Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

AleX69 01.09.2006 23:39

Cytat:

Napisany przez Predi
nie napisalem ze tak jest na kazdym filmie, tylko ze problem wystepuje,
co do kina ambitnego.... to nie wiem skad wziales info ze chodze tylko na amerykanskie "hity" to raz, a dwa, powiedzmy ze chce jutro sobie cos ogladnac w kinie, szybko patrze co jest...
http://www.heliosnet.pl/filmybilety....zeszow&l=2&n=0
i...... pokaz mi tu cos "ambitnego"

kila, kila ... i jesze raz kila :D

M@X 01.09.2006 23:49

No niestety, zgadzam sie... Sa miesiace lepsze i gorsze - jak ze wszystkim (sprzet komputerowy, gry itd.). Teraz akurat mamy te gorsze. Poza tym polecam magazyn "FILM". Wprawdzie sporo stracil na wartosci gdy naczlenym zostal Prokop, ale dzial recenzji nadala pozostaje niezlym przewodnikiem po aktualnych premierach. Z prostego wzgledu - dzial nadal rpowadza Ci sami ludzie, ktorzy tak jak ja lubia czepiac sie doslownie wszystkiego. A tylko cos co wyrasta naprawde ponad wszystko moze otrzymac 4 lub 5 gwiazdek. Polecam, kwota nieduza w skali miesiaca a przynajmniej wiesz "za co zaplacisz".

Smartek 03.09.2006 15:10

Dopiero dzisiaj obejrzalem Lucky Number Slevin..
Jestem pod wrazeniem -dawno nie ogladalem tak dobrego filmu, mimo, ze akcji malo.. jest po prostu dobry!
Obsada tez bardzo fajna..
Polecam, jak ktos jeszcze nie widzial to tylko ogladac :-).

woitas 03.09.2006 23:35

w ko***324;cu uda***322;o mi si***281; zassa***263; wszystkie sezony farscape...
serial zacz***261;***322;em ogl***261;da***263; na ***347;p wizji1 i ju***380; wtedy bardzo mi si***281; spodoba***322;.
mimo, ***380;e czasem lekko infantylny to jednak bardzo przyjemnie si***281; go ogl***261;da.
nie co dzie***324; trafia si***281; dobry serial SF...

frog 11.09.2006 10:37

http://film.onet.pl/zwiastuny/0,1447...7,1,filmy.html wydaje sie byc fajny horrorek ;>

mensir67pl 12.09.2006 09:27

Miami Vice

ogladnolem - ja wiem film o zabarwieniu lekko erotycznym z dobra muza + 30 min ostatnie filmu .....

M@X 12.09.2006 11:32

@mensir67pl - w odkumencie na temat krecenia filmu realizatorska torjka zapewniala ze wielbiciele broni i militarysci beda zachwyceni, bo nie ma karygodnych bledow jak w filmach typu "Helikopter w ogniu" czy "Szeregowiec Ryan" - czy to prawda?

mensir67pl 12.09.2006 13:03

Cytat:

Napisany przez M@X
@mensir67pl - w odkumencie na temat krecenia filmu realizatorska torjka zapewniala ze wielbiciele broni i militarysci beda zachwyceni, bo nie ma karygodnych bledow jak w filmach typu "Helikopter w ogniu" czy "Szeregowiec Ryan" - czy to prawda?

Nie wiem co mieli na mysli :> ostatnie 30 min to glownie wymian ognia i przygotowywania ..

dos ciekawie nakrecone " kamera z reki " momentami

M@X 12.09.2006 15:45

Chodzi mi o akcje tpy zle trzymanie broni, zle skladanie sie do strzalu, nietrzymanie palcow na spuscie, zle dobranie moedeli broni do konkretnych jednostek itp.

- Deckard - 12.09.2006 16:11

@M@X - jesli chodzi o sceny z bronia to są ciekawie nakręcone ale ja sie na tym nie znam więc nie powiem Ci czy są profesjonalne,
ciekawie nakręcona scena to np. scena egzekucji policjantów w samochodzie :D [na samym początku] no i odgłosy strzałów jakby realniejsze niż w typowym amerykańskim filmie

Weron 12.09.2006 16:27

Mi tez ta scena sie podobala z poczatku filmu. Ciekawie zrobiona.
Ogolnie jesli chodzi o caly film to trzyma taki przyzwoity poziom. Jak dla mnie.
Fajna muzyka do tego. Arcydzielo to na pewno nie jest. Ale lubie akurat ten gatunek.
Fajna scena jest jak poruszaja sie ta szybka lodzia motorowa plus niezla muzyczka. Rewelacja. Chcialoby sie czyms takim smignac :)

Sunna 13.09.2006 12:19

Jakos slowo egzekucja kojazy mi sie z wymierzaniem kary zgodnie z prawem, jesli nie to wg mnie nalezaloby uzyc slowa morderstwo. Pewnie tylko ja mam takie odczucie.

Weron 13.09.2006 12:39

Jesli chodzi o same slowo egzekucja. To nie koniecznie musi to oznaczac wykonanie wyroku zgodnie z prawem. Jak dla mnie moze to rowniez oznaczac wyrachowane, z premedytacja, zabicie kogo***347; (znaczy, ***380;e mieli to wczesniej wszytko zaplanowanei przygotowane). Tak jak wlasnie widzimy na filmie.
Ale mniejsza z tym.

Natomiast czy ktos sie orientuje jaka jest roznica pomiedzy filmami United 93, a Flight 93?
Chyba o tym samym sa. A chodzi mi o jakies roznice, czy tez moze przeslanie. Czym one tak naprawde sie roznia. Poza oczywiscie innymi aktorami itp.

AleX69 14.09.2006 03:52

co do egzekucji ... to moge sobie ja tez wymierzyc wg swojego prawa :D
ale tu raczej chyba chodzi nie o sam proces ale o jego wykananie - panowie stoja/siedza sa poprostu rozstrzelanii

Cytat:

Napisany przez Weron
Natomiast czy ktos sie orientuje jaka jest roznica pomiedzy filmami United 93, a Flight 93?
Chyba o tym samym sa. A chodzi mi o jakies roznice, czy tez moze przeslanie. Czym one tak naprawde sie roznia. Poza oczywiscie innymi aktorami itp.

Flight 93 to jest roboczy tytul United 93 ... w niektorych krajach wyswietlany jako Vol 93

Weron 14.09.2006 12:19

Od paru dni trwa festiwal w Gdyni. Ta wspaniala polska kinematografia czy jak ja tam zwal. Czytam te artykuly i tylko smiech mnie ogarnia. Znowu jakims hitem ma byc jakis wykrecony film z gatunku och ale to zycie jest straszne. Nie wiem po co oni takie rzeczy kreca. Dodatkowo wymyslili sobie dwa skandale. Co dzien to nowy. najpierw Stalinska wyskoczyla i zaczela sie awanturowac, ze nikt nie pamieta o WTC a to przeciez rocznica. Nawiasem mowiac ten babo-chlop to tez nie ma czym blyszczec. Pozniej wywalili Muche za jej dowcip, ktory zreszta czytajac artykuly uwazam za calkiem dobry. Przynajmniej to jej sie udalo bo aktorka z niej marna.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:46.