![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Cytat:
ja ogolnie to stosuje tdk sa bardzo dobre czytaja sie nawet wiecj niz producen podaje tzn zamiast max 4x to "+" 6x a "-" 8x nawet ale tez musze troche takich mniej cennych rzeczy wiec chce te xdisc'ki kupic ![]() |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
przeklina i nabija posty
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
ja kupilem 10 pak i jutro dokupie 2x 10
![]()
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
jesli chodzi o PLATINUMY to mam bardzo zle doswiadczenie ale w zakresie cd-r na poczatku moje przygody z nagrywarka uzywalem ich wlasnie ( kupowalem razem z kuzynem bo razem nagrywalismy ) ale te doswiadczenia sa bardzo przykre tzn plytki moze i fajnie wygladaja moze i dobrze sie wykrywaja w napedach dobrze sie nagrywja choc z tym ostatnim to roznie bywalo ale najbardzie nieprzyjeme bylo to jak po pol roku te plytki zaczynaly zolknac i blaknac spod --- co uniemozliwialo ich odczytanie a o zgraniu na HDD juz nie wspone choc niekiedy w wielkiej meczrniu udawalo sie to zrobic po po okolo 30 minutach na plyte
tak wiec ja juz ryzykowac nie ma zamiaru ![]() o ile przy cd-r koszty przepalenia nie sa wielkie to przy dvd ten koszt zwieksza sie nawet piecio krotnie dlatego tez wole odrazu zainwestowac 3-4 zl wiecej i kupic nosnik markowy - TDK ( glownie ) i Verbatim ( nie wykluczam tez takich marek jak EMTEC, Sony, Samsung jesli robi takie nosniki, Panasonic itp ) a jedynymi tanszymi na ktore sobie pozwole to beda te xdisc'ki - z tego co mozna tu wyczytac i z tego so slyszalem to sa jedne z lepszych - tanszych okolo 4-5zl ale ja osobiscie w 99% bede uzywal TDK ( sa w warszawie po 8.50zl /szt zarowno + i - ) ![]() Ostatnio zmieniany przez Yogiii : 22.03.2004 o godz. 09:39 |
![]() |
![]() |
#4 |
przeklina i nabija posty
![]() |
cdki platiniuma to sie zgodze sa dupne, raz mi sie nawet ta biala warstwa wierzchnia przy nagrywaniu posypala.
ale dvd od ricoh'a czemu nie, narazie jest wszystko ok.
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.03.2004
![]() |
![]()
Witam! Mam pytanie czy da sie cos zrobic z DVD-ROM DRD8160B nie czyta płyt DVD+R
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
ale i tak nie chce eksperymentowac wiec TDK gora a te xdisc'ki to tylo pare sztuk bo musze cos wypalic co nie ma wiekszego dla mnie znaczenia i zajmuje mi miejsce duzo miejsac a skoro juz jest to szkoda wywalac z HDD oczywiscie jesli ktos wypala po 50 plytek miesiecznie to co innego naszczescie ja tak nie ma wiec moze 1-2 na tydzien wiec moze mnie tak bardzo nie uderzy to po kieszeni ( tzn kupowanie tdk po 8.50zl/szt tym bardziej ze ostatnio wykosztowalem sie na LCD ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
przeklina i nabija posty
![]() |
apropo tdk to ja kupowalem na gieldzie 10 sztuk za 8,20
![]() ps strasznie sie rysuja dowodem pare razy przejechalem i straszne rysy sie zrobily.
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2004
![]() |
![]()
Zajrzyjcie tu - niezłe źródło wiedzy o nośnikach DVD: http://www.dvdrhelp.com/dvdmedia
Aha - ktoś kupował ostatnio Platinum DVD+R w cake?? Jaki nośnik? Bo ponoć w slimach Ricoh... |
![]() |
![]() |
#9 | |
Bywalec
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Cytat:
Media code/Manufacturer ID: RITEK-R02-01 ![]() Platinum DVD+RW 4X Box Cena 8 zł. Media code/Manufacturer ID: RICOHJPN-W11-01 ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() a tdk w wawie przy zakupie 10 szt to po 8zl a nawet 7.80zl/szt |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
A w Krakowie nawet po 7,50 zł
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Cake nie kupowalem, ale slima potwierdzam!
pozdro!
#13 |
przeklina i nabija posty
![]() |
mialem ze tak powiem zjehbanego dvdka i cos do zrobienia
![]() a ja teraz zapytam yogii gdzie widziales te tdki - za 78 zl ? bo bym sobie zakupil.
#14 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
na gieldzie w wawie !!! |
|
![]() |
![]() |
#15 |
przeklina i nabija posty
![]() |
yogii ale cgk czy wgk ??
ja jak bylem 3 tyg temu to najtaniej za 82 znalazlem moze sektor chociaz podasz :/
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |