Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

B@rtek 04.03.2006 00:05

Właśnie oglądałem 3 filmy i tak:
"Dom woskowych ciał" i musze przyznać, że mi się podobał 7,5/10 :)
Jeszcze bardziej będzie sie podobał tym, którzy lubią Paris Hilton :>
"Martwica mózgu" nawet nie będę komentował 1/10 :taktak:
"Marzyciel" nie oglądałem całego, bo nie lubię takiego kina, więc nie oceniam :nie:

Aktualnie oglądam Dominion :)

Smartek 03.03.2006 23:37

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
..

to chyba z Maksem musisz pogadac :taktak:

WARDEN 03.03.2006 23:32

hmmm tak z glowy to ciezko:

wielki szu
ziemia obiecana
lalka
kroniki riddicka
malena
mechaniczna pomarancza
przekret
meet joe black
ghost in the shell 1 i 2
siedem
pump up the volume
5 element
equlibrium
a knight's tale
desperado ( NIE 2 - porazka )
maverick
banditas
hackers
matrix - ale kto tego nie widzial ? ( 2 i 3 to ja passs )
pierwsze 3 czesci gwiezdnych wojen najlepiej NIE POPRAWIONE (bez jabby wilkosci hana solo :/ ) ( znaczy nie te z "disneyem" tylko stare 3 czesci ) :D
american psycho
... nie pamietam wiecej ale jest troche fajnych filmow....

andrzejj9 03.03.2006 23:19

heh.. ja przed chwilą na TVN obejrzałem Matrixa dwójkę. No i cóż, chcąc coś dobrego o tym filmie powiedzieć, raczej bym milczał, więc tylko napiszę, że dla mnie jakieś 3/10, ale to raczej za pojedyncze sceny bo film jako całość do oglądania się nie nadaje. Gdyby nie sława jedynki, to chyba ten film byłby głównym faworytem do złotych malin i innych tego typu 'wyróżnień'..

Divxtom 03.03.2006 21:58

Cytat:

Napisany przez Matievoo
Kiedy wyjdzie wersja polska filmu"Jan Paweł II" ?
Bo czekam specjalnie na tą wersje!

Premiera kinowa już dzisiaj... a jak miałeś szczęście to mogłeś załapać się na pokazy przedpremierowe w Krakowie i Wadowicach ;)

Smartek 03.03.2006 21:35

Cytat:

Napisany przez M@X
Nie bluznij! Zgadzam sie ze Hostel to dno totalne, ale to ze reklamuje sie go nazwiskiem Quentina jest co najmniej zalosne - Quentin jest tam tylko wspolproducentem, co oznacza ze wylozyl pieniadze na ten film ,a tak poza tym nie mial z nim NIC wspolnego! Filmy Quentina (do tej pory cale cztery!) sa dzielami wybitnymi, ale Hostel sie z pewnoscia do nich nie zalicza!

inna sprawa to to, ze Quentina trzeba zrozumiec by polubic :)
i tak tez Pulp Fiction wywarlo na mnie bardzo pozytywne wrazenie, a Kill Billa po dzien dzisiejszy nie moge zrozumiec :)..

koles ma swoj styl - trza mu przyznac.. :respect:
pozdro ;)

M@X 03.03.2006 21:26

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
Wczoraj oglądałem Hostel i powiem tylko, że to dno :| :taktak:
Wiedziałem, że taki będzie, bo to film Quentina Tarantino :>

Nie bluznij! Zgadzam sie ze Hostel to dno totalne, ale to ze reklamuje sie go nazwiskiem Quentina jest co najmniej zalosne - Quentin jest tam tylko wspolproducentem, co oznacza ze wylozyl pieniadze na ten film ,a tak poza tym nie mial z nim NIC wspolnego! Filmy Quentina (do tej pory cale cztery!) sa dzielami wybitnymi, ale Hostel sie z pewnoscia do nich nie zalicza!

Matievoo 03.03.2006 18:23

Kiedy wyjdzie wersja polska filmu"Jan Paweł II" ?
Bo czekam specjalnie na tą wersje!

B@rtek 03.03.2006 17:41

Wczoraj oglądałem Hostel i powiem tylko, że to dno :| :taktak:
Wiedziałem, że taki będzie, bo to film Quentina Tarantino :>

Polecam jeszcze Widmo z ostatnio oglądanych :)

Dzisiaj będę oglądał:

Dom woskowych ciał
Dominion
Lęk
Marzyciel
Martwica mózgu
Sex is zero

:)

s_tuden_t 03.03.2006 10:22

Cytat:

Napisany przez Burt
Hooligans - fajny film,ale mogli obsadzić główną rolę innym aktorem,bo Frodo mi tam nie pasuje.

mozliwe, ze obsadzenie tej roli innym aktorem sprawilo by lepsze wrazenie jednak nawet frodo zagral ta role calkiem niezle! :)

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
Jak w niebie - bardzo fajny film :taktak:
Mnie sie podobal :)

7,5 - no może 8/10 :D

film faktycznie fajny. szczegolnie gdyby ktos chcial go obejrzec z dziewczyna (moja wybranka byla zachwycona!) ;)

B@rtek 02.03.2006 18:58

Jak w niebie - bardzo fajny film :taktak:
Mnie sie podobal :)

7,5 - no może 8/10 :D

Burt 02.03.2006 17:27

Hooligans - fajny film,ale mogli obsadzić główną rolę innym aktorem,bo Frodo mi tam nie pasuje.

s_tuden_t 01.03.2006 21:34

przed chwila obejrzalem film "hooligans" i jak sie zapewne z nazwy domyslacie jest to film o kibicach, huliganach.

myslalem, ze wiekszosc czasu film bedzie pokazywal jak sie kibice naparzaja i tu mile zaskoczenie... owszem, jest kilka dosyc brutalnych scen (i jesli ktos tego nie trawi niech nie traci czasu) ale film posaiada rowniez dosyc ciekawa fabule. pokazuje chlopaczka, ktorego wyrzucili z harwardu i po przyjezdzie do londynu (celem odwiedzenia siostry) trafaia w takie wlasnie towarzystwo.

ogolnie film mi sie podobal. milosnikom tego typu filmow szczerze polecam!

JacoM 27.02.2006 23:25

Witam

Nie wiem czy ktos wspominał ale Peter Jackson znowu wywinął fajny numerek ze swoim filmem a mianowicie ten sknera krecil 3 filmy na raz
Sa juz 3 czesci King Konga!!
Druga ma podtytul "The Son Of Kong" a trzecia "In Wolves Lair" ale bedzie puszczal raz na rok :/ (skad my to znamy??;))
Ogladalem fajny dokument o tym jak krecono filmy, bedzie duuzo fajnych potworkow duzoo Esesmanow i takie tam
no nic czekamy...

woitas 27.02.2006 15:56

film naprawdę udany.
może niektórych czasem razić angielski aktorów, ale mnie to wcale nie przeszkadzało.
wręcz przeciwnie.
a sama historia jest tak płynnie i wciagająco opowiedziana, że ogladamy film i nagle... pojawiają się napisy końcowe :]

http://images.thewavemag.com/images/...4000/13690.jpg

andrzejj9 27.02.2006 00:54

Cytat:

Napisany przez woitas
mi kumpel pożyczył pierwszy sezon 4400
serial bomba. polecam.

właśnie jestem świeżo po obejrzeniu Memoirs Of A Geisha.
"Wyznania gejszy" to film oparty na powieści Arthura Goldena. Historia opowiedziana w filmie rozpoczyna się w 1929 roku, kiedy to córka japońskich biedaków zostaje oddana do domu gejsz, by pracować tam jako służąca. Pomimo wielu trudności i przeszkód dziewczyna wyrasta na bardzo piękną kobietę i staje się legendarną gejszą Sayuri, która podbija serca najpotężniejszych i najbardziej wpływowych mężczyzn swoich czasów.

polecam chociażby ze względu na świetną muzykę oraz grę Ziyi Zhang :]

http://pub.tv2.no/multimedia/na/arch...ha_210690m.jpg

2 z 3 głównych powodów, dla których chcę to obejrzeć ;)

Trzeci to tematyka, która bardzo mi pasuje. Ale pewnie wybiorę się na to do kina :)

woitas 26.02.2006 21:55

mi kumpel pożyczył pierwszy sezon 4400
serial bomba. polecam.

właśnie jestem świeżo po obejrzeniu Memoirs Of A Geisha.
"Wyznania gejszy" to film oparty na powieści Arthura Goldena. Historia opowiedziana w filmie rozpoczyna się w 1929 roku, kiedy to córka japońskich biedaków zostaje oddana do domu gejsz, by pracować tam jako służąca. Pomimo wielu trudności i przeszkód dziewczyna wyrasta na bardzo piękną kobietę i staje się legendarną gejszą Sayuri, która podbija serca najpotężniejszych i najbardziej wpływowych mężczyzn swoich czasów.

polecam chociażby ze względu na świetną muzykę oraz grę Ziyi Zhang :]

http://pub.tv2.no/multimedia/na/arch...ha_210690m.jpg

Smartek 26.02.2006 18:27

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Kazdy sezon ma 24 odcinki :P (logiczne chyba? ;))

lol ^_^
no tak.. nie wiem co mnie wzielo :|

pablocoo 26.02.2006 18:14

Kazdy sezon ma 24 odcinki :P (logiczne chyba? ;))
Wszystkie sezony znalazlem na demonoidzie; 1 i 2 DVDRip, 3 i 4 HDTVRip
Najwolniej sie sciagal 4, ale juz mam wszystkie; 3 juz za mna, kolejne jak bede mial czas :)

Smartek 26.02.2006 18:02

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Zmienisz zdanie jak skonczysz :)
Pierwszy wypada blado na tle drugiego i trzeciego ;) choc z poczatku wydaje sie, ze cezko zrobic cos lepszego :)

hmm, trudno bedzie mi 3 zalatwic.. moze by tak.. ee.. od kogos yy... ten tego ? :P ;)

na serio - mam caly 1., 4., troche 5 i 18 epizodow z 2. (ile ma drugi?)
pozdro ;)

pablocoo 26.02.2006 15:44

Cytat:

Napisany przez Smartek
ja skonczylem ogladac pierwszy sezon "24" - bardzo dobry serial :)
zaczalem drugi, ale narazie wydaje sie glupi :(
pozdro ;)

Zmienisz zdanie jak skonczysz :)
Pierwszy wypada blado na tle drugiego i trzeciego ;) choc z poczatku wydaje sie, ze cezko zrobic cos lepszego :)

Smartek 26.02.2006 14:44

ja skonczylem ogladac pierwszy sezon "24" - bardzo dobry serial :)
zaczalem drugi, ale narazie wydaje sie glupi :(
pozdro ;)

andrzejj9 26.02.2006 11:43

Ja obejrzałem wczoraj w końcu Króla Artura. Przyznam, że spodziewałem się raczej kiepskiego filmu, ale zostałem pozytywnie zaskoczony. Oczywiście, żadne to niezapomniane dzieło, ale nawet przyjemnie się oglądało. Dla mnie 7.5/10.

Natomiast jedna rzecz w tym filmie jest wybitna - muzyka. Nie wiem, czy ścieżka dźwiękowa z niego zdobyła Oskara, ale zdecydowanie na to zasługuje. To chyba najlepszy soundtrack, jaki w życiu słyszałem. Wielbicielom Zimmera czy Williamsa polecam zdeycdowanie.

Lukash 26.02.2006 02:16

dzisaj mialem okazje obejrzec dwa filmy jeden tajlandzki "Shutter - Widmo"...przypomina nieco Ring oraz Darko Water..ale jest kilka swietnych momentow oraz fajne zakonczenie wiec bardzo polecam.....drugim film jaki mialem przyjemnosc obejrzec..nie wiem czy do konca byla to przyjemnosc byl film Tajemnice Brokeback Mountain...film nominowany w 8 kategoriach do oskara..4 zlote globy..po obejrzeniu stwierdzam ze nie bylo to jakies wybitne dzielo...jednynie fajne widoki gor....mysle ze ten film dostal tyle nagord za to ze porusza temat gejow i tyle.

M@X 26.02.2006 01:53

Cytat:

Napisany przez rafał69
hej dziś sie zarejestrowałem :) i hciałbym obejrzec ten film czy mogli byści mi pszesłac linka by pobrac ten film :) hodzi mi o film " sin sity"z gury serdeczne dzięki

Film ten z pewnoscia pobierzesz w najblizszej wypozyczalni DVD. O linkach nic nie wiem, ale powinienes chyba poszukac w sklepie ze sprzetem wspinaczkowym... ;-)

andrzejj9 26.02.2006 01:04

Cytat:

Napisany przez Burt
Myślicie,że to możliwe walić takie orty nieświadomie? ???

chciałbym wierzyć, że nie..

Burt 26.02.2006 00:40

Cytat:

Napisany przez joujoujou
I popracuj proszę nad ortografią, bo to aż oczy bolą. :wow:

Myślicie,że to możliwe walić takie orty nieświadomie? ???

s_tuden_t 25.02.2006 23:03

Cytat:

Napisany przez Smartek
bola?!
ja stracilem wzrok na kilka sekund :blee:

:haha:

Smartek 25.02.2006 22:57

Cytat:

Napisany przez joujoujou

bola?!
ja stracilem wzrok na kilka sekund :blee:

joujoujou 25.02.2006 22:53

Cytat:

Napisany przez rafał69
hej dziś sie zarejestrowałem :) i hciałbym obejrzec ten film czy mugłbys mi pszesłac linka by pobrac ten film :)

Witaj. :welcom:

Zapraszam do poczytania regulaminu. :czytaj:

:D

rafał69 25.02.2006 22:50

hej dziś sie zarejestrowałem :) i hciałbym obejrzec ten film czy mogli byści mi pszesłac linka by pobrac ten film :) hodzi mi o film " sin sity"z gury serdeczne dzięki

s_tuden_t 21.02.2006 19:05

nie sledze watku zbyt skrupulatnie wiec jesli byla juz mowa o filmie "czas surferow" to sory.

jesli jednak nie to szczerze polecam!
film poprostu rewelacja! gra aktorow, dialogi no i akwizytor Rysio- dawno sie tak nie usmialem i to przez calutki film :haha:

super komedia :tak!:

andrzejj9 19.02.2006 23:56

Ja obejrzałem dzisiaj Braci Grimm. Film jak dla mnie beznadziejny (powiedzmy 3/10), ale zainteresowała mnie kopia. Najpierw nie chciał mi tego uruchomić ani sub-edit, ani Best player i dopiero pod Media Player Classic się uruchomiło, a potem zobaczyłem, że jest wyjątkowo dobra kopia. Jak na divxa to muszę przyznać, że z taką się jeszcze nie spotkałem.

Zastanawiam się więc, czy to jakiś nowy kodek. Mam zainstalowanego Quick Time 7 (do HDTV) i tylko pod tym poszło, a film naprawdę od strony video (dźwięk zresztą też) jest w wyjątkowo dobrej jakości.

No i właśnie - czy jest jakiś nowy zestaw kodeków, który trzeba zainstalować, żeby chodziło to też pod sub-edit czy best player?

Burt 19.02.2006 23:18

Nie chciałem się wypowiadać na temat Aeon Flux,ale skoro inni przetyrali ten hmmmm....''film'',to powiem tylko,że tak *****nego,drętwego paszkwila dawno nie widziałem.Ten koszmar nie jest wart 5 minut oglądania mimo ,że obejżałem cały.Nawet Charlize Theron nie ratuje sytuacji.Jak nic należy się złota malina.
Brak mi słów aby dalej opisywać ten ................

Divxtom 19.02.2006 18:44

"Szeregowiec Dolot" to totalne dno!!!
Nawiązania do "Jak rozpętałem..." są w mojej ocenie conajmniej żenujące

kaza 19.02.2006 10:30

Największe rozczarowania ostatniego tygodnia:
1 miejsce - Mgła
2 miejsce - Aeon Flux
3 miejsce - Opowieści z Narni

Najciekawsze filmy ostatniego tygodnia:
Lord of War, Good Night and Good Luck, Jabłka Adama

:piwo:

pablocoo 19.02.2006 01:08

Cytat:

Napisany przez woitas
właśnie go obejrzałem. jak dla mnie bomba :) (...) Aeon Flux.

Bez rewelacji :)
A szczerze mowiac nie przekonal mnie do walki ze snem imusialem go dokonczyc nastepnego dnia...
Najgorsze sa sceny walki- pefidnie zmontowane, zeby nie zobaczyc, jaka bujde wciskaja
A najlepszy punkt filmu to Charlize Theron :)
4/10

A dzis obejrzalem (troche pozno, szczerze mowiac) Piraci z Karaibow: Klatwa Czarnej Perly
I jak dla mnie rewelacja :respect:
Duzo akcji, duzo smiechu i swietna rola Johnnego Deepa
Jesli ktos jeszcze nie ogladal- zdecydowanie POLECAM :spoko:

mensir67pl 17.02.2006 19:25

Co warto ogladnac - moze jakis SERIAL ? ;)

http://showtv.republika.pl/

woitas 14.02.2006 19:56

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
No i tu masz racje a film kosztowal podobno calkiem sporo bo az 7000 $ ;)

Polecam jesli ktos lubi fantastyke filmek Aeon Flux z moja ulubiona aktoreczka :)

właśnie go obejrzałem. jak dla mnie bomba :)

"Aeon Flux" jest adaptacją popularnego serialu MTV. Akcja filmu rozgrywa się w XXV wieku, kiedy morderczy wirus spustoszył Ziemię i uśmiercił większość ludzi. Pozostała część ludzkości schroniła się w państwie-mieście Bregna. Od świata zewnętrznego Bregna oddzielona jest wielkim murem, a władza w tym państwie-mieście należy do Kongresu Naukowców.
Historia filmu koncentruje się na Aeon Flux (Charlize Theron) - najskuteczniejszej agentce rebeliantów, dowodzonych przez Handler. Aeon Flux zostaje wysłana z misją uśmiercenia szefa rządu Bragny. Podczas wypełniania swojej misji Aeon Flux odkrywa świat pełen tajemnic, który sprawi, że nic nie będzie dla niej już takie, jak przedtem.

do tego za***ista muzyka... to jest to, co tygryski lubią najbardziej :)
http://images.amazon.com/images/P/B0...1.LZZZZZZZ.jpg

Burt 13.02.2006 02:05

Obejżałem właśnie film ''Fun with Dick and Jane''.Film dosyć fajny miejscami zaje...... śmieszny(aparacik ,żeby pies nie szczekał ^_^ ).Gorąco polecam. :spoko:

M@X 12.02.2006 23:34

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja byłem wczoraj w kinie na Narnii.

Genrealnie nie podboal mi sie, ale to ze wzgledu na moj znany wszem i wobec dziwaczny gust ;-). W kazdym razie jednego nie mgoe temu filmowi zarzucic na minus - muzyki! Hary Gregson-Williams jest gwarantem fenomenalnej sciezki dziwekowej. Rzeklbym, ze w narnii byla prawie tak dobra jak w MGS 3!

Lukash 12.02.2006 23:31

ja dzisaj zamierzam to obejrzec...a jestem po obejrzeniu Mgly - the Fog nie polecam absolutnie..niby horror a wogole nie straszny...kicz...zrobiony nowoczesnie fajne efekty i postacie...ale nudny...z beznadziejnym moralem na koniec.

pablocoo 11.02.2006 08:05

Wczoraj obejrzalem 'Just like heaven'
I rzeczywiscie, filmik przyjemny... Czasem lubie ogladnac cos prostego, troche zabawnego, i ten film sie do tego nadaje ;)

Burt 11.02.2006 03:44

Masz całkowitą rację @andrzejj9.Generalnie te dzieciaki grają strasznie sztucznie.Ale filmik można obejżeć dla chodźby samego ''zaliczenia''go.

andrzejj9 10.02.2006 19:32

Ja byłem wczoraj w kinie na Narnii.

Generalnie muszę powiedzieć, że nic szczególnego, od taka sobie bajeczka. Poprawnie zrealizowana to prawda, ale jednak dla zdecydowanie młodszych osób, bo ciut starsze muszą i to dość znacznie przymknąć oko na niektóre założenia (że o chłopaku, który w ciągu godziny uczy się władać mieczem i wygrywać z zawodowymi zabijakami, tylko wspomnę..). Dla mnie 6/10, ale raczej bym nie polecał.

M@X 10.02.2006 16:33

Wlasnie obejrzalem druga czesc trylogii ameryklanskiej Larsa von Triera - "Manderlay". REWELACJA! Kto nei widzial, niech obejrzy. A kto obejrzal niech ewentualnie zapolemizuje z moja interpretacja, bo jestem ciekaw Waszych opinii.

Kto nie oglądał, a zmierza obejrzeć niech nie czyta (spoilery).

Na poczatku probowalem posadzac larsa o klasyczne rozwiniecie tematu typu "Rewolucja zje swoj ogon", ale Bogu dzieki bylem w bledzie. Manderlay podobnie jak Dogville jest tu symbolem calych Stanow Zjednoczonych. Grace probuje wprowadzic w miescie niewolncizym system demokratyczny, z coraz bardziej nieudolnym skutkiem. Reżyser próbuje nam przedstawic - jak się później okazuje - "świadome niewolnictwo" jako system polityczny gwarantujący brak głodu, bezdomności i bezrobocia. Utopijna wizja ustroju w małej społeczności... Tak gdybam, gdybam i nagle do mnie dociera - "ŚWIADOME NIEWOLNICTWO JAKO RECEPTA NA UZDROWIENIE NIEPRZYSTOSOWANEJ SPOŁECZNOŚCI" - czy może być coś bardizej niedorzecznego? Zaczynam wrecz slyszec szyderczy smiech von Triera zza kamery. Wmawial mi to przez bite dwie godziny, a - co najgorsze - ja mu uwierzylem.

(Koniec spoilerow)

Podkreślam jeszcze raz to, co nadmieniłem przy Dogville. Może trochę szralatna, na pewno prześmiecwa, moim zdaniem geniusz i wizjoner artystycznego i moralnego kina. Pozycja obowiazkowa dla wszystkich, ktorzy lakna ambitnego i inteligentnego kina eksperymentalnego. Tutaj tez scenografia (tak jak w Dogville) jest umowna, czyli praktycznie jej nie ma, a Lars nagina mocno Dogme'95 do wlasnych potrzeb, jednak nadla miesci sie w jej zasadach. MISTRZOSTWO!!!

Damianos L 10.02.2006 16:20

i matura :D

pablocoo 10.02.2006 14:41

No ja dopiero zaczynam od jutra :D
A pozniej 2 miesiace do konca roku szkolnego- zyc nie umierac :D

Smartek 10.02.2006 14:17

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Ostatnio topic opustoszal troche, malo filmow wychodzi?
Mam obydwa z filmow ktore polecasz, a ze ferie przede mna, to pewnie obejrze :spoko:

to jeszcze jakies ferie beda?!
OMG
niezle..
ja juz zapomnialem, ze mialem, bo dwa tygodnie temu sie skonczyly :)

pablocoo 10.02.2006 14:02

Cytat:

Napisany przez Burt
Edit.Gadam do siebie. :blee:

Ostatnio topic opustoszal troche, malo filmow wychodzi?
Mam obydwa z filmow ktore polecasz, a ze ferie przede mna, to pewnie obejrze :spoko:

Burt 10.02.2006 13:54

Polecam ''Just like Heaven''.Romansidło ale fajne.Oraz film ''Munich''. :piwo:

Edit.Gadam do siebie. :blee:

Burt 07.02.2006 01:52

Cytat:

Napisany przez kaza
Radzę zwrócic uwagę na "Tajemnicę Brokeback Mountain". Temat może co poniektórych zniechęcić || . Ja się przełamałem i nie żałuję. Film obejrzałem z moją kobietą i zapadł nam w pamięć. A muzyka i zdjęcia super. Ciekawe ile dostanie Oscarów

No wiesz.....hmmmm....jakby to powiedzieć.....kowboy'e geje to trochę .....hmmm.....dziwnie się ogląda jak twardziele się przytulają :| itp.Dla mnie westerny to właśnie twardziele z gnatami lubiący whisky i kobiety w saloonie :piwo: .Ten film zgwałcił mój umysł.Miałem po nim kaca moralnego. :blee:

kaza 05.02.2006 18:54

Radzę zwrócic uwagę na "Tajemnicę Brokeback Mountain". Temat może co poniektórych zniechęcić || . Ja się przełamałem i nie żałuję. Film obejrzałem z moją kobietą i zapadł nam w pamięć. A muzyka i zdjęcia super. Ciekawe ile dostanie Oscarów

luminat 05.02.2006 16:40

Moze to nie jest film, ale polecam ogladniecie serialu allo, allo - niektore akcje sa tak smieszne, ze brzuch ze smiechu moze peknac. Obecnie mam 4-ry pierwsze sezony, ale jak namierze zrodla nastepnych to tez je sciagne. Wiem, ze ten serial leci na dwojce, ale czas w ktorym trwa jego emisja, nie za bardzo mi pasuje.

Matievoo 05.02.2006 12:52

Oglądałem wczoraj za***isty film ,przyajmniej to jest moje zdanie.
Horror-Amityville,naprawde warto oglądnąć ,ślina mi wgardle stawał przy niektórych
scenach.

Smartek 02.02.2006 21:52

jakies glupoty, pusciliby Prison Breaka, a nie..
teraz on jest moim ulubionym serialem - i zaraz po nim lost :)

Matievoo 02.02.2006 21:13

Właśnie zaczoł się serial "Kamienie śmierci"i wydaje mi się mało ciekawy i troche stary!
I dlatego mam pytanie czy to jest jakiś nowy film ,ciekawy i czy się opłaca marnować
czas na niego ?!
Wiem że ide na łatwizne nie oglądając go ,ale chce się dowiedzieć co nieco o nim!

Burt 02.02.2006 01:53

Cytat:

Napisany przez kontestator
też sie na to szykuje, za jakieś dwa dni będę miał swój ekskluzywny prapremierowy pokaz ||

Jakieś namiary proszę.Na priv. :piwo:

kontestator 01.02.2006 19:54

Cytat:

Napisany przez Burt
Teraz się szykuje na ''Monachium''

też sie na to szykuje, za jakieś dwa dni będę miał swój ekskluzywny prapremierowy pokaz ||

Burt 25.01.2006 02:21

Właśnie oglądałem Underworld Ewolution. :) Jak komuś się podobała pierwsza część to z drugiej też będzie zadowolony :spoko: .Nie rozwodzę się nad tym czy to jest ambitny film czy nie ,poprostu jak ktoś lubi te klimaty to polecam.Bardzo udane efekty ''przemian''.Pozatym Selena i jej latexowe wdzianko... :serdusz: :szybksex: :D

Teraz się szykuje na ''Monachium'' ||

Morris 23.01.2006 10:03

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
heh wypadłem z obiegu co tam nowego z videoteki polecacie ?

Ostatnio delektuję się klasykami, a znajomi polecają mi "Syrianę". Podobno mocno zakręcona fabuła.

Burak_PL 23.01.2006 03:54

heh wypadłem z obiegu co tam nowego z videoteki polecacie ?

Lukash 16.01.2006 23:03

sorry ze troche nie w temacie ale tu jest reklamowka Oscarow..w koncu to juz niedlugo:

http://www.oscars.org/78academyawards/trailer/

edit:
jeszcze dodam ogladalem dzisaj "pregi" calkiem fajny film ale cos mi w nim brakowalo jakis za krotki....
i widzialem jeszcze "house of the death" na podsawie slynej gry z segi..ten film to lepije omijac szerokim lukiem

Burt 16.01.2006 16:18

Cytat:

Napisany przez Tribunal
Ja wiem czy on taki dobry? Oglądnołem go ale jakoś specjalnie mnie nie wciągnąl...
Jedynie bitwa na końcu była ciekawa a reszta to taka jakaś średnia była..

Zgadza się :piwo: .Jak bym oglądał ubogą wersję Władcy Szerszeni. ||

Tribunal 16.01.2006 13:33

Ja wiem czy on taki dobry? Oglądnołem go ale jakoś specjalnie mnie nie wciągnąl...
Jedynie bitwa na końcu była ciekawa a reszta to taka jakaś średnia była..

Smartek 15.01.2006 20:17

Cytat:

Napisany przez Matievoo
Ja bym polecił film "Opowieści z Narni" bardzo dobry film,mi się strasznie podobał:)
Jak zaczołem oglądać tak mnie wciągło że nie mogłem oka z monitora spuścić ;)

fakt, Opowieści z Narnii niezle i muzyka dobra..
polecam :)

a, i - zacząłem, wciągnęło
pozdro ;)

Matievoo 15.01.2006 20:10

Ja bym polecił film "Opowieści z Narni" bardzo dobry film,mi się strasznie podobał:)
Jak zaczołem oglądać tak mnie wciągło że nie mogłem oka z monitora spuścić ;)

mensir67pl 14.01.2006 15:10

Nie wiem czy bylo :)

ale polecam CRASH

swietny film i do tego swietna oprawa muzyczna ;)

Tribunal 14.01.2006 11:22

Cytat:

Napisany przez Smartek
hm, a kto Ci go polecil? :P
:

Dobra dobra polecił mi go Guru Smartek:p

Arepo 14.01.2006 10:55

Cytat:

Egzorcyzmy Emily Rose (The Exorcism of Emily Rose)

Rzeczywiście, tak jak to również pisał kolega Calme film jest bardzo dobry. Ma niesamowity klimat i oglądanie go to czysta przyjemność. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości czy się nim zainteresować to może ich już nie mieć.

Kilka dni temu obejrzałem także ***8222;Atak na posterunek***8221; (Assault on Precinct 13) rok 2005. Mam mieszane uczucia co do tego obrazu. Generalnie, nic nowego tu nie wymyślono, ale film miał ciekawą akcję i mogę powiedzieć, że oglądało się go dobrze. Jednak od pewnego czasu pokazywanie tego typu przemocy (strzelanie sobie w głowę z bliskiej odległości, wysadzanie się w powietrze czy bicie zwierzęcia - w jednej z pierwszych scen) po prostu mnie męczy i nieco przygnębia. Nie wiem, może zaczynam się po prostu starzeć :). Można nakręcić świetny film (choćby opisywane wcześniej Egzorcyzmy ...) bez setek trupów i mózgów latających po ekranie. Poza tym całość nie jest jednak zła i jeśli komuś nie przeszkadza to o czym mówiłem, to można zobaczyć.

pozdrawiam

Reetou 13.01.2006 02:37

Bewitched z Nicole Kidman - w skali 1 do 10, gdyby nie przyjemność poglądania tej pani, dałbym pełne zero. A tak 1, góra 2 ;) Odradzam.

Smartek 12.01.2006 22:53

Cytat:

Napisany przez Tribunal
Ja polecam Lord of War (pan życia i śmierci) Świtny film warto stracic troche czasu żeby to zobaczyć:)

hm, a kto Ci go polecil? :P
a i.. czas na ten film nie jest czasem straconym! :bicz:

Tribunal 12.01.2006 21:29

Ja polecam Lord of War (pan życia i śmierci) Świtny film warto stracic troche czasu żeby to zobaczyć:)

Calme 12.01.2006 20:30

Cytat:

Egzorcyzmy Emily Rose (The Exorcism of Emily Rose)WART poswiecenia czasu na ogladanie

Obejrzalem przed chwila ten film i jestem pod bardzo duzym wrazeniem moze nie efektow i samej gry - ale wogole istoty zagadnienia poruszanej w tym filmie co wiecej dokopalem sie do pliku w formacie real na ktorym przedstawiono zdjecia prawdziwej osoby na ktorej wzorowano caly film - byla ona opetana sa tam zdjecia jak wyglada podczas egzorcyzmow i jak mowi - przerazajace.....
Podaje link (w Firefoxie + real alternative nie dziala - chodzi tylko w IE przynajmniej u mnie ) ciekaw jestem waszych opinii.....

Tasma z prawdziwym nagraniem

mensir67pl 12.01.2006 06:51

Egzorcyzmy Emily Rose (The Exorcism of Emily Rose)

WART poswiecenia czasu na ogladanie

i

Wykolejony (Derailed)

film przewidywalny ale mozna ogladnac ;)

helus4 12.01.2006 01:27

Cytat:

Napisany przez kraluk
Mówicie o tym filmie, a ja go wogóle nie kojarze... Mógłby ktoś mi przybliżyć fabułę tegoż filmu??? Nie piszcie, że jest o mcdonalds, bo tyle wiem:)

No po prostu koles przez miesiac jedzac tylko zarcie z mcdonalda udowadnia ze jest niezdrowe przybierajac przy tym 11 kilo + inne rzczy szkodliwe dla organizmu. Dobry film

A co do moich propozycji to:
-Dziewczyna z sasiedztwa - myslalem ze sie posikam ze smiechu :serdusz:
-Transporter (obie czesci)
-Twierdza
-obie czesci SAW
-Czterej Bracia (naprawde film godny polecenia) - czterech przybranych braci spotyka sie po kilku latach na pogrzebie swojej matki ktora zginela zabita za dlugi jednego z synow (granego przez Andre3000 z Outkasta) i zaczynaja vendette, ciekawy scenariusz i duzo zwrotow akcji
-oraz ostatni na tej liscie ale na pewno nie ostatni wsrod moich ulubionych "11:14" Bardzo symboliczna godzina w tym filmie, akcja filmu obejmuje jakies pol godziny moze i jest seria niefortunnych zdarzen przedstawiona z perspektywy roznych osob bioracych udzial w akcji. Ze znany ch aktorow pojawia sie Swayze. Naprawde goraco polecam

Jeszcze The ring- rowniez obie czesci, strasznie wkrecajacy film. Na serio sie balem ogladajac go

Burt 06.01.2006 03:04

:podbite: Stanowczo odradzam ''Jarhead'' ,tak beznadziejnego filmu dawno nie :blee: widziałem.

Ziele 06.01.2006 01:47

taki mały ot :)
Kiedyś ktos w tym temacie podał linka do zajawki nietypowego filmu. Szukałem go chyba z 2h ale nie doszukałem się w tej górze postów. Pamietam ze był tam np kot z ludzką twarzą który się tak smiesznie uśmiechną szczerząc zęby... była jakaś scena w której wielka twarz zawieszona jakby w powietrzu rozmawiała z dziewczyną a potem z jej ust wyleciał ogromny rój owadów(?)... nie umiem sobie przypomnieć co było wiecej. W tv na którymś z kanałów leciał program o filmach i własnie był ten film o którym mówie... więc chyba go już zrobili... no tylko zobaczyłem końcówkę i niestety nie było juz powiedziane co to za film.

Jak ktoś kojarzy o co mi chodzi to byłbym wdzięczny za przypomnienie tytułu :P

Smartek 04.01.2006 15:44

Cytat:

Napisany przez epol
Ja polecam zobaczy ten film:
http://film.onet.pl/11447,film.html

The Descent - Zejście

warto?
mam na kompie od dawna, ale zabrac sie ciezko :)
i dlaczego nie ma nic lepszego HP niz Ts-maven'a?!

epol 04.01.2006 15:27

Ja polecam zobaczy ten film:
http://film.onet.pl/11447,film.html

The Descent - Zejście

nimal 04.01.2006 14:15

napadlo mnie na stare (mniej lub bardziej, raczej mniej) filmy z romansem...
polecam:
Crazy Beautifull
The Family Man
You've Got Mail
L.A. Story

Burt 03.01.2006 16:09

Hooligans-fajne nawalanki i Frodo.(zniszczył pierścień i teraz cwaniakuje) ;)

sayan 30.12.2005 23:28

dzisiaj ogladałem "Intacto" i moge szczerze polecic :)

wkońcu jakas odskocznia od monotonnej holyłódzkiej fabuły ... film traktujący o "szczęsciu" :)

Smartek 30.12.2005 23:19

Cytat:

Napisany przez luminat
...

Tez od jakiegos czasu mam na to ochote.. i czas tez bym na to sobie zorganizowal..
inna sprawa, ze ostatnio troche lepiej zrozumialem 2. i 3. czesc po przeczytaniu pewnych eseji/esejow(?) nt. tychze czesci za namowa M@X'a :).

Mam tez prosbo-pytanie - posiada ktos moze na DVD 1. i 2. czesc Matriksa najlepiej bez lektora z dobrym dzwiekiem i moglby mi zrobic kopie zapasowa? (oryginaly rzecz jasna mam na strychu, ale nie chce mi sie szukac ;)).
Oczywiscie ewentualne koszty wysylki + koszty wypalenia bym oplacil!
pozdro ;)

pykson 30.12.2005 23:05

Cytat:

Napisany przez Smartek
a ogladal juz ktos Opowiesci z Narnii?
ja bede ogladal z kumplami w sylwester.. chyba dobry film wybralem
pozdro ;)

bylem w kinie, na pokazie przedpremierowym

film niezly, faktycznie bajka troche ale nawet dosyc zabawna, i naprawde swietnie zrobiona jezeli chodzi o efekty, dubbing tez calkiem udany

koncowka zrobiona chyba jakby troche na szybko, jakos byle skonczyc juz film by sie zmiescic w okreslonym czasie projekcji, ale calosci nie zepsula

warto ogladnac w kinie, bo dzwiek ma tu naprawde duze znaczenie

jak dla mnie 4.5 w skali 6

luminat 30.12.2005 12:23

Cytat:

Napisany przez Smartek
Matriksa - jak juz..
hmm, nie wiem czy slusznie, uwazam, ze te filmy sa na "rowni"

Mam zamiar obejrzec cala trygolie - Matrix (1999), Matrix reaktywacja i Matrix rewolucje, ale jakos nie moge sie za to zabrac. Prawdopodnie obejrze to po Nowym Roku. Wczoraj chcialem "wypozyczyc" (czyt. sciagnac) Piratow w doliny krzemowej, ale jak zwykle mialem pecha i skonczyly sie kasety. Dzisiaj bede mogl to "wypozyczy"(czyt. sciagnac) dopiero po 18.... Po prostu uwielbiam jak blokuja konta gmail na 24 godziny....

nimal 30.12.2005 10:01

a to nie wiem, nie polemizuje bo ja i ortografia to niezbyt udane polaczenie ;)

icemac 30.12.2005 09:52

a ja polecam "jestem przy tobie" - odjechane kino z bollywood

Smartek 30.12.2005 09:48

Cytat:

Napisany przez nimal
Smartek - az musialem sprawdzi zeby sie upewnic, ze jednak dobrze napisalem :P http://www.filmweb.pl/Find?query=mat...&submit=szukaj

chodzi o odmiane:

Matrix - Matriksa
Linux - Linuksa
Xbox - Xboksa
itd.

pozdro ;)

jamnik 30.12.2005 02:36

A Armię Boga ktoś oglądał ?

REi 30.12.2005 02:22

Napisze to po raz kolejny chyba w tym teamacie ale skoro od kad przyszla mi plytka DVD (okolo 13 xD) zdazylem obejzec go 2 razy to co mi szkodzi

Polecam film... Ghost in the Shell ! ^^

Dee Vee Dee !

http://img275.imageshack.us/img275/8...d0121mw.th.jpg

nimal 29.12.2005 23:33

Smartek - az musialem sprawdzi zeby sie upewnic, ze jednak dobrze napisalem :P http://www.filmweb.pl/Find?query=mat...&submit=szukaj

Smartek 29.12.2005 23:25

Cytat:

Napisany przez nimal
The Shawshank Redemption jakby na to nie patrzec jest na pierwszym miejscu Top100 portalu filmweb.pl
wyprzedzil nawet Matrixa

Matriksa - jak juz..
hmm, nie wiem czy slusznie, uwazam, ze te filmy sa na "rowni"

nimal 29.12.2005 23:23

The Shawshank Redemption jakby na to nie patrzec jest na pierwszym miejscu Top100 portalu filmweb.pl
wyprzedzil nawet Matrixa

Matievoo 29.12.2005 23:00

Cytat:

Napisany przez Smartek
Fakt, Skazani na Shawshank pewnie widzial kazdy..

Ja przed momentem skonczylem "Lord of War", film opowiada o handlarzu bronia (glowna rola - Nicolas Cage).
Moim zdaniem jeden z lepszych filmow tego roku, spokojnie 9/10
pozdro ;)

Ja też mam oglądać w ten weekend film Lord of War podobno dobry film !

Smartek 28.12.2005 23:26

Fakt, Skazani na Shawshank pewnie widzial kazdy..

Ja przed momentem skonczylem "Lord of War", film opowiada o handlarzu bronia (glowna rola - Nicolas Cage).
Moim zdaniem jeden z lepszych filmow tego roku, spokojnie 9/10
pozdro ;)

sayan 28.12.2005 21:37

Cytat:

Napisany przez Matievoo
Dziś oglądałem film Skazani na Shawshank bardzo dobry film,co tu dużo mówić
opowiada o więźniu niesłuszliwie oskarzonym na kare podwójnego więzienia w Shawshank.
(Opłacało się oglądać)!!!

niema wogóle o czym mówic, jeden z klasyków kina. :)

Matievoo 28.12.2005 20:35

Dziś oglądałem film Skazani na Shawshank bardzo dobry film,co tu dużo mówić
opowiada o więźniu niesłuszliwie oskarzonym na kare podwójnego więzienia w Shawshank.
(Opłacało się oglądać)!!!

Divxtom 28.12.2005 17:29

Faktycznie trailery zapowiadają się dobrze...
ale to chyba bajeczka dla dzieci ???

icemac 28.12.2005 14:23

Cytat:

Napisany przez Smartek
lepsze to niz jakby kasa sie skonczyla :)

kase mialem przygotowana i to byl tzw. "zaplanowany zakup" a tu nie ma juz i nie wiadono kiedy beda :'(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:47.