Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

Weron 02.08.2006 21:44

@Alex69, a powiedz co oni wycieli z The Last Boy Scout. W tv to ogladalem, pare razy zreszta i teraz sie zastanawiam jaka to byla wersja. Jak nie byla cala to bede musial zobaczyc cala.

- Deckard - 02.08.2006 22:02

Cytat:

Napisany przez AleX69
powiedz ktore sceny chodzi to sprawdze u siebie ...

a z cenzura to niestety warner maczal paluszki - tak tez bylo z 'Boy Scout' z willisem

np. w Mad Maxie 2 z początkowych:
- brak sceny gdy koleś wyciąga sobie strzałę z ręki
- max otwiera drzwi ciężarówki i wypada trup - jest pokazane gdy już wyciąga pozytywkę
- scena gwałtu -- nie zrozumcie mnie zle :> itd

Weron 02.08.2006 22:20

Cytat:

Napisany przez - Deckard -
- scena gwałtu -- nie zrozumcie mnie zle :> itd

Nie, nie. Absolutnie nikt Ciebie zle nie zrozumie. To bardzo wazna scena. ||

AleX69 02.08.2006 22:35

w 'last boy scout' (dzieki weron@ przekrecilem tytul) jest pare scsen gdzie widac krew ktorych w wersji ocenzurowanej poprostu nie ma
jak willis jest czestowany przez ochroniarza przy basenie
"jeszcze raz mnie walniesz to cie zabije" prawie ta cala scena jest wycieta

a to czesciowa lista filmow tzw EDYTOWANYCH ktore pojawily sie w polsce na dvd:
Ace Ventura: When Nature Calls, Passenger 57, Under Siege, The Bodyguard, Enter the Dragon, Pale Rider, New Jack City, The Assasin, Nico - Above the law, Mad Max 2, Tango & Cash, The Last Boy Scout, Lethal Weapon 2 i 4, Hard to Kill, Dead Calm

ale mozna kupic nowe wersje bezcenzury
The Last Boy Scout
Mad Max 2

najlepiej zadzwon lub napisz do warner'a z zapytaniem o wersje bez cenzury (unrated)
powinni ci taka udzielic - lub do w najblizszym sklepie z filmami na dvd :mruga:

- Deckard - 02.08.2006 23:18

@AleX69 - dzięki o to właśnie mi chodziło:)

musze sie jeszcze dowiedzieć czy wszystkie 3 części były cenzurowane ,ale wydaje mi sie że tylko druga część filmu,
jakiś czas temu kupiłem pakiet na allegro i dostałem ocenzurowaną ;)

Divxtom 03.08.2006 22:52

Cytat:

Napisany przez M@X
"Kod Da Vinci" - jesli mam byc szczery, to... takiego gniota dawno nie widzialem!

Cut...
Również ja jestem niesamowicie zawiedziony... tym bardziej że film postanowiłem obejrzeć w kinie:sciana: Książka zdecydowanie lepsza:spoko:

andrzejj9 04.08.2006 10:25

Powiedzcie mi lepiej, czemu "Przysi***281;ga" ju***380; nie jest wy***347;wietlana..? We Wroc***322;awskich kinach by***322;a dok***322;adnie 1 tydzie***324; i to w porach takich, kiedy nie mog***322;em p***243;j***347;***263;.. Ja rozumiem, ***380;e film nie zebra***322; pochlebnych opinii, ale ***380;eby tylko jeden tydzie***324; mie***263; go w repertuarze..?

Prezesik 04.08.2006 10:33

mo***380;e by***322;o zbyt ma***322;e zainteresowanie ze strony widz***243;w? nie chc***261; wy***347;wietla***263; filmu dla pustych sal ;)

Weron 04.08.2006 10:54

Pewnie to jakis gniot jest ta Przysiega. :D
Zreszta co tu duzo mowic przed chwila zajrzalem na filmweb co to w ogole jest bo nie slyszalem o tym. I jak zobaczylem produkcja:Chiny, Korea.... do tego opisy ludzi, ze skacza po drzewach to juz wiem dlaczego nie jest wyswietlany :)

andrzejj9 04.08.2006 11:15

Cytat:

Napisany przez Weron
Pewnie to jakis gniot jest ta Przysiega. :D
Zreszta co tu duzo mowic przed chwila zajrzalem na filmweb co to w ogole jest bo nie slyszalem o tym. I jak zobaczylem produkcja:Chiny, Korea.... do tego opisy ludzi, ze skacza po drzewach to juz wiem dlaczego nie jest wyswietlany :)

No kurde.. Ale w Hero, Tygrysie (Hidden Dragon Crouching Tiger), czy Sztyletach (House of flying daggers) było tak samo, a jakoś ludziom nie przeszkadzało ;)

No i ja wiem, że ten film (Przysięga) nie jest podobno najlepszy, ale nikt nie kwestionuje tego, że podobno rewelacyjna jest obrawa audiowizualna, a już krajobrazy (czy to prawdziwe czy komputerowe) niepowtarzalne. No to gdzie, jak nie w kinie obejrzeć taki film..

M@X 04.08.2006 13:31

Weron : ja zaryzykuje stwierdzenie zgola inne - moze film jest za dobry? Filmow Larsa von Triera nie wyswietla sie wcale, ambitnego kina azjatyckiego malo, a szwedzkeigo, wegierskiego czy czeskiego - prawie wcale. Ja sie przywyczailem juz ze dobrego filmuw kinie raczej nie uswiadcze. Kiedys zrodelm byl internet i plyty pana Gutka. Po aferze napisowej - tylko internet.

Jabba the Hutt 10.08.2006 21:36

Oglada***322;em 16 Blocks - 16 przecznic z Willisem. Nie jest to najlepszy jego film ale da si***281; obejrze***263;. Jest nieco kameralny, akcja toczy sie do***347;***263; wartko, nawet strzelaniny w normie i nie przesadzone. Ale ***380;eby zaraz do kina..

Zaskakuje Myth z Jackie Chanem. Nie taka normalna weso***322;a kopanina z jego udzia***322;em, ale romantyczny melodramat kung fu.

nimal 10.08.2006 23:27

wczoraj ogladalem z Zona "Phantom of the Opera" - swietny
momnetami za dlugo rozwodzili sie nad bzdurami, ale naprawde warto to zobaczyc
rewelacyjna muzyka (to oczywiste), niezle sceneria
dzis dla odmiany "Assasination of Richard Nixon" - krotko mowiac gniot o idiocie
tyle, ze film o idiocie nie musi byc kiepski, a ten jest... :(

mdfire 11.08.2006 11:30

W końcu udało mi się wybrać do kina na film Piraci z Karaibów - Skrzynia Umarlaka i muszę przyznać, że dawno się tak dobrze nie bawiłem. Film ma naprawdę świetny klimat, Johnny Depp jest w swojej roli doskonały, ale pozostali aktorzy też starają się dotrzymać mu kroku. Niektóre sceny naprawdę zwalają z nóg, np. Kapitan Jack Sparrow wydostający się z trumny :rotfl: . Wydaje mi się, że żeby naprawdę dobrze się bawić warto przypomnieć sobie pierwszą część, gdyż w filmie jest do niej wiele nawiązań. Generalnie film polecam każdemu, kto ma ochotę na ponad 2h zapomnieć o rzeczywistości. Moja ocena: 8,5/10.

REi 12.08.2006 01:14

Nie wiedzialem gdzie to napisac a rzecz ciekawa...

Jak czesc pewnie z was wie od jakiegos czasu chodza najrozniejsze plotki na temat filmu na podstawie gry M$ zatytulowanej "Halo". Niedawno podano oficjalnie rezysera, jest nim malo znany rezyser Neill Blomkamp (odpowiedzialny np za reklame Citroen z transformersem w roli glownej ;) ) Na necie pojawil sie filmik jego autorstwa (>6min) poruszajacy kwestie bycia "obcym"... nie na daremne pisze to w cudzyslowiu ;) Filmik do ogladniecia pod tymi linkami:

QT na stronie SpyFilms: http://www.spyfilms.com/sr_whatsnew/...&&w=1270&h=968
YouTube: http://youtube.com/watch?v=4Zep9TlaPSo

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:02.