Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

Weron 29.06.2006 11:12

A ja mam odmienne zdanie na temat III czesci MI. Co prawda tez moglbym dac 6/10. Ale napewno nie byla ta lepsza od II. Scenarzysci na sile nawet scenariusz pisali biorac motyw z ta zmiana twarzy.
II czesc wedlug mnie, jesliby porownywac wszystkie byla najlepsza.

radw 29.06.2006 12:20

9 kompania, film rosyjski o Afganistanie. Warto obejrzeć.

Weron 29.06.2006 12:49

Cytat:

Napisany przez radw
9 kompania, film rosyjski o Afganistanie. Warto obejrzeć.

A na ile te wydarzenia sa autentyczne?

radw 29.06.2006 14:32

Cytat:

Napisany przez Weron
A na ile te wydarzenia sa autentyczne?

Zbiżone do rzeczywistości, w którejś polityce była obszerna recenzja tego filmu oraz porównanie do rzeczywistości. Moim zdaniem wart obejrzenia.

andrzejj9 29.06.2006 20:41

Cytat:

Napisany przez AleX69
bylem wczoraj na skok przez plot (over the hedge) ... i powiem tak dawno sie tak nie usmialem :D

przy niektorych scenach dostalem wrecz glupawki :rotfl:

Mówisz, że takie dobre? :)

Bo właśnie się zastanawiam, czy może by tu nie pójść na którąś z tych nowych bajek do kina. W grę wchodzi właśnie Over the Hedge, poza tym The Cars i Jungle. Ten środkowy ma taką przewagę, że z tego, co widziałem, to trwa ponad dwie godziny, więc o ponad pół godziny więcej zabawy :) O Dżungli nie słyszałem właściwie nic, natomiast Skok przez płot rzeczywiście wygląda zachęcająco.. :)

A właśnie - byłeś na oryginalnej wersji, czy z dubbingiem?

andrzejj9 29.06.2006 20:42

Cytat:

Napisany przez Weron
A ja mam odmienne zdanie na temat III czesci MI. Co prawda tez moglbym dac 6/10. Ale napewno nie byla ta lepsza od II. Scenarzysci na sile nawet scenariusz pisali biorac motyw z ta zmiana twarzy.
II czesc wedlug mnie, jesliby porownywac wszystkie byla najlepsza.

No gorsza chyba być nie mogła..

W moim prywatnym rankingu MI2 to najgorszy (po polskim Weselu..) film,jaki w życiu widziałem..

M@X 29.06.2006 23:22

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No gorsza chyba być nie mogła..

W moim prywatnym rankingu MI2 to najgorszy (po polskim Weselu..) film,jaki w życiu widziałem..

Jak mozesz porwnywac tego gniota do "Wesela"? Widocznie zle je ogladales! Zagadaj na komunikator, chetnie wymienie opinie na temat "Wesela"!

andrzejj9 29.06.2006 23:39

Cytat:

Napisany przez M@X
Jak mozesz porwnywac tego gniota do "Wesela"? Widocznie zle je ogladales! Zagadaj na komunikator, chetnie wymienie opinie na temat "Wesela"!

Przyznaję, że Wesele oglądałem wiele lat temu i być może opinie obecna byłaby inna. Niemniej kieruję się tamtą z przeszłości, może kiedyś będę miał okazję ją zweryfikować.

M@X 29.06.2006 23:49

Zle sie rozumielsimy. Ekranizacja Wyspianskiego z 1974 to rzeczywiscie zalosc. Za to autorski film Smarozwkiego (2004) to majstersztyk moim zdaniem ;-).

pablocoo 30.06.2006 00:07

Przesadzacie, MI2 jako film sensacyjny jest swietny. I nie ma tu az takich absurdow jak helikopter w tunelu w MI1.

A dzis ogladalem Donnie Darko i polecam :taktak:

Weron 30.06.2006 00:22

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Przesadzacie, MI2 jako film sensacyjny jest swietny. I nie ma tu az takich absurdow jak helikopter w tunelu w MI1.

Racja. :)
Jako film sensacyjny bardzo dobrze sie oglada. Nie rozumiem do czego niektorzy pija.
Nie ma co sie wczuwac za bardzo. Nie jest to jakis film ambitny tylko zwykle kino rozrywkowe.

Wesele tez jest dobre. W pracy jak pozyczylem paru osobom to moment i kazdy chcial go ogladac. Nikt nie narzekal, ze to jakis badziew.

mensir67pl 30.06.2006 00:53

JUZ polecalem ale odstepna jest ,,,,,ripDVD

An American Haunting|>>Nawiedzenie: Historia Prawdziwa<<|

zaleca sie ogladac po 23 wlasnie skonczylem

andrzejj9 30.06.2006 08:15

Cytat:

Napisany przez M@X
Zle sie rozumielsimy. Ekranizacja Wyspianskiego z 1974 to rzeczywiscie zalosc. Za to autorski film Smarozwkiego (2004) to majstersztyk moim zdaniem ;-).

Tego z 2004 się nie czepiam ;)

AleX69 30.06.2006 12:05

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Mówisz, że takie dobre? :)

Bo właśnie się zastanawiam, czy może by tu nie pójść na którąś z tych nowych bajek do kina. W grę wchodzi właśnie Over the Hedge, poza tym The Cars i Jungle. Ten środkowy ma taką przewagę, że z tego, co widziałem, to trwa ponad dwie godziny, więc o ponad pół godziny więcej zabawy :) O Dżungli nie słyszałem właściwie nic, natomiast Skok przez płot rzeczywiście wygląda zachęcająco.. :)

A właśnie - byłeś na oryginalnej wersji, czy z dubbingiem?

"jungle" i "over.." widzialem w kinie ... po pierwszym wyszedlem zniesmaczony z kina - taka nedzna kopia madagaskaru ;/

na samochody (the cars) nie bylem ale slyszalem ze dobre - tych co byli ze mna na "skok przez plot"

"skok przez plot" tez w kinie ... nie wiem ale trafil we mnie ... chichralem sie jak glupi :glupek: :hahaha:

MQs 02.07.2006 01:39

"Skok przez płot" - także polecam:spoko: - Jak sobie przypomnę niektóre motywy to jeszcze się śmieję :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:33.