiego uniwersum. A teraz skończyłem (niemalże jednym tchem) czytać...

Miał widocznie stary wyga Sapkowski przez te wszystkie lata przy sobie notes pt. "luźne myśli o tym, co by jeszcze w Wiedźminie można było napisać" :D Szkoda, że nie zrobił z tego ze dwóch książek, bardziej spójnych, ale z drugiej strony może i dobrze, nic nie zostało rozwodnione... Dawno mnie tak książka fantasy nie wciągnęła. Ok, lekki niedosyt jest, lecz znacznie więcej zadowolenia, że mogłem się niespodzianie cofnąć o lat niemal 20 do czasów kiedy czytałem sagę :)

H-y-d-e 22.02.2016 09:17

Rzadko się słyszy pochlebne opinie o "nowym" Wiedźminie...

Jarson 22.02.2016 23:34

Bo też wyraźnie odstaje od reszty. Ale ja bardzo się ucieszyłem możliwością przeczytania jeszcze jednej książki o Wiedźminie, czego już się po prostu nie spodziewałem. Część wątków bez wahania całkiem bym wyrzucił, ale i tak całość czytałem z ogromną przyjemnością. No i stwierdziłem że po jakichś 10 latach przerwy trzeba sobie odświeżyć całą sagę :)

mgit 22.02.2016 23:42

Ja odświeżam sagę endera... o niebo lepsze od filmu... ;)

Już 1 tom za mną ;)

Zetoxa 22.02.2016 23:46

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1352892)
No i stwierdziłem że po jakichś 10 latach przerwy trzeba sobie odświeżyć całą sagę :)

a mnie to kompletnie nie wzięło, odłożyłem po kilkunastu stronach :nie:
mam na myśli sam początek, czyli opowiadanie z Fantastyki z 1986 r.

czechoj 23.02.2016 11:42

ja właśnie męczę "Resortowe dzieci. Służby" - dużo ciekawych informacji... coś dla Zetoxy ||

Jarson 04.03.2016 20:53

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez H-y-d-e (Post 1352790)
Rzadko się słyszy pochlebne opinie o "nowym" Wiedźminie...

Od mojej lektury "starego" minęło ponad półtorej dekady - a czytałem tylko raz. Po Twoim poście postanowiłem to zmienić, a że w bibliotece była dopiero część druga opowiadań i część druga właściwej sagi, to od nich zacząłem. I po półgodzinie już wiedziałem, że po pierwsze tak długa przerwa była błędem, a po drugie, że nie będę zaczynał od środka ani czekał aż ktoś zwróci książki do biblioteki i tak oto dziś na moją półkę trafia:

Załącznik 76567

mgit 04.03.2016 22:51

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1354129)
Od mojej lektury "starego" minęło ponad półtorej dekady - a czytałem tylko raz. Po Twoim poście postanowiłem to zmienić, a że w bibliotece była dopiero część druga opowiadań i część druga właściwej sagi, to od nich zacząłem. I po półgodzinie już wiedziałem, że po pierwsze tak długa przerwa była błędem, a po drugie, że nie będę zaczynał od środka ani czekał aż ktoś zwróci książki do biblioteki i tak oto dziś na moją półkę trafia:

Załącznik 76567

A nie lepszy Kindle - mniej miejsca zajmuje i do tego wygodniej ;)

Od kiedy mam Kindle (jeszcze wersja clasic) nie wyobrażam sobie czytania wersji papierowej... i kolekcjonowania kolejnych tomów jak wszystko można mieć w "Calibre"

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:38.