![]() |
Akuart grałem w SH i dlatego muszę obejrzeć :D
TS ma 545MB :| Hmm jednak trochę poczekam :) |
SH kazdy gracz obejrzec powinien (jesli nie grales, to szkoda czasu...). Ale, na listosc boska, nie w tej jakosci ktora jest aktualnie dostepna...
|
To sobie wpadnę do wypożyczalni :)
Chociaż fakt nie ma to jak oglądać w kinie taki film :D |
Opinie sa pozytywne...
Mialem okazje zrzucic wczoraj od kumpla z dysku (kinowke), ale to by byla profanacja... Poczekam jeszcze te pare tygodni i przejde sie do kina ;) |
Oglądał ktoś Silent Hilla?
Nie wiem, czy wypożyczać :fiu: |
Cytat:
popieram Twoja wypowiedz, calkowicie sie z Toba zgadzam! polecac i jeszcze raz polecac! :> pozdro ;) |
Bylem w kinie na "Wszyscy jestesmy Chrystusami" Koterskiego.
Sadzilem ze "Dzien swira" byl idealny. Jednak opinia ta pekla jak banka mydlana po obejrzeniu "WJCH". Koterski po prostu zrobil dobitne, mocne kino moralnego niepokoju dziejace sie w schematycznej, archetypowej Polsce naszych czasow. To trzeba zobaczyc. I pochylic czolo przed mistrzem. POLECAM! |
ja ostatnio obejrzalem "The Descent". Moge go smialo polecic jako niezly horror, chociaz kilka bezsensownych scen sie znalazlo ;)
|
no to i ja cos .... ogladnolem
Plan Doskonaly 16 blocks Zostan Moj faworyt - 16 blocks Zostan mocno zakrecony film - jak dla mnie ......cienki no i Plan Doskonaly ciekawe zakonczenie ;) |
A ja ostatnio obejrza***322;em w ko***324;cu Doom-a i.. musz***281; przyzna***263;, ***380;e tak jak po przeczytanych wcze***347;niej opiniach spodziewa***322;em si***281; strasznej ha***322;y, tak zosta***322;em do***347;***263; pozytywnie zaskoczony :)
Film rewelacj***261; naturalnie nie by***322;, ale jako ca***322;o***347;***263; musz***281; przyzna***263;, ***380;e bardzo przyjemnie mi si***281; go ogl***261;da***322;o. Zw***322;aszcza do mniej wi***281;cej pocz***261;tku drugiej godziny uwa***380;am, ***380;e by***322; wr***281;cz bardzo dobry. Potem kilka na si***322;***281; wymy***347;lonych pomys***322;***243;w ju***380; popsu***322;o og***243;lne wra***380;enie, ale i tak ca***322;o***347;***263; ca***322;kiem mi si***281; podoba***322;a. Wyrzuci***322;bym te***380; ten fragment wzorowany na gr***281;, chocia***380; musz***281; przyzna***263;, ***380;e takiej koncepcji jeszcze w filmie nie spotka***322;em :) Og***243;lnie 7,5/10 i ca***322;kiem mi***322;o sp***281;dzone nieca***322;e 2 godziny :) Obejrza***322;em te***380; now***261; R***243;***380;ow***261; Panter***281;. Tu ju***380; niestety raczej si***281; rozczarowa***322;em. By***322;o w filmie kilka ciekawych motyw***243;w, ale jako ca***322;o***347;***263; by***322;a raczej zlepkiem mniej lub bardziej (zwykle bardziej) g***322;upich i krety***324;skich gag***243;w, kt***243;re bardziej zniesmacza***322;y ni***380; bawi***322;y. Jako ca***322;o***347;***263; 5/10, ale bardziej dlatego, ***380;e akurat mia***322;em ochot***281; na tego typu film, a Scary Movie IV nie mia***322;em jeszcze pod r***281;k***261; ;) |
Cytat:
|
Wachowscy napisali tylko scenariusz ale fakt - malo tak dobrego kina ostatnio bylo. Rowniez polecam.
|
v for vendetta - bardzo dobry - ponadczasowy (chodzi mi o wydarzenia opisane w filmie - dużo odniesień do rzeczywistości) film na bazie komiksu
9/10 jak dla mnie WachowskiBros stawili dobrze czoła wyzwaniu :taktak: |
Epoka lodowcowa 2 jest świetna :taktak:
Nie żałuję 13zł i 1,5h w kinie :) Oceniam drugą część na 9/10 :D P.S. W wypożyczalniach online są dwie wersje z dubingiem, ale nie polecam, bo prawie nic nie można zrozumieć :| Wiem, bo mam obie :> |
Memoirs of Geisha - polecam
wczoraj widzia***322;em Inside Man - bardzo niestandardowy napad na bank - polecam |
Polecam
Infernal Affairs: Piekielna gra (Wu jian dao) :spoko: |
Cytat:
Ale żeby nie było, że tylko narzekam. Jako, że to wydanie DVD i będzie możliwość wyboru ścieżki, to pomysł uważam za dobry. Zawsze to dodatkowa propozycja, z której można skorzystać bądź nie. Ciekawe jeszcze, ile film będzie kosztował. |
andrzejj9 : dystrybutor potwierdzil, ze wydanie DVD bedzie posiadalo dubbingowana azjatycka sciezke dzwiekowa, jako ze glosow podobnych do Twojego (i mojego zarazem) bylo mnostwo! Mozemy wiec zacierac rece :-)!
|
Cytat:
Natomiast co do filmów. W kinie byłem wczoraj na Memoirs of Geisha (co to mistrz lingwistyczny przetłumaczył to jako wyznania?). Na początku film trochę mnie rozczarował i obawiałem się, że generalnie wyjdę z kina niezadowolony. Na szczęście im dalej, tym lepiej. Ostatecznie wystawiłbym filmowi ocenę 9/10 i zdecydowanie polecił osobą lubiącym klimaty wschodnie. Świetne były zwłaszcza sceny pokazujące zetknięcie się kultury dalekowschodniej i amerykańskiej. Może trochę przesadnie byli na tym tle wyjaskrawieni amerykanie, ale nie da się ukryć, że w rzeczywistości właśnie tacy, jak na filmie oni są. Film warto również zobaczyć dla niektórych plenerów, które są tam pokazywane i tej harmonii, która z nich bije. Są naprawdę piękne. Za zdecydowanie największą wadę filmu, która to właśnie na początku prawie mnie od niego odrzuciła, uważam.. amerykański tekst. Jak można było zrobić ten film po angielsku to naprawdę nie rozumiem. Tzn. rozumiem i nie jest to wielka zagadka, ale tyle, ile cały obraz na tym stracił, to po prostu szkoda, że zdecydowano się na ten krok. Nie dość, że całość była mniej wiarygodna, to gra poszczególnych aktorów miejscami sztuczna do bólu. To według mnie bardzo poważny błąd reżysera, który też zaważył na ostatecznych nagrodach, które film otrzymał. Tak czy siak, zdecydowanie polecam, bo film warto jest zobaczenia. |
Kto og***322;***261;da***322; ''Nagi instynkt 2''?.Fajny film czy badziewie?Bo nie wiem czy op***322;aca si***281; ''i***347;***263; do kina''.
|
Właśnie oglądałem Dick i Jane: Niezły ubaw i muszę powiedzieć, że film był naprawdę fajny :taktak:
Daję 8,5/10 :D |
Już się udało ściągłem taką wersje filmu, tą samą, ale nie trzeba było wpisywać tam kodu.
I jest wszystko ok:spoko: Oglądałem tą wersje filmu, ale jakość marna:( |
Cytat:
|
Znam ten b***243;l @Matievoo.Pare razy zrobili mnie w cz***322;onka, wi***281;c teraz ***347;ci***261;gam tylko jedn***261; cz***281;***347;***263; i sprawdzam czy nie jest zakodowana.Jak nie, to ***347;ci***261;gam reszt***281;.Oszcz***281;dzisz sobie nerw***243;w.
|
Nie wiedziałem gdzie to pytanie zamieścić, więc tu zamieściłem???
O to one ma ktoś może kod do rozpakowania Final.Destination.3.CAM-HYdRO ? Potrzebna mi jest, bo chciałbym obejrzeć film, a szukałem wszędzie i nie znalazłem. Więc jak by ktoś miał to proszę napisać:( |
Cytat:
koncowka the best :| |
Cytat:
Później oddam kopię bezpieczeństwa innym :) |
Mo***380;na te***380; wpa***347;***263; do sklepu z torrentami :D
|
Cytat:
|
Jak tak mówicie to zacznę go zaraz ściągać :)
|
Cytat:
Ale ogólnie film lubiącym horrory mogę polecić. Chociaż traktować raczej jako 'lekki' horror :) |
@andrzej,
wlasciwie caly film moglby byc arcydzielem gdyby nie spaprana koncowka (sam pomysl.. sam wiesz czego z tymi "ludzikami" jest BEZNADZIEJNY).. film trzymal w napieciu i az chcialo sie ogladac dalej dopoki nie zaczal sie po prostu chrzanic durnymi scenami.. blah nie polecam.. ale kilka scen poczatkowych m.in. metalowe prety w samochodzie byly bardzo fajne ;) pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wszyscy mowili ze Hostel jest ch***owy
kumpel zaczal ogladac, wiec mu to powiedzialem , powiedzial "to zalezy kto mowi", wiec siedlismy i razem ogladnelismy... pierwsze pol godz bylo ok.... po calym filmie nasze zdanie brzmialo: "ch****owy".... moral: bardziej wierzyc ocenie innych :| |
czy to takie straszne ogladac film po angielsku? ja od paru lat nie ogladalem filmu z pl napisami na pc.
|
Cytat:
ostatnio jak Prison Break wyszedl to ogladalem bez, bo juz nie moglem wytrzymac :D |
Dzisiaj w nocy oglądałem Dr. Dolittle 3 i nawet fajny :D
Taki o film familijny :taktak: P.S. Nie ma jeszcze polskich napisów do niego :nie: :( |
Wlasnie wrocilem z kina z "oszukac przeznaczenie 3" :)
kontynuacja bdb, lepsza od 1 ale gorsza 2 (moim zdaniem). Wypadek na rollercoaster'ze (nie wiem jak sie pisze..) dosc efektowny, film oczywiscie schematyczny i podobny do poprzednich czesci (uciekanie przed smiercia) i sprawial wrazenie Happy Tree Friends z aktorami - co dalo dosc ciekawy efekt :D.. A - i zakonczenie naprawde _zaskakuje_ - dobry pomysl! ogolnie jestem zadowolony (w przeciwienstwie do ojca, ktory wydal na wycieczke 90zl ^_^ ). pozdro ;) |
Cytat:
|
mi film wolf creek nie przypadl do gustu nudny byl, ale bedzie 2 czesc moze lepsza
|
Wolf Creek :spoko: 3 x TAK polecam
|
Cytat:
@all jaki nowy horror polecacie? Wiecie weekend się zbliża :D :> |
Cytat:
Wiec problemow nie bedzie... BTW nie zdawalem sobie sprawy, ze to ona jest autorka Miedzy slowami, teraz juz zapamietam :spoko: |
Dokladnie, to jego corka, autorka rowniez nagradzanego wielokrotnie 'Miedzy slowami" - z reszta tatko wyprodukowal jej "Virgin Suicides" ;-). A o jakosc bym sie nie martwil tylko odwiedzil najblizsza wypozyczalnie - film jest z 1999 roku!
|
Sofia Copolla to corka FF Copolli?
Pewnie sie skusze, jest juz moze cos w dobrej jakosci? |
Niestety nie moge juz edytowac, wiec pod pod postem...
Wlasnie obejrzalem "Virgin Suicides" w rezyserii Sofii Coppoli. Powiem tylko tyle - rewelacyjny, zachwycajacy, gwalcacy umysl z kazdej strony. Sztuka jest zrobic nierzoumialy scenariusz ale udowodnic widzowi ze nie jest on dziurawy, jako ze rezyserka wyraznie daje nam do zrozumienia ze ona wie o co jej chodzi - to, czy my go zrozumiemy zalezy tylko od nas. A pelno jest artystycznej symboliki i niejednoznacznych scen. Po prostu uczta dla oczu, uszu i duszy... Tyle od estetycznej strony filmu, teraz bardziej przyziemnie (dane filmu)... http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=1478 Kto nie obejrzy, niech zaluje! |
Pewnie, ze nie musisz. Tytul mowi wszystko :-)!
|
Ja ostatnio obejrzalm trylogie Ojca chrzestnego
Chyba nie musze nic wiecej pisac :) |
A ja dawno filmow nie ogladalem ale i moze dlatego jestem jakis otwarty - wczoraj obejzalem film "V for Vendetta" i musze przyznac ze przypadl mi do gustu - takie polaczenie Matrixa, Equilibrium i Roku 1984
Tutaj pare trailerkow: http://vforvendetta.warnerbros.com/trailer.html Film braci Wachowskich a jego premiera przeszla tak jakos bez echa. |
POLECAM
dzis TVP 2 - 22 : 30 Życie za życie (The Life of David Gale) |
Cytat:
|
moim zdaniem fajnym filmem jest równierz "13 Dzielnica"
|
Cytat:
slaby film, bardzo slaby.. |
Ja polecam "Komornika" :spoko:
|
Cytat:
|
:haha: nie widzisz podwójnie tylko za 1 razem popełniłem dużo błędów i napisałem posta jeszcze raz :)
|
chyba widze podwojnie ;) hyhy
|
Ja wam wszystkim polecam film "The Shutter" bardzo ciekawy horror !!:)
|
Ja wam wsztystkim film "The Shutter" bardzo ciekawy horror !!:)
|
Wczoraj, po tym filmie miałem identyczne przemyślenia.Beznadziejne tłumaczenie.Ale filmik fajny i jak leci w TV to zawsze oglądam. :taktak:
|
Ja wczoraj na Polsacie obejrzałem (choć z wielkim trudem) 'Dzień niepodległości". Bajeczka, ale lubię ten i film zawsze przyjemnie mi się go ogląda. Ale nie tym razem.. To, co Polsat zrobił z tłumaczeniem, to już po prostu momentami brak słów na określenie. Tak kompletnie nietrafionego, miejscami idiotycznego czy wręcz żałosnego tłumaczenia jeszcze nigdy nie widziałem. Teksty były tłumaczone skrótowo, często zupełnie nie oddające tego, co się działo na ekranie, a miejscami całkowicie zmieniające tego sens, nie zachowujące klimatu oryginału, no po prostu tragedia.. Znam ten film dość dobrze, wiem, jakie są teksty, plus słyszałem i trochę wczoraj i naprawdę nie wiem, kto stworzył coś takiego, ale to powinno być jego ostatnie tłumaczenie. Po prostu tragedia..
|
Chaos :spoko: dobra sensacja ( Jason Statham )
i muzyczka nieczego sobie Pana = Trevor Jones |
Cytat:
Na początku niechętnie byłem na niego nastawiony (bo to produkcja japońska itp) ale po obejżeniu szybko zmieniłem zdanie. Dla mnie jest to jeden z najlepszych horrorów wojennych. Cytat:
|
Cytat:
|
Jak taki zestaw filmow i to pewnie za przywoite pieniadze to ISC W CIEMNO! Wszystkie filmy (moze poza "Shutter", ale to i tak tylko minimalne odstepstwo od ponadprzecietnej) zmroza Ci krew w zylach a cala wypita pdoczas projekcji coca-cole mimowolnie upuscisz w portki. ZACHECAM!
|
Cytat:
Jedyne, co z tego zbioru mnie nie interesuje to "Gra wstępna", a niestety jest puszczana jako drugi film. Dlatego w sumie się jeszcze zastanawiam.. @ Torque Jeśli zobaczę, to nie będzie to nawet późny wieczór, ale noc, więc odbiór może być ciekawy ;) |
Tak @Smartek to ten film :)
http://film.onet.pl/10741,,R_Point,film.html |
Cytat:
tzn. moze to nie byla swiatynia, ale.. jakies opuszczone miejsce? i zolnierze tam ida szukac sladow po poprzednich zolnierzach? to mniejwiecej o tym? :> jesli tak - rowniez polecam! @mattievo - co zlego i dziwnego w tym okresleniu? toz to normalny przymiotnik :) |
NIEODEBRANE POŁĄCZENIE i SHUTTER WIDMO polecam oglądać późnym wieczorem, bo wtedy czuje się krew sięw żyłach mrozi ;)
oba te filmy są świetne, naprawdę można się przerazić :) |
@andrzejj9, polecam R-Point :spoko:
|
W ten piatek w enemefie we Wrocławiu jest noc grozy filmów japońskich. Zastanawiam się nad pójściem.
Jak oceniacie te filmy (kto oglądał): - NIEODEBRANE POŁĄCZENIE (PREMIERA!), - GRA WSTĘPNA, - R-POINT, - WIDMO - SHUTTER, |
Kiss Kiss Bang Bang :spoko:
Dla mnie jakies 8/10 |
Cytat:
|
Cytat:
|
niedawno na polsacie puscili film "dwudziesta piata godzina". zasiadlem do ogladania z czystej nudy i musze przyznac, ze byl to naprawde bardzo dobrze spedzony czas.
polecam wszystkim, ktorzy jeszcze nie ogladali, bo film warty jest obejrzenia <bynajmniej w moim odczuciu> :spoko: |
wczoraj wieczorkiem puscili na TVP2 "świeci z bostonu"
rewelacyjny film pod kazdym wzgledem :D wiec jesli ktos jeszcze nie ogladal to musi nadrobic zaleglosci! ;) |
''Syriana''-przedstawia kulisy handlu ropą z punktu widzenia kilku różnych bohaterów.Polecam. :spoko:
|
Firewall - no fajnie sie kreci film (akcja) tylko ten(koniec) pies i ta obroza i ......... :P
|
Obejrzałem ''Good Night and Good Luck''.Swietny film bez krwi i przemocy oraz bardzo aktualny jeśli chodzi o ataki Kaczyńskiego na dziennikarzy.Pokazuje jak powinno wyglądać prawdziwe dziennikarstwo i jak ważna jest wolność słowa. :spoko:
|
one.missed.call -Nieodebrane Polączenie
:spoko: zalecane ogladanie po 23 |
wlasnie obejrzalem film pt. "coyote ugly" i... poprostu bomba!! :)
dziewczyna wyjedza z malego miasteczka do nowego jorku zrobic kariere jako piosenkarka. bla, bla, bla... nie bede opowiadal :) choc film podpada lekko pod romansidlo to bylem nim naprawde zachwycony! :jupi: :spoko: polecam absolutnie kazdemu! ;) jak dla mnie 9,5/10 a z reszta... 10/10 ! :) |
Mialem przyjemnosc ogladnac - calkiem ciekawy film
OSCAR(2006)Najlepszy film zagraniczny: "Tsotsi" - RPA |
Jezeli chodzi o jakosc to jest ok. Moze jak sie Wam film spodoba to zrobimu mala zrzutke na wydanie DVD :)
|
Warto i dobre ;-). W nowym "Filmie" jest artykul o tym - uswiadamia, jak niedalek jest w dizsiejszych czasach filmowi amatorskiemu do efektow znanych z Hollywood. Film kosztowal bajecznie male pieniadze - w perspektywie wielomilionowych budzetow smieszne 30 000 dolcow to grosze... Ale jak spozytkowane!
|
Cytat:
|
Cytat:
tylko waga tego pliku mnie zastanawia- 541 mb:hmm: nie za glugi chyba ten film albo jakosc lipna?!? |
Cytat:
Ale przejdzmy do sedna sprawy: Star Wreck: In the Pirkinning. Super film, dawno sie tak nie usmialem. Do sciagniecia ze strony: www.starwreck.com |
Cytat:
a filmy z dubbingiem sa glupie! zagluszaja dzwieki filmu i _oryginalne_ glosy aktorow nie wiem dlaczego wolicie dub/lektorow? czytac sie nie chce? :) |
Morris wiem ,wiem ale jakoś wolą z dubbingiem!
Dziś oglądałem Firewall-fajny film,przygodowy,naprawde polecam do obejrzenia! |
Cytat:
A od czego są napisy? ??? |
Ale i tak nie wiem co on mówi bo nie znam tego języka to na jedno wychodzi!
Ale wsumie masz troche racji, z tym że głos ,jest prawie jak antentycznego papieża! Ja chce tą polską wersje ze względu na rodzine;) |
Cytat:
Cytat:
|
Jarhead-pierwsza polowa filmu-bardzo dobra,ale koncowka juz mniej.
dalbym 7/10. |
Cytat:
Przeciez to klasyka :D:D Do tego filmu trzeba z dystansem podejsc ;) Brecht jak nic :rotfl: Wczoraj widzialem Jarhead i musze przyznac, ze bardzo mi sie spodobal, ciekawie byla przedstawiona przemiana glownego bohatera. Film nie nuzyl, mimo ze wiele akcji w nim nie ma. Jak dla mnie 7,5/10 :) Przedwczoraj z kolei wykorzystalem odkodowane HBO i obejrzalem oba odcinki Rome - jak dla mnie rewelacja!! :respect:. HBO naprawde robi znakomite seriale (Kompania Braci, 6 stop pod ziemia, Rodzina Soprano). Super - zabieram sie za sciaganie nastepnych odcinkow :) Obejzalem takze Troje i musze przeznac ze jestem dosyc mile zaskoczony tym filmem. Sceny walki byly nawet fajne, ogolnie naprawde fajny film :) 7/10 |
A więc tak po dzisiejszym nocnym seansie filmowym:
"Dominion" nudny jak dla mnie 4/10 :taktak: "Klątwa 2" lepiej nie mówić film słaby, gorszy od 1 części i daję 3/10 :taktak: |
Cytat:
|
@Burt na przyszłość pisz samo Bartek :)
Dominion jest o egzorcyzmach, ale powiem, że mnie nie zaciekawił jak narazie po 30min. :nie: |
Widział ktoś ''Siriana'' albo ''Good night and good luck''Zastanawiam się czy warto iść na nie do kina?Reklamy wyglądały obiecująco.
@Bartek1989 o czym jest ''Dominion''? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:25. |