Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

*Vojtas* 11.06.2005 13:23

Cytat:

Napisany przez Air
Widzieliście zwiastun rosyjskiej super produkcji, horror Night watch. Zapowiada się doskonale
http://www2.foxsearchlight.com/nwnd/

Obejrzałem to. Efekty specjalne jak na Rosjan całkiem, całkiem. Ale ten film ma tak p**ebaną fabułę, że cholera wie, o co w nim chodzi i co autor miał na myśli. W każdym razie imho porażka, nie polecam.

pozdr.

Lukash 11.06.2005 13:27

Cytat:

Napisany przez Weron
Mialem ten film ale po przemysleniu to go nawet nie obejrzalem.
Dlaczego?
Otoz nie interesuje mnie zdanie Moora na ten temat. Bo co mnie moze interesowac zdanie jakiegos rezysera. Jego zadaniem jest krecic filmy i tym sie niech zajmie. A nie wypowiada na tematy polityki od tego sa politycy. Tak samo jakby jakis kreator mody zaczal sie wypowiadac na temat zdrowego zywienia (taki przyklad). Gowno mnie obchodzi jego zdanie na ten temat od tego sa inni ona ma kreowac ta mode. To jest jego zadanie.
No wiec podsumowujac dlatego nie ogladam tego filmu, ktory uznalem, za jakas wizje, moze propagande, ktora sieje Moore.

no to ładne betony tu piszesz rezyser niech sie zajmie rezyserowaniem i niech go nic wiecej nie interesuje...no co ty chyba ten film jest dokumentem.politycznym..a w filmach dokumentalnych,..opisuje sie dane wydarzenia, Moore troche oszukuje ale ma prawo bo ocenia to z wlasniej perspektywy,..Ty mozesz sie z nim nie zgodzic, masz do tego prawo,..ale sadzac nawet po ilosci nagrod jakie dostal ten film chyba warto obejrzec....tak jak jego poprzedni film "Zabawy z bronia", który moim zdaniem byl swietny

Weron 11.06.2005 15:48

Ale wedlug mnie to nie jest dokument. Tylko jego wizja, ktora mnie zreszta nie interesuje jak juz napisalem wyzej Moze i dostal nagrody. Ale to o niczym nie swiadczy. Niektorzy sa za Bushem, niektorzy sa przeciwko. Takze wiesz na te nagrody trzeba patrzec z przymrozeniem oka.

Lukash 11.06.2005 18:53

ale i tak uwazam ze Moore kreci ciekawe dokumenty,..lubi byc kontrowersyjny dlatego porusza trudne tematy

Weron 11.06.2005 19:02

To, ze lubi byc kontrowersyjny to fakt. Na gali oskarowej tez musial sie wpiepszac z polityka. Czym zreszta mnie zdenerwowal.

M@X 11.06.2005 21:50

Najodpowiedniejszym polskim odpowiednikiem (maslo maslane ;-D) Michaela Moore'a wydaje mi sie Sylwester Latkowski. Tez kreci filmy "z glupa" - po to, zeby je nakrecic i pokazac to co mysli na dany temat. Problem polega na tym ze w zadnym z tych tematow tak naprawde nie siedzi i teoretycznie powinien sie do nich odwolywac obiektywnie. Guzik! On robi cos dokladnie przeciwnego - po kilkumiesiecznym obcowaniu z danym tematem zaczyna uwazac ze wie na czyjs temat wszystko i robi gowniane filmy. Michael Moore zrobil to samo - nie zna sie na polityce, a sam film podejrzewam jest konsekwencja jednego z wydarzen zawartego z reszta w filmie - zaraz po elekcji Busha Moore chce mu zadac jedno pytanie i przedstawia sie jako rezyser na co ten odpowiada mu, zeby - o ile dobrze pamietam - "znalazl sobie jakies normalne zajecie". Bush nadepnal wiec malemu obrazalskiemu Mike'iemu na odcisk i ten postanowil wziac odwet poprzez nakrecenie filmu propagandowego, ktory - jak latwo sie domyslic - trafi do szerokiej widowni. Dla mnie kompletnie to chamskie zachowanie w stylu ciosu ponizej pasa, bo niby jak Bush ma sie bronic? Co z tego ze pokazal ze nic nie zrobil gdy dowiedzial sie o zamachu na WTC? Wrecz wyliczal mu te 7 minut przez ktore siedzial w przedszkolu - mial krzyknac "Wojna!" i wybiec w panice? Rezyser ten jest dla mnie najgorszym odlamem dokumentalnej hieny, kompletnie nieobiektywnej wobec opisywanego tematu i nie zachowujacym przy tym dawki zdrowego podejscia. W skrocie : Moore to ******...

Lukash 11.06.2005 23:47

ostre slowa ale sie nie zgodze, nie chce mi sie wierzyc ze po tym jak Bush powiedzial do niego zeby wziol sie do roboty on odrazu nakrecil film przeciwko niemu....Moore nie nakrecile tylko tego jednego filmu,...on zwraca uwage na nienormalnosci w panstwie w ktorym zyje, co mu nie odpowiada,...moze ten dokument z Bushe nie byl super, ale poprzedni "Zabawy z bronia " byl super

Predi 12.06.2005 00:50

Cytat:

Napisany przez M@X.666
W skrocie : Moore to ******...

:D

ed hunter 12.06.2005 08:40

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Najodpowiedniejszym polskim odpowiednikiem (maslo maslane ;-D) Michaela Moore'a wydaje mi sie Sylwester Latkowski. Tez kreci filmy "z glupa" - po to, zeby je nakrecic i pokazac to co mysli na dany temat. Problem polega na tym ze w zadnym z tych tematow tak naprawde nie siedzi i teoretycznie powinien sie do nich odwolywac obiektywnie. Guzik! On robi cos dokladnie przeciwnego - po kilkumiesiecznym obcowaniu z danym tematem zaczyna uwazac ze wie na czyjs temat wszystko i robi gowniane filmy. Michael Moore zrobil to samo - nie zna sie na polityce, a sam film podejrzewam jest konsekwencja jednego z wydarzen zawartego z reszta w filmie - zaraz po elekcji Busha Moore chce mu zadac jedno pytanie i przedstawia sie jako rezyser na co ten odpowiada mu, zeby - o ile dobrze pamietam - "znalazl sobie jakies normalne zajecie". Bush nadepnal wiec malemu obrazalskiemu Mike'iemu na odcisk i ten postanowil wziac odwet poprzez nakrecenie filmu propagandowego, ktory - jak latwo sie domyslic - trafi do szerokiej widowni. Dla mnie kompletnie to chamskie zachowanie w stylu ciosu ponizej pasa, bo niby jak Bush ma sie bronic? Co z tego ze pokazal ze nic nie zrobil gdy dowiedzial sie o zamachu na WTC? Wrecz wyliczal mu te 7 minut przez ktore siedzial w przedszkolu - mial krzyknac "Wojna!" i wybiec w panice? Rezyser ten jest dla mnie najgorszym odlamem dokumentalnej hieny, kompletnie nieobiektywnej wobec opisywanego tematu i nie zachowujacym przy tym dawki zdrowego podejscia. W skrocie : Moore to ******...

zgadzam się z każdym słowem. :piwo:

to tania ******. działa w myśl zasady nie ważne co się mówi, aby się mówiło.

już po Zabawach z Bronią było wiadomo kim jest Michael Moore i jak chce zrobić karierę.

Smartek 15.06.2005 08:52

obejrzal juz ktos Sin City? ogladales kilkanascie dni temu, ale zapomnialem napisac :)
eee... ja w niektorych momentach sie prawie posikalem przy ogladaniu tego filmu... szczegolnie gdy koles znalazl sie glowa w kiblu i scena gdy przez kolesia przeszla strzala na wylot i jego tekst "chlopaki, przeszla na wylot, moze ktos by wezwal lekarza" - czy jakos tak..
efekt komiksu jaki zostal zastosowany w tym filmie jest ZASKAKUJACY i czasami mialem wrazenie, ze ogladam kartki papieru
fabula ogolnie beznadziejna, ale sceny walk i brutalnosc "fajnie pokazana"
5/10
pozdro ;)

icemac 15.06.2005 08:57

ja wczoraj widzialem "autostopem przez galaktyke" :spoko:

jak ktos lubi abstrakcyjny humor a'la monty python to polecam
momentami film nudnawy, ale .. nic nie jest doskonale

nimal 15.06.2005 08:59

Sin City - fabula plytka jak kaluza na saharze, ale oglada sie faktycznie super :)
*Vojtas* - nie moge sie zgodzic ze zjechaniem Night Watch - oglada sie swietnie, niezle efekty (scena ze spadajaca srubka, albo zapowiedz dwojki w czasie napisow - zdezenie z autobusem), film po prostu do obejrzenia
podobnie jak Dzielnica 13 - tu nie ma nad czym myslec :) wspaniale pokazany freerun i tylko sprawnosc aktorow sie liczy :)

Divxtom 18.06.2005 02:05

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Najodpowiedniejszym polskim odpowiednikiem (maslo maslane ;-D) Michaela Moore'a wydaje mi sie Sylwester Latkowski.

Strzał w 10-siątkę :fiu: Latkowski też "zna się" na wszystkim ;)

malaczarna 18.06.2005 23:48

hej Kochani. ostatnio ogladalam fajna bajke "dinosaur". grafika jest poprostu wspaniala. polecam

Weron 19.06.2005 11:09

Ogladal ktos moze Crash? Bo fajnie trailer wyglada. czyli, ze film sie dobrze zapowiada.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:34.