![]() |
Cytat:
Dobry był w Equilibrium, gdzie trzeba było grać nie okazując emocji. Szkoda tylko, że potem okazało się, że on inaczej nie potrafi :> A serio - naprawdę nie uważam go za dobrego aktora. Zagrał w kilku w miarę dobrych filmach, ale w żadnym się dla mnie nie wyróżniał. Nie oceniam tego, za który dostał Oscara, bo może faktycznie jest to pozytywny wyjątek. Muszę obejrzeć. |
Terminator?:) Zartuje(mi sie akurat podobal, bo lubie takie klimaty), moim zdaniem bdb aktor - wystarczy zobaczyc jak zmienia swoj wyglad dostosowujac sie do roli. Film dobry, ciut naciagany, ale oglada sie milo i przyjemnie
|
Cytat:
od dłuższego czasu filmy z nim zaliczam do ciekawszych produkcji napływających z kraju kiczu i chały :P |
@Edu - jak maja byc w filmie, skoro plakat mowi o oficjalnym patronacie Komorowskiego :-P?
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Dość przyjemny tekst na tematy około oskarowe:
Oscar baletnicy http://film.onet.pl/specjalne/oscary...wiadomosc.html Swoją drogą.. Oscar dla Christiana Bale'a?? Aż się boję ten film obejrzeć... |
a jest tam Korczyński,
jedyna ówczesna menda, którą dopadło sumienie, zastrzelił sie niecały rok później, na "zesłaniu" w Algierii k***a |
A ja się pytam: dlaczego w tym filmie nie ma Jaruzelskiego i Kociołka? To Kociołek nawoływał robotników, aby przyszli do pracy, a potem kazał do nich strzelać. Kim jest bolszewickie ścierwo Jaruzel, nikomu tłumaczyć nie muszę.
|
Bylem dzisiaj na "Czarnym czwartku". Na plus na pewno nalezy zaliczyc, ze przypomniano tak wazne wydarzenie wdziejach naszego kraju w sposob trafiajacy nawet do najmlodszego pokolenia (film) - tragedie ktore mialy miejsce w tym zenujacym ustroju nalezy pietnowac i przypominac! Ciesza rowniez glowne postaci kreowane przez "swezych" aktorow - nie mamy ich z kim kojarzyc, wiec widzimy tylko warsztat aktorski ktory prezentujac - trzeba przyznac - dali z siebie 200%! Nie widzi mi sie niestety Pszoniak jako Gomulka, bo choc lekko nieprzewidywalny i psychodeliczny jest, to dalej za duzo w nim Pszoniaka a za malo Gomulki. Podsumowujac, film dobrze zrobiony, ale trzeba byc Polakiem, by go docenic, a to niestety wada. Bo z calym szacunkiem dla braku klasycznych zabiegow komercyjnych, film jest za malo uniwersalny. Historia Polski jest wielka. Tylko ze my, Polacy, nie pitrafimy robic o niej wielkich filmow...
Dla Polaka 8/10, dla obywatela swiata - co najwyzej 5/10 (glownie za fenomenalne zdjecia utrzymane w kolorystyce poznego lata polaczonej z ciezkimi odcieniami szarosci). |
Niedawno miałem przyjemność obejrzeć film "Pozwól mi wejść" ("Let me in"). Remake szwedzkiego filmu pod tym samym tytułem jest historią dwójki outsiderów: zastraszonego chłopca Owena i wampirzycy Abby. Po ostatnim wysypie filmów i seriali dotyczących tematyki wampirów podchodziłem do niego z pewnym dystansem, ale na pewno się nie zawiodłem. Nie jest to może arcydzieło sztuki kinematografii, ale film ogląda się bardzo przyjemnie. Młodzi aktorzy, moim zdaniem, nieźle weszli w swoje role, szczególnie przekonał mnie do siebie Kodi Smit-McPhee. Jak dla mnie: 7/10 :spoko:
|
Cytat:
Ze swojej strony polecam : - The American z George Clooneyem - powolny, ale wciągający thriller, pada tu niewiele słów, jest trochę akcji ale bez przesady. Piękne włoskie widoczki. - Goemon - kompletnie "pojarany" film ale bardzo wciąga - dla fanów filmów fantasy, samurajskich, ninja. No i znajomy Shogun Toranaga (pardon Tokugawa) ;) . Z bardziej "wesołych" pomysłów - kartaczownice Gatlinga strzelające bez kręcenia korbą (chyba ich wtedy jeszcze nie było), tańce disco w japońskiej spelunie, Shogun Nobunaga w zbroi europejskiej (ani jednej prawdziwie japońskiej zbroi w filmie). |
|
Unstoppable
Niezłe w sumie, temat znany, ale całkiem przyzwoicie zrealizowany. Dobrzy aktorzy, niezła (oczywiście nieoryginalna) fabuła i dość ciekawe zdjęcia. Trochę niepotrzebnych dodatków, typu (lekki spoiler) kraksa samochodów policyjnych pod koniec, ale ogólnie ogląda się przyjemnie. Mogę polecić. 8/10 |
Pozdrowienia z Paryża
Green Street Hooligans ( obie części ) |
Yodok to obóz dla więźniów politycznych w Północnej Korei. Do światowej opinii publicznej dociera mało informacji o tym, co może się dziać w takich obozach, gdyż dostęp do tego kraju jest ściśle limitowany. Reżyser, na podstawie rozmów z uciekinierami żyjącymi w Korei Południowej, stara się odtworzyć obraz losów przybywających tam ludzi. http://www.filmweb.pl/film/Historie+z+Yodok-2008-478357 |
Obejrzałem "Maczetę"
Mam mieszane uczucia. Traktując to jako pastisz-rewelacja :) Dawno się tak nie ubawiłem! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:13. |