Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

Air 27.06.2005 12:31

Cytat:

Napisany przez nimal
Sin City - fabula plytka jak kaluza na saharze, ale oglada sie faktycznie super :)
*Vojtas* - nie moge sie zgodzic ze zjechaniem Night Watch - oglada sie swietnie, niezle efekty (scena ze spadajaca srubka, albo zapowiedz dwojki w czasie napisow - zdezenie z autobusem), film po prostu do obejrzenia
podobnie jak Dzielnica 13 - tu nie ma nad czym myslec :) wspaniale pokazany freerun i tylko sprawnosc aktorow sie liczy :)

Wczoraj oglądałem Night Watch. Zawiodłem się i to bardzo. Super efekty specjalne, ale pomysl to się chyba na film skonczył zanim sie zaczął.

Z drugiej strony w polsce takich efektów to jeszcze długo nie zobaczymy, no oczywiście poza Wiedźminem ;)

Lukash 26.06.2005 23:57

Hitch - nawet niezly troche smiechu mialem, do obejrzenia:) 6/10

Smartek 26.06.2005 18:50

Cytat:

Napisany przez Weron
Smartek nie traktuj mojej wypowiedzi zbyt osobiscie. Po latach zrozumiesz o czym pisalem :) Ty masz trzynascie lat? Wiem w kazdym badz razie, ze mlody jestes. :)

wiek mozesz sprawdzic sobie w moim profilu.. Twojego posta nie wzialem do siebie, ale chcialem sprostowac..
koniec ot

--
Atak na posterunek - fajni aktorzy [m.in. Laurence Fishburne, czy jak kto woli slynny "Morfeusz" :)], ktorzy fajnie zagrali swoje role, niebanalna fabula... ogolnie DOBRY film akcji.. polecam 7,5/10
pozdro ;)

ed hunter 26.06.2005 18:26

http://img98.echo.cx/img98/7664/9063f1jn.jpg ******.

ciekawe teksty ||

Weron 26.06.2005 18:08

Cytat:

Napisany przez Smartek
Uwazasz, ze kazdy 13-nastolatek jest tak samo "dojrzaly" ?
Przejdz sie pod jakas szkola [podstawowa/gimnazjum] i zobacz roznice pomiedzy mlodzieza w tym samym wieku..
pozdro ;)

Smartek nie traktuj mojej wypowiedzi zbyt osobiscie. Po latach zrozumiesz o czym pisalem :) Ty masz trzynascie lat? Wiem w kazdym badz razie, ze mlody jestes. :)
Wcale nie uwazam, ze kazdy trzynastolatek jest tak samo dojrzaly. Malo tego nie jeden trzydziestolatek jest niedojrzalszy niz trzynastolatek. To, ze napisalem trzynastolatek i trzydziestolatek to tylko przyklady. Rownie dobrze moglem napisac szesnastolatek i trzydziestolatek, czternastolatek i dwudziestoosmiolatek itp.
Wiecej nie bede sie rozpisywal bo dyskusja jest zupelnie nie na temat. A i wyglaszac jakis wielkich "rozprawek" nie mam zamiaru.
Pozdrawiam :)

Smartek 26.06.2005 16:48

Cytat:

Napisany przez Weron
Jak mi trzynastolatek w tym temacie poleci jakis film to nawet na niego nie spojrze. Gdy zas trzydziestolatek cos wymieni to juz mozna sie zainteresowac co ciekawego on ogladal.

Uwazasz, ze kazdy 13-nastolatek jest tak samo "dojrzaly" ?
Przejdz sie pod jakas szkola [podstawowa/gimnazjum] i zobacz roznice pomiedzy mlodzieza w tym samym wieku..
pozdro ;)

Divxtom 25.06.2005 23:17

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Wcale mnie to nie dziwi. :nie:

Wiesz zapewne ile może kosztować wyprodukowanie wielkiego hitu ekranowego? :>

To nie dziw się, że zadna wytwórnia filmowa nie sprzeda nowości do TV, bo TV też nie zapłaci ile by żądali. Taka kolej rzeczy:
  • kino
  • DVD (na sprzedaż)
  • DVD (do wypożyczalni)
  • No i teraz ewentualnie TV
:taktak:

Całkowicie to rozumiem, ale niektóre stacje telewizyjne przynajmniej starają się gonić za nowościami a inne serwują filmy przykładowo 10 lat po premierze kinowej :wow:

joujoujou 25.06.2005 23:07

Cytat:

Napisany przez Divxtom
[...] czy ktoś z obecnych na tym forum zapuszcza jeszcze czasem tv w celu obejrzenia "dobrego" filmu ??? Raczej wątpię - takich nie znajdziecie a jak coś już puszczą :fiu: to można to było zobaczyć już kilka lat temu np. na dvd

Wcale mnie to nie dziwi. :nie:

Wiesz zapewne ile może kosztować wyprodukowanie wielkiego hitu ekranowego? :>

To nie dziw się, że zadna wytwórnia filmowa nie sprzeda nowości do TV, bo TV też nie zapłaci ile by żądali. Taka kolej rzeczy:
  • kino
  • DVD (na sprzedaż)
  • DVD (do wypożyczalni)
  • No i teraz ewentualnie TV
:taktak:

Divxtom 25.06.2005 22:48

Cytat:

Napisany przez ed hunter
jestem teraz chory i badałem czy telewizja da się oglądać w dzień...

jedyny program, który puszcza czasami coś ciekawego to TVP3

oczywiście nie mówię o komisjach :blee:

reszta stacji zaczyna nadawanie filmów z przed wielu lat wieczorem (co nawet jest ciekawe czasami)

jak jest jakiś naprawdę dobry film to zaczyna się po 23 :bicz:

w te wakacje jedynka uraczy nas Dynastią :fiu: czekam na krokodyla ((

TVN, jeden z najlepszych (dla mnie) seriali w historii (Przystanek Alaska - tak się po naszemu zwie) puszcza o 14.35 od poniedziałku do piątku :wsciekly:

nie mając kablówi ani satelity wolę zapuścić jakiegoś hiciora z mojej kolekcji, typu Wściekłe Psy i obejrzeć recenzję piosenki Madonny (Like A Virgin), 5 razy pod rząd, leżąc na podłodze, aby z czegoś nie spaść :D

Całkowita racja... czy ktoś z obecnych na tym forum zapuszcza jeszcze czasem tv w celu obejrzenia "dobrego" filmu ??? Raczej wątpię - takich nie znajdziecie a jak coś już puszczą :fiu: to można to było zobaczyć już kilka lat temu np. na dvd

ed hunter 25.06.2005 21:32

Cytat:

Napisany przez Weron
[...]
Ale ogladalem ostatnio Oficera i ten serial akurat uwazam jest dobry. Jeden z lepszych w swoim gatunku jaki ostatnio u nas powstal.

Zmiłuj się z tym Oficerem :|

oglądałem jeden odcinek, w którym odbijano zakładników z banku waląc seriami z kałacha :\

polecam twórcom tego serialu grę SWAT4 :bicz:

może by coś pojeli

ale nasi wielcy artyści filmowi mają gdzieś widza i mają rację

jeśli ktoś z zachwytem ogląda seriale typu Plebania, Klan czy inny badziew, przy Oficerze zemdleje z wrażenia :\

a chodzi nie o jakość tylko o to aby wszyscy zarobili a serial trafił do potencjalnego kupca niezwykłego proszku.

jestem teraz chory i badałem czy telewizja da się oglądać w dzień...

jedyny program, który puszcza czasami coś ciekawego to TVP3

oczywiście nie mówię o komisjach :blee:

reszta stacji zaczyna nadawanie filmów z przed wielu lat wieczorem (co nawet jest ciekawe czasami)

jak jest jakiś naprawdę dobry film to zaczyna się po 23 :bicz:

w te wakacje jedynka uraczy nas Dynastią :fiu: czekam na krokodyla ((

TVN, jeden z najlepszych (dla mnie) seriali w historii (Przystanek Alaska - tak się po naszemu zwie) puszcza o 14.35 od poniedziałku do piątku :wsciekly:

nie mając kablówi ani satelity wolę zapuścić jakiegoś hiciora z mojej kolekcji, typu Wściekłe Psy i obejrzeć recenzję piosenki Madonny (Like A Virgin), 5 razy pod rząd, leżąc na podłodze, aby z czegoś nie spaść :D

Weron 25.06.2005 18:59

Cytat:

Napisany przez demek
co na tej liscie robia seriale?:)

Krotko mowiac. O czym zreszta juz troche wspomnialem. Ta lista jest do dupy.

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Weron : nie mowie ze musialy Ci sie podobbac "Pregi" choc wedlug mnie to jeden z najwazniejszych filmow Polskich od wielu, wielu lat (podobnie jak "Dzien swira"), ale na pewno znajdziesz na tej liscie mnostwo niedorzecznosci (nie podejrzewam zebys ogladal "Na dobre i na zle"). Mozliwe ze niepotrzebnie sie unioslem bo byl to rankig publiczny i w zasadzie glos mogl oddac kazdy... Powinienem zatem lepiej dobierac czytane rankingi, najlepiej takie ktore zostaly napisane przez wprawnych krytykow!

Dzien Swira. Fakt. Film bardzo dobry. A motyw jaki jest rozgrywany w tramwaju kiedy ludzie przesiadaja sie z miejsca na miejsce to majersztyk. Jezdze srodkami komunikacji miejskiej wiec widze to na codzien. Od razu film mi sie przypomina.
Zgadza sie. Nie ogladam Na dobre i na zle.
Ale ogladalem ostatnio Oficera i ten serial akurat uwazam jest dobry. Jeden z lepszych w swoim gatunku jaki ostatnio u nas powstal.

demek 25.06.2005 17:48

co na tej liscie robia seriale?:)

M@X 25.06.2005 14:23

ed : agree... Bylem na tym w kinie - swietna pozycja!

ed hunter 25.06.2005 14:20

"Życie Jest Cudem" Emira Kusturicy :spoko:

ten film już dzisiaj jest dla mnie kultowy.

M@X 25.06.2005 14:11

Weron : nie mowie ze musialy Ci sie podobbac "Pregi" choc wedlug mnie to jeden z najwazniejszych filmow Polskich od wielu, wielu lat (podobnie jak "Dzien swira"), ale na pewno znajdziesz na tej liscie mnostwo niedorzecznosci (nie podejrzewam zebys ogladal "Na dobre i na zle"). Mozliwe ze niepotrzebnie sie unioslem bo byl to rankig publiczny i w zasadzie glos mogl oddac kazdy... Powinienem zatem lepiej dobierac czytane rankingi, najlepiej takie ktore zostaly napisane przez wprawnych krytykow!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:15.