![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Sciagniecie tych 2 dostaw dla Piotra bylo kolezenska przysluga za ktora odwdzieczyl mi sie sprzetem (zreszta pierwsza dostawe organizowalem PRZED podjeciem pracy w CD LANDzie - powtarzam jeszcze raz tylko gieldowej, nie zajmuje sie zamowieniami, sprzedaza poza gieldowa, nie pracuje w biurze). Na tym moja przygoda z towarem sie konczy (poza tym ze jego czesc potem sprzedaje na gieldzie).
Dyspozycja marek miedzy polkami jest kwestia indywidualna. Espera swoja pozycje zawdziecza kiedys dobrym Esperom z GSC (mozesz poczytac moje opinie o tej Esperze kiedy byla naprawde dobra - i byl to okres kiedy pracowalem dla CD LANDu, wiec to Ty 'wciskasz kit'). Hawk jest IMO TERAZ (podkreslam slowo teraz) lepszy od Espery, poniewaz jego dobre dostawy sa lepsze niz dobre dostawy Espy (zdarzaly sie calkiem niedawno dobre partie MCC, ale byt to rzadki okaz - wiekszosc byla odrzutami). Co nie zmienia faktu ze to ten sam rzad jakosci. A slabe dostawy obu marek sa rownie slabe. Obu bym nie kupowal. Omega - nie uzywalem, ale z tego co wiem to czesc ich produktow to MBI - wiec jakosc wyzsza od Espery. Predzej bym kupil Omege z MBI (nigdy ich w sprzedazy nie mielismy) niz Espe niewiadomo skad. Millenium - nie mialem, ale jestem w stanie uwierzyc ze jest to gorsze od Espery. Oczywiscie wszystkie 3 marki ktore wymieniles sa gorsze od Platinum. co jest dosc oczywiste ... Jezeli chodzi o obiektywnosc to nieprzywoite jest zwracanie uwagi odnosnie obiektywnosci przez osobe reprezentujaca takie stanowisko jak ty zaprezentowales do osoby przedstawiajacej takie stanowisko ktore prezentuje ja. Bo ja tu wystepuje w roli konsumenta a Ty wielkiego sprzedawcy (zreszta wiem ktorego i jezeli sie nie przyznasz czyje interesy reprezentujesz to sam to zrobie, bo grasz nie fair). |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
Jezeli chodzi o obiektywnosc to nieprzywoite jest zwracanie uwagi odnosnie obiektywnosci przez osobe reprezentujaca takie stanowisko jak ty zaprezentowales do osoby przedstawiajacej takie stanowisko ktore prezentuje ja. Bo ja tu wystepuje w roli konsumenta a Ty wielkiego sprzedawcy (zreszta wiem ktorego i jezeli sie nie przyznasz czyje interesy reprezentujesz to sam to zrobie, bo grasz nie fair).[/QUOTE]
Czyje Interesy ?? bo sam jestem Ciekaw, za kogo mnie bierzesz ?? A tak już dla ścisłości, to Wszystkie fabryki, które wymieniłeś(MBI, MCC, kiedyś Ritek, Prodisc, CMC, fornet itd.) to dostawcy Esperanzy, a oprócz tego jeszcze kilka innych. Ja też umiem sobie to sprawdzić i nie jest dla nikogo tajemnicą że te płytki są produkowane u wielu producentów. A o ich jakości mówią testy niezależne, wykonywane przez np. czasopisma komputerowe. Poczytaj się przekonasz. Oczywiście zaraz wyjedziesz mi tu pewnie z teorią spiskową jka to za testy się płaci, ale powiem CI od razu, że to bzdura, bo żadna szanująca się gazeta nie zaryzykuje nieobiektywności w teście produktów. |
![]() |
![]() |
#3 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Różnicy gustów, sposobu pojmowania świata, ect., ect. ... Z całym szacunkiem, ale nie wiedziałem ![]() Że są na świecie dojrzali ludzie żyjący niby ze świadomością A wierzący w takie bajki ![]() :\
![]() |
#4 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
Cytat:
Co do części testów mam Pewność, ponieważ między innymi z naszej firmy szły bróbki produktów do testów, za które gazeta zapłaciła jak każdy klient. Producenci nawet nie wiedzieli że będzie się odbywał jakiś test. |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Tylko, że test niejedno ma imię ... ![]()
![]() |
#6 | ||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Te 'testy niezaleznie' wlasnie jak ognia unikaja testowania jakosci - zwykle testuja predkosci zapisu i inne pi3rdoly. Zreszta w znikomej ilosci tych testow (o ile wogole w jakis testach drukowanych) pojawiaja sie takie informacje jak np. producent plyty, ktory ma duze znaczenie. Cytat:
Z MBI byla chyba tylko jedna partia. MCC (podobnie jak TY ktore tez byly) to jakies bezczelne podroby/odrzuty (zreszta nie trzeba byc nawet specjalnym ekspertem w dziedzinie plyt zeby sie tego domyslic, choc po wypaleniu staje sie to juz pewne). Kidys Ritek - a bylo p.n.e czy n.e ? Prodisc - tez to byl krotki, jednodostawowy epizod. CMC, Fornet itd - fabryki sredniej klasy. Tylko dlaczego jak sie pojdzie sklepu, kupi i sprawdzi to wychodzi taki ISO1, czy inne krzaki ?? Moze to nowy kod Riteka albo MCC ?? |
||
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |