Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Muzyka, której warto posłuchać.. :-) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/muzyka-ktorej-warto-posluchac-60602/)

- Deckard - 01.08.2009 22:57

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 1039419)
Po co chodzisz do knajpy ? Drogo, palą i muza słaba...

bo ja muszę przynajmniej w weekend wyjść do ludzi , piwa się napić ,pogadać z ludźmi i zresetować musk ;P na drugi dzień stwierdzić że przesadziłem z piwem itd :haha:

Jabba the Hutt 21.10.2009 12:35

Redshift - Redshift - spora porcja tradycyjnej muzyki elektronicznej w stylu Berliner Schule, wykonywanej przez Marka Shreeva i jego zespół. Komu brakuje brzmień w stylu Tangerine Dream z lat 70-tych, niech posłucha tego Anglika.

Zetoxa 21.10.2009 12:44

thx Jabbuś :spoko:

Jabba the Hutt 21.10.2009 15:30

Dziś przeczytałem w gazetce Metro pomysł czytelnika na pogodzenie ściągania muzy z Netu i kupowania płyt. Propozycja była taka, aby każdą nową płytę mozna było odsłuchać całą, na zasadzie radia internetowego (nie tak jak dotychczas próbki mp3 po kilkanaście sekund). No i jak się spodoba to można isć do sklepu i kupić. Opłata za odsłuchanie miała by być bardzo niska, jakieś grosiki.
Dla kogoś kto czasem nabywa płyty jest to niezłe rozwiązanie. Można zdecydować czy warto kupić płytę czy nie. Ale boję się,że dla wytwórni i twórców jest gorsze. Bo jak tu upchać BABOLA słuchaczom, płytę na której 1,2,3 utwory są niezłe a reszta do d... (A bywa,że jeden tylko jest dobry).

A z półeczki zdjęty i wsadzony do odtwarzacza Redshift - Ether. Druga płyta tej kapeli elektronicznej. Muzyka tradycyjna, mroczna. Nie tak mroczna jednak jak Radio Massacre International.

Smartek 21.10.2009 18:31

Dlatego pod tym względem lubię albumy hiphopowe - zazwyczaj wszystkie kawałki tworzą jedną zwięzłą całość, nie ma jednych "wyróżniających się" ponad inne, ale oczywiście różnie się podobają już w zależności od gustu odbiorcy, ale na te powiedzmy 18 kawałków bywa może tak, że nie podobają mi się maksymalnie 3 utwory.

icemac 21.10.2009 19:11

@Smartek

jaki Hip-Hop ???

liczy się tylko stara szkoła RAPU :taktak: cypress hill, house of pain, naughty by nature, run dmc, beastie boys, ice cube, ice-t, etc.

hop-hop to zło

nie ważne czy był to istkołst czy łestkołst - chłopaki dawali radę i są już klasyką :taktak:

--edit--
jeszcze onyx ;)

ed hunter 21.10.2009 19:14

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1054022)
Dlatego pod tym względem lubię albumy hiphopowe - zazwyczaj wszystkie kawałki tworzą jedną zwięzłą całość, nie ma jednych "wyróżniających się" ponad inne, ale oczywiście różnie się podobają już w zależności od gustu odbiorcy, ale na te powiedzmy 18 kawałków bywa może tak, że nie podobają mi się maksymalnie 3 utwory.

Zazwyczaj nie ma żadnych kawałków wyróżniających się ponad cokolwiek, oczywiście nie licząc rzadkich przypadków...

icemac 21.10.2009 19:20

przykłady można mnożyć :)

P.S.
staruch juz jestem ale to mi zostało :dancing: :smoking:

icemac 21.10.2009 19:28

wybaczcie tak sie rozkminiłem ;)

Sunna 21.10.2009 20:22

Ja moge polecic zespol ktory sie zwie UK.
A szczegolnie dwa kawalki - caesars palace blues i in the dead of night (zdaje sie). EDIT: wersje live

To wyzej o hop hipie to sama prawda. Gdzie tam sa jakies zwiazle calosci ? Chyba inna definicje mamy. Na szczescie polski hh juz umarl.

Smartek 21.10.2009 20:51

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1054039)
Zazwyczaj nie ma żadnych kawałków wyróżniających się ponad cokolwiek, oczywiście nie licząc rzadkich przypadków...

I wolę słuchać z uśmiechem na twarzy całego albumu, aniżeli dwóch kawałków z całej płyty i dla nich kupować oryginał ;-P.

Po raz kolejny polecam twórczość "L.U.Ca".

Sunna 21.10.2009 21:00

luc to nie hh.

andrzejj9 21.10.2009 21:18

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 1053984)
Dziś przeczytałem w gazetce Metro pomysł czytelnika na pogodzenie ściągania muzy z Netu i kupowania płyt. Propozycja była taka, aby każdą nową płytę mozna było odsłuchać całą, na zasadzie radia internetowego (nie tak jak dotychczas próbki mp3 po kilkanaście sekund). No i jak się spodoba to można isć do sklepu i kupić. Opłata za odsłuchanie miała by być bardzo niska, jakieś grosiki.
Dla kogoś kto czasem nabywa płyty jest to niezłe rozwiązanie. Można zdecydować czy warto kupić płytę czy nie. Ale boję się,że dla wytwórni i twórców jest gorsze. Bo jak tu upchać BABOLA słuchaczom, płytę na której 1,2,3 utwory są niezłe a reszta do d... (A bywa,że jeden tylko jest dobry).

A z półeczki zdjęty i wsadzony do odtwarzacza Redshift - Ether. Druga płyta tej kapeli elektronicznej. Muzyka tradycyjna, mroczna. Nie tak mroczna jednak jak Radio Massacre International.

a) płytę można przesłuchać w każdym większym sklepie, a dzisiaj już praktycznie tylko takie muzykę sprzedają

b) w kilka sekund można znaleźć odsłuch płyty na internecie (zwykle po 30 sekund w piosence, ale to w zupełności wystarcza)

c) od biedy można też ściągnąć (to już piractwo, choć nie u nas) płytę i jej przesłuchać, a jeśli się podoba, kupić oryginał.

Co do za pomysł na wymyślenie czegoś, co już jest..?

Jabba the Hutt 21.10.2009 21:58

z tym odsluchem w sklepie...

30 sekund na kawałek elektroniczny ? Trwający 30 minut ?

jak najbardziej. Ale nie każdy ma dojście ;)

ed hunter 21.10.2009 22:18

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1054080)
I wolę słuchać z uśmiechem na twarzy całego albumu, aniżeli dwóch kawałków z całej płyty i dla nich kupować oryginał ;-P.

Po raz kolejny polecam twórczość "L.U.Ca".

Ale bezcenny może być wyraz twarzy przy słuchaniu takiego albumu w całości. :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:48.