![]() |
Cytat:
|
Wróg Publiczny z Johnny Deepem i Christianem Bale. Film "gangsterski" ;). Mamy tu sporo rabunków, strzelanin ze wspaniałych pistoletów maszynowych Thomson (okragłe 100 nabojowe magazynki), strzelb wielkokalibrowych, pogoni samochodami z lat 30-tych. Dobrze się ogląda, John Dillinger jest tu dość pozytywnie przedstawiony (jak Robin Hood), choć był to przestępca i rabuś. Postacie raczej niezbyt psychologicznie nakreslone, wszystko dość powierzchowne. Ale film niezły. 7/10
|
Trzeba by dokładnie poczytać o tym Dillingerze i przede wszystkim o ówczesnym szefie FBI, bo z tego, co czytałem, to można by polemizować, który tak naprawdę bym tym złym ;)
A na film sam się przymierzam, może w przyszłym tygodniu :) |
JD niewątpliwie był przestępcą - rabował banki. A JEHoover był utalentowanym organizatorem (FBI nabrało za jego dyrektorowania rozmachu) i postrachem przestępców. Po wojnie zajął się ściganiem komunistów (za co nie lubiano go w PRL) ale także pokazał jak się gromadzi słynne TECZKI na znane postacie ;). Miał ich ponoć mnóstwo.
|
Cytat:
to był szał http://img92.imageshack.us/img92/6984/resursa0530bo.jpg http://img119.imageshack.us/img119/6...ursa0442gj.jpg |
Chyba Thompson?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Oto i broń z filmu
|
Ilość załączników: 1
Przy okazji - Gustlik posługiwał się Pepeszą z 70 nabojowym okrągłym magazynkiem. Czereśniak miał już łukowy 30 nabojowy. Klasyczne Pepesze chętnie używali żołnierze Waffen SS (amunicji na froncie Wschodnim było mnóstwo). Przykład filmowy ? A choćby "Steiner - Żelazny Krzyż" (z tym,że tam bohaterami są żołnierze Wehrmachtu).
|
wlasnie jestem na swiezo po przypomniniu sobie dotychczasowych odcinkow Harry Pottera (czyli pierwszych 5 - kina nie lubie, wiec do czasu ukazania sie DVD 6 nie istnieje ;) )
eh, ciagle uwazam, ze najlepiej zrobiona jest 3, czyli Wiezien Azkabanu rozkladaja mnie przerywniki w stylu lecacy ptaszek kolo bijacej wiezby itp ale musze przyznac, ze to imho jedna z najlepszych serii filmowych w ogole a ksiazki sa jeszcze lepsze :serdusz: |
Cytat:
|
Cytat:
Nimal! Potteromaniacy górą! |
ja NIGDY nie przestane byc dzieckiem
Ty sie mnie pytasz ile mam lat? no kurna dwa i pol wiecej, niz kiedy sie ostatnio widzielismy (dla ulatwienia - dwa i pol roku temu) :szczerb: Superrrmario - racja! a mugole niech tam sobie nie wierza :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:30. |