Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

ed hunter 19.06.2005 11:36

Cytat:

Ta... Ta... W tak pięknych okolicznościach przyrody... I niepowtarzalnej...
proponuję wyjść na spacer co zaraz uczynię.

nie zapominać o spryskaniu siebie i psa czymś co odstrasza kleszcze meszki i inne robale.

radw 19.06.2005 13:04

Cytat:

Napisany przez spider_84a
Ja we wtorek wybieram się do Heliosa na królestwo niebieskie - podobno super film ;)

Film niezły, najlepsze jest przesłanie. Dziwie się iż kler jeszcze nie zaregował?

Divxtom 19.06.2005 21:26

Cytat:

Napisany przez Weron
Ogladal ktos moze Crash? Bo fajnie trailer wyglada. czyli, ze film sie dobrze zapowiada.

Dobry trailer to najczęsciej zwiastun kiepskiego filmu :niepow:
Weźmy taki Torque - zwiastun w kinie zrobił na mnie wrażenie, ale film to już totalne nieporozumienie :-o

M@X 19.06.2005 21:29

Ale obiec czesci fast and furious jak i Torque to filmy do patrzenia a nie do ogladania. Z powodzeniem mozesz wylaczyc z nich dialogi mowione a film nic na tym nie straci - taka grupa docelowa...

Divxtom 19.06.2005 21:33

Aha inny target ;)

A były tam jakieś dialogi w ogóle :wow:

Weron 20.06.2005 18:09

Cytat:

Napisany przez Divxtom
Dobry trailer to najczęsciej zwiastun kiepskiego filmu :niepow:
Weźmy taki Torque - zwiastun w kinie zrobił na mnie wrażenie, ale film to już totalne nieporozumienie :-o

Owszem czasami tak jest. Ale film ma dobre notowania na imdb.com. Poza tym ciekawa obsada jest w tym filmie. Licze jednak, ze bedzie dobry. No i gatunek tego filmu bardzo mi odpowiada. Obym sie nie przeliczyl...

ratat 20.06.2005 18:58

A może coś z klasyki?

"M" Langa, "Ran" Kurosawy, "Iwan Groźny" Eisensteina - nie miały żadnego trailera, więc logicznie rzezc biorąc muszą być genialne:P

M@X 20.06.2005 21:39

Oooo widze ze znajdziemy wspolny jezyk.... Kurosawa, Eisenstein :-D. Jeszcze Benigni chociazby, Hitchcock, Antoniogni, Kubrick, Welles... ;-D

gallus 21.06.2005 13:20

Oglądał ktoś Karol - człowiek który został Papieżem wersje z Włoskiej TV nagraną kartą DVB i może poleciś jakieś dobrze zsynchronizowane napisy?? :)

IceManSpy 21.06.2005 13:34

Cytat:

Napisany przez gallus
Oglądał ktoś Karol - człowiek który został Papieżem wersje z Włoskiej TV nagraną kartą DVB i może poleciś jakieś dobrze zsynchronizowane napisy?? :)

Ja dzisiaj ogladalem w kinie. FILM JEST NAPRAWDE WART ZOBACZENIA!!!

M@X 23.06.2005 22:15

http://www.filmweb.pl/TopFilm?country.id=42 - ranking 100 najlepszych polskich filmow... Uwazam za parodie zeby "Karola..." dac na drugie miejsce, zwlaszcza ze wyprzedzil on mnostwo znakomitych produkcji ("Mis", "Rejs", "Zmruz Oczy", "Noz w wodzie", "Edi"). Smieszy tez fakt iz np. "Oficer" jest wyzej niz "Noz w wodzie", "Zmiennicy" deklasuja "Sztuke spadania", i wiele innych osobliwosci i choc np. z bolem serca przezylem ze "Nigdy w zyciu" przebilo "Pregi", tak po prostu nie moge przebolec ze "Bialy" z serii "3 kolory" Kieslowskiego zostal zmiazdozny przez "M jak milosc" i "Na wspolnej" razem wziete... A co Wy o tym myslicie?

Lukash 23.06.2005 22:43

widzialem trailery: Batman Poczatek i Wojna Światów juz nie moge sie doczekac:D

Burak_PL 24.06.2005 23:44

witam przestałem czytać ten topic i trochę nei jestem na czasie i nie wiem czy było ostatnio w gazecie był film Sekta (SKulls) z Joshuą Jacksonem i Paulem Walkerem nawet fajny dało się zobaczyć polecam :)

Weron 25.06.2005 10:42

Cytat:

Napisany przez M@X.666
... A co Wy o tym myslicie?

Nie kazdy ma gust taki jak Ty. Z tego co widze jakie filmy wymieniasz to mi wiekszosc sie nie podoba. (nie pisze teraz o tych, ktore w tym poscie wymieniles ale o wszystkich jakie polecales w tym jakze dlugim temacie) Film dla mnie jest po to aby dobrze sie bawic, rozluznic, zapomniec o zyciu codziennym, ktore czasami nie jest latwe. Czy taki film jak Pregi by to uczynil? Nie wydaje mi sie mimo tego, ze go nie ogladalem i w najblizszym czasie nie zamierzam. Chociaz mozna go znalezc na moim hdd.
Poza tym duzy procent ludzi, ktorzy tam glosowali a nawet bardzo duzy. Glosowali nieobiektywnie. Swiadczy o tym film Karol...Nie ogladalerm go co prawda ale nie sadze aby to byla jakas wielka rewelacja. Gdyby go nakrecili kilka lat pozniej z duzo doza prawdopodobienstwa mozna by bylo przyjac, ze wynik bylby inny. Oczywiscie bylby nizszy.
I jesli juz chodzi o to glosowanie to lepiej by to wygladalo jakby byl podzial na kategorie. Dziwny to ranking, ktory miesza rozne gatunki filmowe. Nie wiem jak mozna porownac tragedie z sensacja, komedie z dramatem itd.
Tak samo wynik bylby inny jakby byl podzial na kategorie wiekowe wsrod glosujacych. Jak mi trzynastolatek w tym temacie poleci jakis film to nawet na niego nie spojrze. Gdy zas trzydziestolatek cos wymieni to juz mozna sie zainteresowac co ciekawego on ogladal.

M@X 25.06.2005 14:11

Weron : nie mowie ze musialy Ci sie podobbac "Pregi" choc wedlug mnie to jeden z najwazniejszych filmow Polskich od wielu, wielu lat (podobnie jak "Dzien swira"), ale na pewno znajdziesz na tej liscie mnostwo niedorzecznosci (nie podejrzewam zebys ogladal "Na dobre i na zle"). Mozliwe ze niepotrzebnie sie unioslem bo byl to rankig publiczny i w zasadzie glos mogl oddac kazdy... Powinienem zatem lepiej dobierac czytane rankingi, najlepiej takie ktore zostaly napisane przez wprawnych krytykow!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:31.