![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
" Może kupię NECa?" -> wiec odpowiedziałem...na pytanie odnośnie nowej nagrywarki
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
@Orion66 nagrywarki nie masz powodu zmieniać, poprostu trafiłeś na CMC, a to nie jest pierwsza liga w śród nośnikow.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Wymieniłem to co teraz najabrdziej oplaca sie kupić cena\jakość...
![]() ![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.10.2004
![]() |
Panowie.....
Byłem w Kopierze - gdzie zachowano się wobec mnie bardzo przyzwoicie (w końcu kupiłem u nich już z 400-500 DVD). Wymieniono mi płyty które mi się źle paliły BEZ słowa. Wziąłem 2 paczki po 50szt (szpule 50szt). Specjalnie zwróciłem na coś uwagę. Te gówniane TDK CMC są bardzo jasne - jakby leżały na słońcu i zostały wypłowiałe. Wziąłem więć ciemniejsze. Okazało się że DVD Identifier mówi że płytyki są TDK (oznaczenie). Palą się gorzej niż Mosera ale błędy są już w normie 30 PIE i 2-4 PIF. Na moserze miałem 15 PIE 2-3 PIF. Wszystko wróciło do normy a ja mogę dalej normalnie palić... na najnowszym Biosie. Ale jednego nie rozumiem. Jak szanująca się firma jak TDK pozwala sobie na wypuszczanie SZMELCU! Ludzie na tamych płytach miałem PIE po 500-1000 a PIF nawet kilkadziesiąt!!! Jak tak można!? ![]() Czy wina leży po stronie napędu (Liteon 1653)? Czy nagrywarka nie ma dobrej strategi zapisu tego nośnika? Może ktoś dać wykresy CMC na swoich napędach - ale róbcie testy x4 ! ![]() WAŻNE PYTANIE: ![]() JAk to jest z tym NEro Speed. Ktoś kiedyś pisał że nagrywarki lite-on mają jakieś granice dopuszczalnych błędów PIE i PIF. Np wiem że to 250/4. Jak PIF skoczą powyżej 4 to drastycznie obniża się w nero - ocena/jakość. Podczas gdy czasami oglądam wykresy z innych nagrywarek np. NEC - i widzę pod Nero PIF aż 8. Ocena/jakość - 90. To o co tu chodzi ![]() ![]() Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Orion66 : 20.09.2005 o godz. 10:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Jestem pod wrazeniem opanowania osoby ktora Cie obslugiwala
![]() Wina lezy raczej po stronie napedu/BIOSu - po prostu z tymi nosnikami sobie nie radzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.10.2004
![]() |
Czyli co mam rozumieć że mamy czekać na nowy BIOS?
No i może ktoś mi wyjaśni sprawę tych błędów o których piszę powyżej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Cytat:
![]() druga sprawa, że tam pracuje sporo osób, ale gdzie nie pójdę to trafiam na tego samego ^_^ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
zapis 8x w Nero 7, Litek SOHW-1673s
odczyt 4x
![]() |
#39 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
jak znam litkowe palenie po 3 miechach będą jazdy z odczytem a wskazują już na to błedy....
![]() |
![]() |
#40 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#41 | |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() ta górka jest na każdej płycie, ale akurat to w niczym nie przeszkadza, płyty czytają się bez problemów na różnych napędach DVD jak i stacjonarkach typu Manta
![]() |
![]() |
#42 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
palona x6 (jest niebieska z odcieniem ... żółtego? w ogóle nawet wkładki papierowe są jakieś takie wyblaknięte ) cake 10szt fabryka Luxembourg
tu konkrety ![]() ![]() ![]() ps. płyta czyta się normalnie w stacjonarce (tylko pytanie jak długo)
![]() |
#44 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Paliłem kilka opakowań w cake'u dla kumpla tych TDK od CMC na moim Benq'u i wszystkie działają ok. Problemem jest zapewne strategia zapisu w biosie Litka lub jej brak. Wiem, że CMC to taki średniak wśród producentów, ale nigdy nie miałem z nimi problemów.
Jeśli już jest temat TDK to może ktoś podzieli się własnymi doświadczeniami z użytkowania płyt TDK ScratchProof + i - R, bo właśnie przenoszę swoje filmy na te nośniki i nie wiem jak z trwałością wypalonych danych, bo jeśli chodzi o tą powłokę to jest naprawdę świetna o czym nie raz się przekonałem. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Jak dla mnie te płytki TDK ScrachProof palą się całkiem nieźle
![]() Jak z trwałością to zobaczymy !!! http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1640
![]() |
|
|