![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#3946 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak ktoś ma dużo Speedów w magazynie, to złe słowo o nich na najbardziej popularnym forum o nagrywaniu wyprowadzi go z nerwów
![]() co do Speed DVD-R printable, to nie wiem, może jakaś dobra partia od Riteka, bo te co ja widziałem były dość mierne. (nagrywane na Pioneer 108) polemika na ogólnym forum zaczyna być trochę nudna. sprzedawca zawsze powie, że ma super towar, mawet w to uwierzy ^_^ (chociaż wcale nie twierdzę, że ma zły ![]() i jeszcze inna sprawa, nikt nigdy mnie nie przekona, że giełda nie jest najlepszym miejscem do kupowania płyt - największy wybór, dobre ceny (jak się nawet dogadają to jakiś mniejszy sprzedawca opuści po krótkich targach ![]() po warzywa idę na targ, a po płyty na giełdę ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3947 | ||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Speed to nie jest chlam. Jezeli chodzi o plyty CD (Speed Premium) to jest to produkt bardzo wysokiej jakosci (napewno wyzszej niz Platinum, bez porownania z Esperanza), natomiast jezeli chodzi o plyty DVD (Speed Movie) sa to plyty tej samej klasy co Esperanza, wiec troche/srednio nizszej od platinum (choc roznica do Platinum moze byc czasem wiecej niz 'troche' jak przyjdzie dobra partia Platinuma). Oprocz tego mamy w ofercie plyty Speed Printable (Ritek OEM), ktore sa w tej chwili razem z Verbatimem najlepszymi plytami do nadruku. Mam nadzieje ze Twoja wiedza o tej marce zostala w minimalnym stopniu uzupelniona. I mowie to zupelnie obiektywnie, bo wiem co jaka jakosc prezentuje (zreszta sam zalatwialem transporty CD Premium i DVD printable, DVD Movie wyszlo wbrew mojej woli - sila wyzsza). Espa i Titanum to teraz straszny syf - ich kody albo nie sa rozpoznawalne, albo to jakies kody z 'kosmosu', co wskazuje na produkcje w glebokich chinach. Jezeli ta opinia godzi w Twoj interes - Twoja sprawa - takie sa po prostu fakty (widze ze strasznie zirytowalo cie ze nie powiedzielem 'Luzem' to mozna sobie kupic esperanze ... zamiast "bez opakowania to możesz kupić sobie np. takiego speeda" - Twoj problem, Espera jest bardziej znana marka wiec jej niska jakosc jest bardziej widoczna na codzien, tym bardziej ze nie widzialem zeby ktos Speeda na sztuki sprzedawal, a Espere jak najbardziej). Co do cla ... widze ze rowniez nie masz pojecia o tym co gadasz. Jest firma ktora reprezentuje Riteka w Europie (zreszta sales agentem tej firmy jest osoba bardzo znana ze sceny 'fascynatow CD/DVD'). Oczywiscie, zeby nie bylo Ci tak latwo szukac kontrahentow jej nazwy ani kraju w ktorym sie znajduje nie podam ![]() PS. A speedow wcale nie mamy za duzo w magazynie. Wrecz przeciwnie - Infodisc na ktorym byly robione Movie sie skonczyl i najprawdopodobniej linia umrze smiercia naturalna. Najwiecej jest Ridaty ktora tak ostatnio jest zachwalana na cdrinfo.pl w newsach, ale sprzedaz sie to nie przeklada (a to Ritek brand). Cytat:
I powiem Ci szczerze ed - z tym Speedem na magazynie to trafiles jak kula w plot bo Speedow akurat zbyt wiele nie ma ![]() Printable biora od nas na potege firmy fotograficzne. CD Premium w zwiazku z zakupem po bardzo niskim kursie $ mozemy tanio sprzedawac przy naprawde dobrej jakosci plyty, a plyty OEM pod Movie sie koncza. PS2. Dyskusje 'onas' zaczal legion, potem Elias ja pociagnal wiec te uwagi o robieniu offtopa to rozumiem ze nie domnie - ja tylko odpowiadam na bzdury o ktorych pisza. Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 10.06.2005 o godz. 10:54 |
||
![]() |
![]() |
#3948 | ||
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#3949 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
codziennie tu zaglądam, ale dziś (wczoraj i dziś) jest wyjątkowo
![]()
#3950 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
[QUOTE=pawelblu]Jeszcze raz:
Powiem Ci że gdybym Cię nie znał, to bym to kupił. Przecież Ty w CD-Landzie tylko sprzątasz, a toawrem zajmuje się Piotr. Znam go od Dawna i dziwię się że daje Ci takie brednie wypisywać. Wiem że macie uraz do Esperanzy i Platinum, bo zaczeliście pierwsi, a teraz jesteście przy nich "mikroskopijni". A sam zajmuję się sprzedażą nośników dłużej niż Piotr, który Cię zatrudnia, i o dostawcach wiem więcej niż Ci się wydaje. A opinie klientów znam dużo lepiej, bo mam ich dużo więcej niż Wy. Mam również dużo większy wybór nośników w ofercie, więc wiem co użytkownicy mówią o ich jakości. Sprawa jest jasna- Poza TDK i Verbem liczy się w sprzedaży tylko Esperanza i Platinum, co widać po sądzie na stronie głównej. Widzę to zresztą po swojej sprzedaży, a sprzedaje nośniki w milionach sztuk miesięcznie. Notabebne sprzedawałem też i Wasze Speedy, ale za słaba była dostępność by mieć Wasze produkty w ofercie, a jakość również pozostawiała wiele do życzenia. |
![]() |
![]() |
#3951 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3952 | |||||||
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Rowniez zalatwilem dla Piotra 2 dostawy o ktorych pisalem (poczytaj sobie wczesniej). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
![]() |
![]() |
#3953 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W związku z koleżeńską wymiana zdań
![]() Proponuję zerknąć do odświeżonego nieco tematu o Esperanzach z Geant Jak zobaczycie - Esperanza ma swoje dobre i złe chwile I na pewno nie można generalizować, że to nośnik zły lub dobry Zależy od partii, producenta, wykonania, itp. Na pewno jednak można powiedzieć jedno: Nie jest to marka nośnika po który można sięgać w ciemno w każdej ilości ![]() W tym przypadku tylko metoda małych kroczków - czyli prób i błędów Celem wypróbowania danej partii Żeby potem nie było ![]() ![]()
#3954 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No to pora powrócić do szarej smutnej rzeczywistości - czyli do wykresów
![]() Titanium DVD+R x4 burn x4 1620B7U9
#3955 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Ostatnio popularny w Esperach i Titanum DVD kod ISO1. Moze Pan specjalista ds. Esperanzy oswieci mnie co to za producent (oczywiscie zapewne jak Pan mowil bedzie bez porownania lepszy niz Speed ktory jest na Infodiscu). Skoro forum odwiedzaja specjalisci z branzy, my malutcy, wrecz mikroskopijni, musimy z tego korzystac. |
|
![]() |
![]() |
#3956 |
Stały bywalec ;)
![]() |
[QUOTE=pawelblu]Ja w CD LANDzie zajmuje sie tylko gielda - gielda jak gielda. Przychodze, sprzedajesz, pomagam w zwijaniu stanowiska, wracam.
Rowniez zalatwilem dla Piotra 2 dostawy o ktorych pisalem (poczytaj sobie wczesniej). Niby zajmujesz się giełdą, a organizujesz dostawy - Kręcisz i tyle Ja nie mam do nikogo urazy, nie jestem mikroskopijny bo mam 190 cm wzrostu, na forum bylem duzo wczesniej niz zaczalem wspolprace z CD LANDem (zreszta jest to tylko wspolpraca gieldowo-weekendowa, a na codzien jestem studentem). Co wiecej moja stawka jest niezalezna od wynikow sprzedazy, wiec spiskowa teria dziejow o wciskaniu tego czy tamtego nie ma sensu. Każdy kto pracuje przy jakimś towarze, a tym bardziej gdy go zamawia, się z nim identyfikuje - Więc znowu KRĘCISZ Bardzo dobrze - gratuluje. Tak wiec sam widzisz teraz ze to pisales poprzednio to bzdury. Pisałem czystą prawdę, I ty to wiesz i ja to wiem, ale tylko ja o tym napiszę, bo Ty musiał byś się przyznać do błędu i do marnej jakości zamówionych przez siebie produktów Gratuluje. Zycze dalszych sukcesow. Dzięki- na pewno będą No i wyszlo szydlo z worka. Opinia Eliasa nie jest opinia uzytkownika tylko konkurencyjnego dla CD LANDu sprzedawcy. W żadnym Wypadku nie stanowisz dla mnie konkurencji, a ujawniać się nie zamieżam, musi CI wystarczyć to, że nie mam w ofercie żadnej własnej marki ponieważ polityka firmy jest taka, a nie inna. Za to mam w ofercie prawie wszystkie marki sprzedaweane w Polsce i luźny stosunek do ich sprzedaży. Nie bronię tu jakości Esperanzy czy Platinum, bo sam wiesz, że z tym bywa różnie. Tak jak Ci pisałem ( a Ty widzę nie rozumiesz tego) w Twoich postach odnosisz się najczęściej do Esperanzy i Platinum, gdy chcesz zdyskredytować ich pozycję, co wydaje mi się dziwne, bo jak wszyscy wiemy są to marki ze średniej półki i wcale nie takie złe. Jeśli chcesz źle pisać, to jest np. dużo gorszy HAWK, OMEGA, MILENNIUM. To są płyty o których warto pisać źle, bo są złe. Ale zauważam, że Ty uwziąłeś się na te 2 marki, bo tak jak pisałem boli CIę to, że nawet Na Waszej giełdzie stanowią dla Was największą konkurencję. Więcej Obiektywności Pawle |
![]() |
![]() |
#3957 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Nie ja je zamawiam, więc ja Ci na to nie odpowiem. Ja wiem, że to się u nas sprzedaje dobrze, więc widocznie nie wszystkim chodzi tak jak u Vizzarda. |
|
![]() |
![]() |
#3958 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Sprawdziłem w domu kod - ricoh r02 - fajno. Palę.... I wyszedł mi wykresik b.podobny jak @VIZZARD-owi ![]() Kolejne płytki to samo. :\ Już nie można kupować w ciemno Platinum ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3959 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Sciagniecie tych 2 dostaw dla Piotra bylo kolezenska przysluga za ktora odwdzieczyl mi sie sprzetem (zreszta pierwsza dostawe organizowalem PRZED podjeciem pracy w CD LANDzie - powtarzam jeszcze raz tylko gieldowej, nie zajmuje sie zamowieniami, sprzedaza poza gieldowa, nie pracuje w biurze). Na tym moja przygoda z towarem sie konczy (poza tym ze jego czesc potem sprzedaje na gieldzie).
Dyspozycja marek miedzy polkami jest kwestia indywidualna. Espera swoja pozycje zawdziecza kiedys dobrym Esperom z GSC (mozesz poczytac moje opinie o tej Esperze kiedy byla naprawde dobra - i byl to okres kiedy pracowalem dla CD LANDu, wiec to Ty 'wciskasz kit'). Hawk jest IMO TERAZ (podkreslam slowo teraz) lepszy od Espery, poniewaz jego dobre dostawy sa lepsze niz dobre dostawy Espy (zdarzaly sie calkiem niedawno dobre partie MCC, ale byt to rzadki okaz - wiekszosc byla odrzutami). Co nie zmienia faktu ze to ten sam rzad jakosci. A slabe dostawy obu marek sa rownie slabe. Obu bym nie kupowal. Omega - nie uzywalem, ale z tego co wiem to czesc ich produktow to MBI - wiec jakosc wyzsza od Espery. Predzej bym kupil Omege z MBI (nigdy ich w sprzedazy nie mielismy) niz Espe niewiadomo skad. Millenium - nie mialem, ale jestem w stanie uwierzyc ze jest to gorsze od Espery. Oczywiscie wszystkie 3 marki ktore wymieniles sa gorsze od Platinum. co jest dosc oczywiste ... Jezeli chodzi o obiektywnosc to nieprzywoite jest zwracanie uwagi odnosnie obiektywnosci przez osobe reprezentujaca takie stanowisko jak ty zaprezentowales do osoby przedstawiajacej takie stanowisko ktore prezentuje ja. Bo ja tu wystepuje w roli konsumenta a Ty wielkiego sprzedawcy (zreszta wiem ktorego i jezeli sie nie przyznasz czyje interesy reprezentujesz to sam to zrobie, bo grasz nie fair). |
![]() |
![]() |
#3960 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3495 ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |