Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

nimal 09.12.2008 00:58

wlasnie ogladnolem Jeff Dunham's Very Special Christmas Special z tego roku
absolutna rewelka!
czesc z Ahmedem - 2x :D

Burt 09.12.2008 03:48

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 985343)
absolutna rewelka!

Widziałem, najlepszy był monolog o córce i tankowaniu samochodu.
Jedyne co mi się nie podobało to odgrzewane dialogi z Ahmedem, mógł wymyślić coś nowego.:taktak:

nimal 09.12.2008 14:07

dla mnie jednak Ahmed jest najlepszy, a fragment o zabieraniu syna do pracy mnie polozyl
fakt - tankowanie zabilo, podsumowanie z youtube tym bardziej :D

Diabolique 10.12.2008 14:14

pineapple express. chyba, tylko dla tych, którzy mieli bongo w lapie :) innym moze sie wydac glupkowaty.

nimal 10.12.2008 15:45

Eagle Eye - scifi w naszych czasach, szybka akcja, dobre efekty, logika na dalszy plan ;) dobry przerywnik

cancel 13.12.2008 20:05

Cytat:

Napisany przez Burt (Post 985362)
Cytat:

Napisany przez nimal (Post 985343)
absolutna rewelka!

Widziałem, najlepszy był monolog o córce i tankowaniu samochodu.
Jedyne co mi się nie podobało to odgrzewane dialogi z Ahmedem, mógł wymyślić coś nowego.:taktak:

Jeff Dunham mnie rozwala. Jak ktoś nie widział wcześniejszych DVD to nie zrozumie kilku momentów, np. to jak Peanut mówi do niego (znaczy Jeff sam do siebie :D) trochę zmienionym imieniem:Jefafa i nazwiskiem przeczytanym z tak jak się je pisze: Dunham, na temat którego toczyła się dyskusja Jeff'a z Peanut'em w którymś wcześniejszym DVD. Ale mimo iż ktoś nie oglądał tamtych DVD (a naprawdę warto) to warto obejrzeć.

nimal 13.12.2008 21:58

transporter 3 - dla milosnikow serii super! nic nowego, zaskoczen brak, ale trzyma poziom
no i bezreki uciekinier z wiezienia :D

andy 14.12.2008 13:33

Dragon Ball Evolution na bazie mangi. Oj warto czekać :)
Zwiastun

loki7777 14.12.2008 13:46

To nie temat jaki film bedzie warto obejrzec;) Film w przyszlym roku. Jak dla mnie to z DB ma on tylko wspolny tytul i kulki;)

andy 14.12.2008 13:48

Cytat:

To nie temat jaki film bedzie warto obejrzec;)
Oj czepiasz się ;p

Cytat:

Jak dla mnie to z DB ma on tylko wspolny tytul i kulki;)
Bo to ma być film a nie bajka. Podstawy są zaczerpnięte. Dla mnie ten film może być bardzo ciekawy.

andrzejj9 14.12.2008 14:46

Traitor

Dobry, zaskakująco dobry. W sumie na siłę jedynie mógłbym się do kilku rzeczy przyczepić, ale nie ma po co - jako całość naprawdę dobrze zrobiony i przemyślany film. Warto obejrzeć :)

9/10

nimal 14.12.2008 16:06

racja - Traitor sweitny
i jeszcze Taken z tego roku :) przewidywalny i zgodny ze schematami - grupa handlarzy zywym towarem porywa corke exkomandosa - zgadnijcie co dalej :)
ale oglada sie rewelacyjnie

andrzejj9 14.12.2008 17:13

Niezły jest również Babylon A.C., zwłaszcza początek jest naprawdę zachęcający (nie miałem zamiaru na razie oglądać, ale mnie wciągnęło ;) ). Później niestety jest trochę gorzej, ale całość i tak trzyma niezły, wysoki poziom, a do tego jest to jeden z mniej przewidywalnych filmów, jakie ostatnio widziałem. A to już rzadkość.

Zupełnie niepotrzebne są typowe sceny akcji (jedna jak z filmów o Bondzie), ale niech będzie, że dla głównego aktora jest wprowadzili. Trochę psują całość, ale na szczęście są krótkie i nie ma ich dużo. Poza tym naprawdę dobrze się ogląda, a Van Diesel po raz kolejny udowadnia, że jest całkiem dobrym aktorem.

Również polecam - 8,5/10

nimal 14.12.2008 17:40

:taktak:

andy 14.12.2008 19:06

Stop Loss
Cytat:

Fabuła filmu koncentrować będzie się wokół, wzbudzającej w USA wiele głosów sprzeciwu, ustawie zwanej jako "stop-loss". Umożliwia ona amerykańskiemu Departamentowi Obrony przedłużanie czasu służby wojskowej. Głównym bohaterem filmu Price będzie młody chłopak, który po zakończeniu służby w Iraku wraca do rodzinnego domu w Teksasie. Krótko po powrocie zostaje ponownie wezwany do Iraku. Chłopak postanawia nie stawić się na wezwanie.
@Andrzej ten Babylon to straszna chała moim zdaniem. Coś jak Jestem Legendą. Człowiek spodziewa się ciekawej akcji a przez cały film jest przynudzanie...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:23.