Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

Zetoxa 10.04.2011 22:37

ja nawet nie zaczynałem k***a

Patrix 10.04.2011 13:02

Ja zaś Pottera zakończyłem na połowie drugiej części. NUDA ! :]

Kris 10.04.2011 11:59

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1155626)
Harry Potter and the Deathly Hallows

Aż dziwne, że po ostatnich trzech częściach piszę o tym filmie w tym dziale, ale.. niezły, niezły.. :)

Obejrzałem z przyjemnością, chociaż (biorąc pod uwagę długość i jakość poprzednich części) myślałem, że obejrzę kawałek i może kiedyś wrócę do reszty. Ale obejrzałem całość i oglądało się bardzo dobrze. Momentami może było trochę dłużyzn, ale biorąc pod uwagę treść książki i jej główną część - tak właśnie akcja w niej wyglądała i to potrzebne było, żeby pokazać tą bezradność i zaszczucie. Zostało to zrobione naprawdę nieźle.

W ogóle cały film mi się podobał i w sumie nawet nie mam większych zarzutów. Dawno nie widziałem Pottera nakręconego tak, że nie musiałem przy co drugiej scenie zastanawiać się, czy reżyser filmu w ogóle czytał książkę (a jeśli to czemu postanowił obrzydzić ją innym). Szkoda, bo poprzednie części miały taki sam potencjał (co ciekawe reżyser się nie zmienił).

Polecam, bo choć film długi i w sumie akcji jest tu mniej niż można by się spodziewać, to film jest po prostu dobry.

8/10

Rzadko się zgadzam z tym gościem, ale tym razem tak. :)

Uważam, że to najlepsza, najbardziej dojrzała część Pottera. Oglądałem wczoraj i byłem w szoku. Raz, dlatego, że film jest bardzo dobrą adaptacją, dwa, że nie rozumiem, jak rodzice swoje małe pociechy mogli puszczać na taki film.

M@X 10.04.2011 08:00

Ksiazki nie czytalem. Film przegadany i nudny jak dla mnie. Ale na Hermione zawsze warto popatrzec :-)!

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

andrzejj9 10.04.2011 00:34

Harry Potter and the Deathly Hallows

Aż dziwne, że po ostatnich trzech częściach piszę o tym filmie w tym dziale, ale.. niezły, niezły.. :)

Obejrzałem z przyjemnością, chociaż (biorąc pod uwagę długość i jakość poprzednich części) myślałem, że obejrzę kawałek i może kiedyś wrócę do reszty. Ale obejrzałem całość i oglądało się bardzo dobrze. Momentami może było trochę dłużyzn, ale biorąc pod uwagę treść książki i jej główną część - tak właśnie akcja w niej wyglądała i to potrzebne było, żeby pokazać tą bezradność i zaszczucie. Zostało to zrobione naprawdę nieźle.

W ogóle cały film mi się podobał i w sumie nawet nie mam większych zarzutów. Dawno nie widziałem Pottera nakręconego tak, że nie musiałem przy co drugiej scenie zastanawiać się, czy reżyser filmu w ogóle czytał książkę (a jeśli to czemu postanowił obrzydzić ją innym). Szkoda, bo poprzednie części miały taki sam potencjał (co ciekawe reżyser się nie zmienił).

Polecam, bo choć film długi i w sumie akcji jest tu mniej niż można by się spodziewać, to film jest po prostu dobry.

8/10

yahol 07.04.2011 09:36

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1155008)
Jaśku, a momenty były :>

Y,y!
Nie w tym sensie :)

andrzejj9 07.04.2011 08:46

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1154993)
Jestem Bogiem -Limitless
Reżyseria - Neil Burger
Warto, bo jest to film dla półinteligentów, i dla inteligentów.
Każdy coś znajdzie dla siebie.
Narkotyki, bijatyki, mafia.............
Niby wszystko było, ale jak ładnie i efektownie podane.
No i Robert deNiro!

Trochę sobie po tym filmie obiecuję. Raz, że lubię aktorów, a dwa - przede wszystkim - interesuje mnie tematyka. Jeśli nie będzie to straszna chała, powinien mi się podobać :)

Zetoxa 07.04.2011 08:32

Jaśku, a momenty były :>

yahol 07.04.2011 00:38

Jestem Bogiem -Limitless
Reżyseria - Neil Burger
Warto, bo jest to film dla półinteligentów, i dla inteligentów.
Każdy coś znajdzie dla siebie.
Narkotyki, bijatyki, mafia.............
Niby wszystko było, ale jak ładnie i efektownie podane.
No i Robert deNiro!

nimal 03.04.2011 17:50

Sanctum Camerona - choc koncowke mozna przewidziec w zasadzie od razu, to po prostu milo sie oglada

yahol 03.04.2011 13:53

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1154394)
też znalazłem TS, co to jest TS ?

Cytat:

Telesync (TS) jest to metoda kopiowania filmów, zazwyczaj chronionych przez prawo autorskie. Określenie to jest stosowane także do oznaczania kopii wykonanych tą metodą.

Nagranie jest wykonywane w kinie, jednak - w odróżnieniu do kopii Cam także nagrywanej w kinie - stosuje się zewnętrzne źródło dźwięku (pochodzące najprawdopodobniej z kinowego gniazdka do słuchawek dla ludzi z uszkodzonym słuchem). Często Telesync jest filmowany w pustym kinie lub specjalnym pomieszczeniu z projektorami, przy użyciu profesjonalnej kamery. Powoduje to, że jakość obrazu i dźwięku jest wyższa niż w przypadku Cam, ponadto poszczególne kopie TS mogą się pod tym względem znacząco różnić. Duża część filmów oznaczonych jako Telesync jest nazywana błędnie i powinna być oznaczona jako Cam.

Telesync jest, poza DVDRip, najczęściej spotykaną formą nielegalnych kopii filmów, zwykle dostępną już po kilku dniach od pojawienia się pierwszych kopii Cam.

Chyba wyraźnie napisałem -nie polecam filmu :)

Zetoxa 03.04.2011 13:28

też znalazłem TS, co to jest TS ?

loki7777 03.04.2011 13:16

Hm, widze tylko ts i cam:) Do czasu r5 nie liczyl bym na 720p chyba ze ktos podniesie rozdzialke, ale to i tak bedzie kiszka:)
Zreszta premiera byla tydzien temu.

joujoujou 03.04.2011 13:11

Cytat:

Sucker Punch
Widział to ktoś w wypożyczalniach? 720p wystarczy. :mruga:

Jak coś, to --> PW. :>

yahol 02.04.2011 23:50

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 1154332)
Ale zakończenie jest smutne.... a w ogóle jak to nazwać - film komiksowy, gotycki, trochę emo, SF ?

Fantasy thriller ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:23.