![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#121 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Coś mi się wierzyć nie chce. Sprawdź płyty jakie dostałeś do drukarki. Masz R-300 to przecież wyższy model ! A może na stronce epsona jest do pobrania ? Zaraz sam sprawdę.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#122 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.04.2006
![]() |
oto programy jakie mam i umnie jak narazie doszłem do tego zeby drukowac z kart oto programy
epson status monitor 3 sterowniki drukarki dokumentacja techniczna |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.04.2006
![]() |
czyli nie dostałem jesnej płyty a czy moze mi pan napisac jakie ma pan programy na tych płytach
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Wymiatacz
![]() |
U mnie identycznie dostałem dwie płyty razem z drukarką.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.05.2006
![]() |
![]()
Witam. Mam pytanko do użytkownika "Popielaty". Zakupiłem właśnie drukarkę Epson model R220 z możliwością nadruku na CD/DVD. Zainstalowałem oprogramowanie z płytki to samo co co pokazałeś. I teraz tak robię projekt chcę drukować wkładam płytkę na tackę wkładam tackę do drukarki według instrukcji i klikam drukuj. Drukarka zaczyna pracować i po chwili tacak z płytką wyjeżdża i pokazuje się komunikat że źle włożona tacka. Czy wiesz może co robię nie tak?? Zaznaczam że tackę z płytką wkładam dobrze według instrukcji. Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Wymiatacz
![]() |
Napisz czy tacka wjeżdża do drukarki i potem wyjeżdża czy wogóle drukarka jej nie zabiera. Ja mam taki problem z moim epsonem że nie chce zabierać tacki dopiero delikatne popchnięcie tacki w momencie jej zabierania przez drukarkę pomaga. Jest jeszcze taka możliwośc że coś stoi za drukarką lub ta stoi za blisko ścany i tacka dotyka "przeszkody" i drukarka zgłasza błąd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.05.2006
![]() |
![]()
Dzięki za info. Rzeczywiście okazało się za blisko ściany stoi drukarka. A teraz jeszcze powiedz mi w końcu na jakich najlepiej płytkach drukować najlepiej?? Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Wymiatacz
![]() |
Cieszę się że pomogło. Jeśli chodzi o płytki to ostatnio, po wielu próbach nagrywam tylko na Verbatimach. Ceny spadły do takiego poziomu że nie ma co kombinować.
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
warto zainwestowac w verbatim photo printable, czy moze cus innego? liczy sie jako***347;***263; po wypaleniu jak i soczysto***347;***263; kolorow po nadruku
![]()
![]() |
#132 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.07.2006
![]() |
Czesc. Moje pytanie przenosze z
http://forum.cdrinfo.pl/no-niki-opty...on-ip3000.html bo widze ze tutaj temat sie kreci/krecil ![]() Drukuje na cd verbatim Photo Printable o srednicy nadruku 21-119. Na poczatku drukowale przy pomocy CD Label Print v1.2.0 Canona, ale tam mozna max ustawic 118. Ostatnio zaczalem drukowac przez Cd Label Maker v2.55. Tutaj ustawiam 119 i mimo to dalej mam jakies przesuniecia, jak na zdjeciu. Tacke z cd wkladam rowiez poprawnie, tzn te strzalki sa dopasowane. Nie wiem skad to przesuniecie sie bierze. Moze ktos ma/mial taki problem? Moze jest jakis "trick", albo moze ktos powie jakich ustawien uzywa np w CD Label Maker? Drukarka ip3000. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.11.2004
![]() |
Cytat:
Ja do drukowania na płytkach używam drukarki Canon i865 oraz program Canona CD Label Print. Moim zdaniem ustawienia średnicy nadruku 118mm są wystarczające. Jeśli chodzi o to przesunięcie, to w tym programie, w prawym dolnym rogu jest zakładka "Background Trim..." i tam można sobie ustawić projekt tak jak komuś pasuje. Jeśli to nie pomoże i wydruki dalej będą przesunięte, to prawdopodobnie trzeba skalibrować drukarkę. W sterownikach drukarki jest odpowiednia opcja. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.07.2006
![]() |
Cytat:
A i prosilbym, jesli to mozliwe zeby napisal kto skto drukuje na ip3000, czy u niego jest tak jak powinno byc. Ostatnio zmieniany przez weedakktio : 29.07.2006 o godz. 17:50 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Wi***281;c ja mam IP4200 i takich problem***243;w nie mam - zadrukowa***322;em dopiero kilka p***322;yt ok***322;adkami ale zawsze by***322;o centrycznie - nie pami***281;tam jakim programem to drukowa***322;em.
![]() |
|
|