Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

andrzejj9 28.02.2011 14:16

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1148241)
A może to nowe kino tworzy takie filmy gdzie aktor spychany jest na dalszy plan?

Raczej nie.. Węź większość filmów z Robert Downey Jr - to on często tworzy te filmy i bez jego roli byłyby co najwyżej przeciętne (a dzięki jego roli robią się naprawdę niezłe). Natomiast zdecydowanie przeciętny jest dla mnie Bale. Jeśli filmy, w których gra, dobrze się ogląda, to dlatego że po prostu są dobre same w sobie. Nie jego w tym zasługa i niewiele do tego swoją grą wnosi.

Pierwszy 28.02.2011 17:01

oj nie przesadzajcie znowu, że CB to taki słaby aktor... miał co najmniej kilka udanych, wyraźnych i imo niezapomnianych ról. np. american psycho, harsh times, mechanik czy wspomniany equilibrium. 3:10 do Jumy też był bardzo dobry... A że był niewyraźny w terminatorze czy batmanie to kogo to obchodzi? to filmy akcji, kontynuacje, odgrzewane kotlety, czysto komercyjne nastawione na zysk, a nie na role życiowe

Agusia 02.03.2011 21:31

Właśnie wróciłam z kina z filmu "Prawdziwe męstwo". Bardzo mi się podobał - polecam :)

Zetoxa 03.03.2011 06:43

największy przegrany tegorocznych oskarów

Arepo 10.03.2011 23:25

starszym polecam odświeżyć sobie całą serię Gangu Olsena, a młodszym wpisać jako pozycję obowiązkową do zobaczenia, rozrywka na najwyższym poziomie :)

pozdrawiam

mdfire 11.03.2011 09:15

W końcu udało mi się obejrzeć laureata tegorocznego Oskara, czyli "Jak zostać Królem" ("The King's Speech"). Szczerze mogę polecić ten film wszystkim lubiącym nietuzinkowe poczucie humoru. Nie ma może tutaj jakieś szalonej akcji ale pomimo tego reżyserowi filmu udało się zbudować napięcie. Poza tym świetna gra aktorska i genialna rola Colina Firtha. Jak dla mnie 9/10.

Jabba the Hutt 20.03.2011 23:08

Invasion : Battle of Los Angeles - szedłem na ten film pełen nadziei (zauważcie,że piszę lepiej niż Bronek K) ;) , że zobaczę niezły film...wojenny. I w sumie nie zawiodłem się. Fabuła przypomina nieco "Helikopter w ogniu", który chyba jest wzorem dla tej produkcji. Helikopterowi nie dorównuje ale BoLA faceci obejrzą z przyjemnością. Wrogiem są kosmici, krwi nie za wiele (więcej glutów), bohaterowie giną (nie ma wśród nich Chucka Norrisa niestety), chyba,że mają szczęście. Film w USA jest chyba w kategorii wiekowej 12 czy 15 bo brakuje mi pazura realizmu rodem z Szeregowca Ryana czy wspomnianego Helikoptera w ogniu. Niemniej ciężka służba Marines, ich profesjonalizm i oddanie sprawie, warte są uwagi.

Patrix 20.03.2011 23:34

Film pt.: "Incepcja" z DiCaprio - polecam :)
Ładnie zakręcony film - spanie we śnie, który też jest snem... więcej nie powiem :)

Zetoxa 21.03.2011 08:51

byliśmy ze Staśką na "Sali samobójców", Staśka była wstrząśnięta,
ja raczej zmieszany, mimo wszystko polecam :spoko:

andrzejj9 21.03.2011 09:41

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 1152019)
Invasion : Battle of Los Angeles - szedłem na ten film pełen nadziei (zauważcie,że piszę lepiej niż Bronek K) ;) , że zobaczę niezły film...wojenny. I w sumie nie zawiodłem się. Fabuła przypomina nieco "Helikopter w ogniu", który chyba jest wzorem dla tej produkcji. Helikopterowi nie dorównuje ale BoLA faceci obejrzą z przyjemnością. Wrogiem są kosmici, krwi nie za wiele (więcej glutów), bohaterowie giną (nie ma wśród nich Chucka Norrisa niestety), chyba,że mają szczęście. Film w USA jest chyba w kategorii wiekowej 12 czy 15 bo brakuje mi pazura realizmu rodem z Szeregowca Ryana czy wspomnianego Helikoptera w ogniu. Niemniej ciężka służba Marines, ich profesjonalizm i oddanie sprawie, warte są uwagi.

Jeszcze kilka dni temu, jak sprawdzałem na IMDB, to ocena była około... 3. Co skutecznie mnie zniechęciło do pójścia do kina. Teraz widzę, że jest 6,7, a że lubię tego typu filmy, to może się wybiorę.

M@X 21.03.2011 09:54

Cos slyszalem ze na dniach "Maczeta" trafia do wypozyczalni. Trzeba sie bedzie wybrac bo niestety nie udalo mi sie pojsc do kina. No i chyba tylko BD - znajac rezysera i jego zboczenie na punkcie duzej ziarnistosci tasmy, to nawet na dobrze masterowanym DVD dostaniemy po prostu kaszanke wynikajaca z niskiego bitrate'u...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

rosol 22.03.2011 13:09

Cytat:

Napisany przez mdfire (Post 1150188)
W końcu udało mi się obejrzeć laureata tegorocznego Oskara, czyli "Jak zostać Królem" ("The King's Speech"). Szczerze mogę polecić ten film wszystkim lubiącym nietuzinkowe poczucie humoru. Nie ma może tutaj jakieś szalonej akcji ale pomimo tego reżyserowi filmu udało się zbudować napięcie. Poza tym świetna gra aktorska i genialna rola Colina Firtha. Jak dla mnie 9/10.

To raczej nie komedia tylko dramat biograficzny...
Jeśli oglądałeś ten film jako komedia roku jak to reklamował TVN to obejrzyj jeszcze raz i spójrz na to inaczej...

andrzejj9 23.03.2011 23:30

Tron Legacy..

W sumie nie miałem przed obejrzeniem żadnych oczekiwań, więc nie mogę powiedzieć, że się rozczarowałem. Ale film jest słaby, bardzo słaby. Najgorsza jest w nim fabuła (w właściwie jej brak), chociaż i efekty ogólnie są co najwyżej przeciętne. Przede wszystkim jest za banalny. Akurat na jednym forum widziałem dzisiaj schemat, co prawda w odniesieniu do gier, ale mi tutaj pasuje:

http://i.imgur.com/BITmX.jpg

Bardzo to pasuje także do większość obecnych filmów. W Tronie, gdyby wyciąć wszystkie dodatki i sztuczne przedłużania, film trwałby może z 10 minut (a i tyle raczej nie). Idzie prosto od punktu A do punktu B, jest w sumie może z pięć 'miejscówek' i akcja zmierza pomiędzy nimi prosto, bez żadnych zmian, zawirowań itp. Pod tym względem jest to po prostu banalne.

A że nic więcej nie ratuje filmu, to jest po prostu słaby. Wizualnie wcale nie jest ciekawy (może przez tą monotonię), chociaż akurat tutaj stwierdzam, że w tym wypadku w 3D mogło by to ciekawie wyglądać (nie wiem, czy puszczano tak w kinach). W 2D nie robi większego wrażenia (a oglądałem z BR). Jedynie dźwięk pozytywnie się wyróżnia. Scieżka jest na tyle ciekawa, że chyba sprawię sobie soundtrack. Ale nic więcej do filmu nie zachęca.

Generalnie, pomimo tematu - nie polecam.

5/10

mdfire 24.03.2011 13:06

Cytat:

Napisany przez rosol (Post 1152284)
To raczej nie komedia tylko dramat biograficzny...
Jeśli oglądałeś ten film jako komedia roku jak to reklamował TVN to obejrzyj jeszcze raz i spójrz na to inaczej...

Ale ja nigdzie nie napisałem, że jest to komedia i wcale tak nie uważam. Faktem jest jednak, że były w filmie momenty bardzo zabawne. Podtrzymuję również opinię, że humor w tym filmie był niebanalny i zupełnie nieporównywalny z sitcomami, czy prostackimi komediami.

Patrix 25.03.2011 14:12

13 - warto, nie ma to jak rosyjska ruletka, Jason Statham i Mickey Rourke :]
Klik: http://www.filmweb.pl/film/13-2010-496833

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:17.