Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.06.2005, 11:15   #4066
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
A może być DVD-R Movie?
Dołączone obrazki
File Type: png Kopia VerbatimMoviex4-RB7U9(x4).png (105.8 KB, 262 oglądane)

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.06.2005, 11:16   #4067
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Wystarczy czytac, to sie bedzie wiedzialo.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...739#post405739

Ja tam czytam wiersze i widze brednie - nie musze czytac miedzy nimi. A to ze taka dyskusja powstala ... hm tyle czasu stracilem na opisywanie rzeczy dla nas oczywistych ktore dla lobby sa nie do przyjecia, ze sam nie wiem czy warto bylo czas tracic i ja rozpoczynac. Tym bardziej ze mam kolejny pomysl ... moze by tak kazdy nagral Verbatima i pokazal koledze testerowi jak verbatim nagrywa sie 'amatorom' ktorzy nie umieja nakierunkowac odpowiednio testu jak zawodowcy (choc wolni strzelcy, nie udzielajacy sie nigdzie).
ja mam juz duza wprawe w verbach i nie tylko moge przedstawic swoje amatroskie testy
a najsmieszniejsze ze rozmowa praktycznie zaczela sie od pudelek i na jakie tory zeszla

Ostatnio zmieniany przez legion : 14.06.2005 o godz. 11:20
legion jest offline  
Stary 14.06.2005, 11:18   #4068
Elias
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.02.2005
Elias zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Jezeli jest sie dystrybutorem espranzy to ma sie najlepsza przycinke na esperanzie i zadne badania, wywody czy sciemy tutaj nic nie zmienia.
To wytłumacz mi, skoro jesteś taki obiektywny i pracujesz tylko na giełdzie, skąd w twoim podpisie na gg napis "Zapraszam do sklepu www....."
I ty mi zarzucasz nieobiektywność Dla zainteresowanych mogę podać jego numer.
Samo to, co do mnie pisząc stwierdziłeś, że "detalista nie może tyle wiedzieć" jest zaprzeczeniem Twoich słów, bo przecież Ty jesteś tylko detalistą i to pracujesz tylko w weekendy, więc skąd Twoja wiedza na ten temat

Ściemniasz, Ściemniasz i jeszcze raz ściemniasz.

Ja tu przynajmniej swojej marki nie promuje pisząc, że jest naj.... i wogóle to wszystkie inne marki przy mojej są do du...., a Ty tak robisz. I to ma być obiektywne

Jesteś fałszywy i dla mnie to jest jasne.
Kto jak kto, ale to Ty tu nie jesteś obiektywny(przynajmniej w opisie Waszej marki).

A ja jestem również dystrybutorem TDK, mam w ofercie Verba, Dysana, LG, itd...
Co oczywiście oznacza, że zaraz jak napiszę o TDK, to będę lobbował za tą marą według Ciebie, bo to w moim interesie.

Opanuj się kolego w zarzucaniu innym kłamstwa, bo sam prawdy nie piszesz.

Inni tu może mają rację w części Tematów, ale tobie wierzyć nie można.

Ostatnio zmieniany przez Elias : 14.06.2005 o godz. 11:21
Elias jest offline  
Stary 14.06.2005, 11:24   #4069
Elias
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez legion
ja mam juz duza wprawe w verbach i nie tylko moge przedstawic swoje amatroskie testy
a najsmieszniejsze ze rozmowa praktycznie zaczela sie od pudelek i na jakie tory zeszla

He He.. w końcu coś się zaczęło dziać, a ja wybitnie lubię takie miłe rozmowy.
A czytający te wypociny i tak wyciągną swoje wnioski.
Elias jest offline  
Stary 14.06.2005, 11:25   #4070
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Ogólnie poza Verbem, TDK, Platinum i Esperanzą nie ma na rynku nośników produkowanych z pełną kontrolą jakości.
no jesli esperanza ma kontrole jakosci.......to zmienie plec

Cytat:
Dodam, że sam kupuję produkty te co poleciłem powyżej i nie widzę różnic w jakości między nimi a poniżej ego standardu żadko schodzę bo różnica w cenach jest tak mała że nie warto ryzykować.
nie widzisz? ale z kazdej seri? bo jesli tak to proponuje udac sie do specjalisty......
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline  
Stary 14.06.2005, 11:26   #4071
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Death Man
Wszyscy jesteście w błedzie cholera, nieważne ile verbatimy mają błędów po wypaleniu w procesie starzenia się zmniejszają
No to już jest coś!

Zawsze myślałem, że proces starzenia się to ma raczej skutki ujemne niż dodatnie

W jakimkolwiek wymiarze

No! Może jest kilka wyjątków ...

A tu proszę!

Rewolucja!

Wypalona nówka płyta jest tak kaszaniasta jak nie wiem co

Ale włóż ją tylko do komory

Błędy znikną

Tyle, że chyba z płytą

Stary 14.06.2005, 11:29   #4072
Boger
OGame Master

Data rejestracji: 19.04.2003
Boger zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@Elias...

... numeru do sklepu nie musisz podawac, bo kazdy moze sobie na niego wejsc i tam go znajdzie - to zadna tajemnica

Jakos nie zauwazylem zeby Pawel promowal Speed'y
Kilka razy moze komus polecal wyprobowanie ich, ale nie wciskal kitu ze sa najlepsze itd (bo nie sa).
On przynajmniej nie ukrywa sie i nie sciemnia ze nie ma zadnych zwiazkow ze sprzedawcami

O Tobie powiedziec tego niestety nie mozna

Co do wiedzy... czy myslisz ze bierze sie ona z pracy w sklepie/hurtownii/itp

Sprzedawcy w 99% za grosz nie maja pojecia o plytach

Nie warto wogole zadawac pytan w stylu "kto jest producentem podkladu", czy jakichkolwiek innych, bo i tak nie uzyska sie odpowiedzi.

Wiedza na temat plyt bierze sie z ... doswiadczenia, przebywania na tym forum (i innych o tej tematyce)

A co do esperanzy to prawda jest taka ze miala kilka dobrych serii a tak pozatym to chlam
Pozwolisz ze o Hawk'ach sie wogole nie wypowiem, bo stwierdzenie ze sa one dobre jest po prostu smieszne

Boger jest offline  
Stary 14.06.2005, 11:32   #4073
Elias
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez Death Man
Wszyscy jesteście w błedzie cholera, nieważne ile verbatimy mają błędów po wypaleniu w procesie starzenia się zmniejszają, w końcu w komorze robili test na przyśpieszone starzenie i błędy zmniejszały się w Tdkach, Verbach, Hp, Platinetach. Zwiększały dramatycznie w Hawkach oraz Imation. Ale to nie ma nic do rzeczy!!!! Często nośniki Imation są nieczytelne po pół roku a Hawki czytelne, i jak to wytłumaczycie Rodzaj lakieru jest najważniejszy, sposób wyważenia, warstwa odblaskowa, a nie marka czy firma!!! Verbatimy są dobre bo starzejąc się są i będą czytelne z powodu jakości całego procesu. titaniumy, Esperanze też są rewelacyjne. W sumie wszystkie nośniki byłyby dobre, gdyby były wypalane razy 32, nie mniej i nie więcej!!!!! Takie mam konluzje po testach, tylko Imation i Omeg nie polecam.

Sorry, ale tu zgadzam się z Vizzardem że coś Ci się chyba pokręciło
Elias jest offline  
Stary 14.06.2005, 11:37   #4074
Elias
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez Boger
@Elias...

... numeru do sklepu nie musisz podawac, bo kazdy moze sobie na niego wejsc i tam go znajdzie - to zadna tajemnica

Jakos nie zauwazylem zeby Pawel promowal Speed'y
Kilka razy moze komus polecal wyprobowanie ich, ale nie wciskal kitu ze sa najlepsze itd (bo nie sa).
On przynajmniej nie ukrywa sie i nie sciemnia ze nie ma zadnych zwiazkow ze sprzedawcami

O Tobie powiedziec tego niestety nie mozna
Przecież wyraźnie napisał, że zajmuje się tylko sprzedażą giełdową i go firma CD.. oprócz tego nie interesuje.
A to, że pisał, iż Ich nośniki są naj .. masz parę postów do tyłu.
Elias jest offline  
Stary 14.06.2005, 11:40   #4075
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Elias
Inni tu może mają rację w części Tematów, ale tobie wierzyć nie można.
Nie chcesz - nie wierz.
To ze zamiescilem link do sklepu Piotra bylo rzecza dosc naturalna (sam go zreszta namowilem do tego zeby stworzyl sklep internetowy duzo przed podjeciem pracy gieldowej u niego). Pracuje dla firmy na gieldzie, szef jest moim znajomym, mamy wykupiona reklame w serwisie, wiec dalem link do podpisu (zreszta usunalem go juz jakis czas temu - jakis tydzien przed ta rozmowa). Nie zmienia to faktu, ze gram z ludzmi w otwarte karty - wiedza kim jestem, z jaka firma moga mnie kojarzyc oraz co moge, a czego nie moge. Ty za to wpadles, oglosiles sie szara eminencja ds. wszystkiego i masz do wszystkich naokolo pretensje ze uwazaja ze espera to dno. Jezeli uwazasz ze to ja sciemniam, jestem falszywy, nieobiektywny i ze wierzyc mi nie mozna - mozesz, to wolny kraj, zreszta jezeli tak uwazasz, to utwierdza mnie to tylko w przekonaniu ze mowie prawde, czyli to czego sie najbardziej obawiasz

Edit: Acha to zeby bylo smieszniej w siedzibie CD LANDu w Brwinowie bylem 2 razy Oczywiscie zaraz poleci tekst ze sciemniam, bo po co mialbym jezdzic tam az 2 razy jezeli nie do pracy ... Poza tym jest jeszcze jedna dosc wazna rzecz ktora eliminuje moja prace etatowa - jestem studentem dziennym.

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 14.06.2005 o godz. 11:46
pawelblu jest offline  
Stary 14.06.2005, 11:42   #4076
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
kurcze, przepraszam, nie wiedziałem, że testy mogą robić tylko zawodowcy

czyli jak amator zrobi test i wyjdzie mu źle to nic nie znaczy, bo zawodowiec mu mówi, że ta płyta jest dobra i już

to może płyty i nagrywarki są tylko dla zawodowców a cała reszta niech się uspokoi z tym wypalaniem?

ma giełdzie czy w sklepach wciskanie kitu mnie nie dziwi, ale forum ma to do siebie, że kity nie przejdą - za dużo ludzi słucha.

jednak widzę, że jak ktoś się przyzwyczaił to nie zwraca uwagi gdzie kituje.

ed hunter jest offline  
Stary 14.06.2005, 12:01   #4077
Elias
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez pawelblu

Edit: Acha to zeby bylo smieszniej w siedzibie CD LANDu w Brwinowie bylem 2 razy Oczywiscie zaraz poleci tekst ze sciemniam, bo po co mialbym jezdzic tam az 2 razy jezeli nie do pracy ... Poza tym jest jeszcze jedna dosc wazna rzecz ktora eliminuje moja prace etatowa - jestem studentem dziennym.

To że jesteś dziennym studentem, to żaden argument, a podpis w nr. gg masz dziś zmieniony z " Mamy już segregatory" na "\Zapraszam do sklepu www...."
Więc nic nie usunąłeś (numer kończy się na 9906 prawda )

Ja również studiowałem na dziennych i pracowałem na pełny etat.
Elias jest offline  
Stary 14.06.2005, 12:14   #4078
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Elias
To że jesteś dziennym studentem, to żaden argument, a podpis w nr. gg masz dziś zmieniony z " Mamy już segregatory" na "\Zapraszam do sklepu www...."
Więc nic nie usunąłeś (numer kończy się na 9906 prawda )

Ja również studiowałem na dziennych i pracowałem na pełny etat.
Mylisz sie - jest to opis Pawla ... B. - rowniez mojego znajomego (jezeli sie zgodzi podam pelne nazwisko, choc zeby je dostac wystarczy wyslac do niego maila - bedzie w podpisie) - pracownika CD LANDu (m. in. w ostatni weekend zastepowal mnie na gieldzie bo mial cos do odpracowania).

Jezeli bardzo forumowiczow obchodzi historia poznania Piotra i Pawla z CD LANDu to moge nakreslic tu maly rys obyczajowy choc watpie zeby to bylo konieczne ... szczegolnie tutaj.

A jego numerem GG jest 1699906 i to zadna tajemnica, bo to numer 'sluzbowy'.

A co do studiowania na studiach dziennych i pracowania na pelen etat, to fajne studia ... zreszta efekt widac
pawelblu jest offline  
Stary 14.06.2005, 12:18   #4079
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Elias
...
A ja wykorzystam Kolegi znajomość rynku i nośników i zadam parę pytań.
Prośba o szczerą odpowiedź.
Czy Wielcy przedstawiciele mają w kraju swoje laboratoria...
Jak przebiega kontrola jakości sprowadzanego towaru...
Jaka jest gwarancja na nośnik (jeżeli nie trzyma parametrów) zgodnych ze specyfikacją. Nie chodzi mi o nazwę i prędkość zapisu...
Dlaczego na płytach nie podaje się współczynnika odbicia , datę i miejsce produkcji, nr certyfikacji ?

To tak na początek...

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 14.06.2005 o godz. 12:29
slawekj jest offline  
Stary 14.06.2005, 12:48   #4080
Elias
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez slawekj
Prośba o szczerą odpowiedź.
Czy Wielcy przedstawiciele mają w kraju swoje laboratoria...
Jak przebiega kontrola jakości sprowadzanego towaru...
Jaka jest gwarancja na nośnik (jeżeli nie trzyma parametrów) zgodnych ze specyfikacją. Nie chodzi mi o nazwę i prędkość zapisu...
Dlaczego na płytach nie podaje się współczynnika odbicia , datę i miejsce produkcji, nr certifikacji ?

To tak na początek...

Odpowiem jak tylko zapytam tych, którzy sprowadzają nośniki.

Niestety jak pisałem my nośników pod własną marką nie produkujemy więc nie interesowałem się tym tematem.
Myślę że Paweł może Ci na to pytanie odpowiedzieć, bo organizował dostawy dla Piotra.

Swoją drogą na naośniku masz numer, ale nie ten wydrukowany, tylko taki słabo widoczny będący już na warstwach nośnika. Po tym i tym drukowanym numerzse fabryki rozpoznają z jakiej był partii, na której linii produkowany ip. informacje (tyle się kiedyś dowiedziałem od p. Adama z Esperanzy)

Z tego co wiem to tylko 1-2 urządzenia są w Polsce do kontroli jakości, ale jeszcze ich nie widziałem więc potwierdzić nie mogę.

Co do gwarancji to Polscy dystrybutorzy w większośći je przyjmują.
Zdaża się też często, że klienci reklamują produkty (szczególnie nośniki DVD) które są zupełnie dobre (dają się bez problemu nagrać i odczytać).

Nie wiem dokładnie jak kontrolują jakość Polscy dystrybutorzy, pytałem jednego i mi odpowiedział, że mają w firmie około 15 modeli nagrywarek, i na każdej nagrywają po 100 losowo wybranych z dostawy nośników, a później sprawdzją je pod kontem tego jak się czytają w kompach i w stacjonarkach (też około 15 różnych modeli odtwarzaczy)
Elias jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: