![]() |
@Lukash No co w tym smiesznego, przeciez jak sama stwierdzila to normalne w jej wieku... :D
|
Ja *******e!(przepraszam za wyrazenie)
|
Szukam jednej reklamy...
Pisze ze wzgledu tutaj, bo to funny fotos, kawaly itp.
Moze ktos pomoze, szukam reklamy w ktorej to taka babcia uciera ciasto wibratorem, a wczesniej jakas laska siedzi w lazience i sie czyms chyba smaruje (puszczane w TV)! Dawno jej nie widzialem, ale co nieco mi utkwila w umysle :) Czy ktos wie gdzie to jest na sieci, moze mogl by zapodac linka, bylbym wdzieczny i to bardzo !!! Mysle ze inni tez by chetnie lukneli ;] P.S Nie wiem czy było... Najkrótszy kawał o gejach... ??? Ten tego! :) |
WIOSENNY WIERSZYK
Ptaszek sobie frunie z dala, w górze słońce zapierdala. Żaba dupę w wodzie moczy... ****a! Co za dzień uroczy! ANALIZA I INTERPRETACJA WIERSZA Wiersz jednozwrotkowy, czterowersowy, z rymem sylabowym, z równomiernie rozłożonym akcentem. Podmiot liryczny wyraża swoje głębokie zadowolenie z otaczającego go wiata, przepełnia go kwitnący stoicyzm i szczęście, które człowiekowi żyjącemu we współczesnym zamęcie może dać tylko otaczająca przyroda. Dla podmiotu lirycznego nawet zanurzona w błękicie wody dupa żaby jest pretekstem do euforii. Zapierdalające inne stworzenia sugerują wczesne lato, kiedy świat zwierzęcy obudził się z otchłani zimy. Puenta liryku jest jednoznaczna i łatwo odczytywalna. JA liryczne personifikuje słońce. W słowie "zapierdala" oddaje szybkość i złożoność ruchu słońca, które przecież nie jest istotą ludzką i nie może "zapierdalać" senso stricte. Uwagę zwraca użycie wulgaryzmów, których znajomość świadczy o ludowych korzeniach poety i głębokiej więzi ze społeczeństwem. W moim rozumieniu autor chciał sie tym utworem odwdzięczyć środowisku, z którego wyszedł, za trud i poświęcenie włożone w zapewnienie mu należytego wykształcenia. Szkoda, że tak mało w dzisiejszej poezji wierszy o tak pogodnym nastroju! |
Cytat:
|
Ilość załączników: 4
|
Cytat:
|
@Lukash To jest po prostu... dobre :D
@Prometeusz Tylko pamietaj jak bedizesz sobie robil dorze tym sposobem to nie zapomnij zamknac drzwi na klucz... ;p |
.::piotrek::. rozbawiłeś mnie do łez :)
|
Cytat:
:> |
Cytat:
|
Przed chwilą mało nie umarłem ze śmiechu.
@icemac :spoko: @Lukash :spoko: :spoko: http://img191.exs.cx/img191/7488/1hysterical4od.gif Wszystko warte podwójnej (conajmniej)http://forum.cdrinfo.pl/images/pl/bu...reputation.gif, ale to później, bo: Cytat:
|
|
|
niezli sa:) pobili polakow na glowe :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:31. |