![]() |
Cytat:
|
hehe no napewno odchodzimy od tematu:)
Ale czy te Verbatimy są aż tak rewelacyjne?przyznam,że jeszcze żadnego nie miałem więc nie wiem jak by mi się nagrywały ale jak patrze na testy to wyniki mają podobne do Platinum ,które są tańsze:)hmmm ciekawią mnie jescze płytki Tdk bo ponoć też są niezłe.pozdrawiam |
Ceny z proline (jak ktoś mieszka w mieście tam gdzie jest jedna z ich siedzib, to musi być zapewne szczęśliwy :) )
Platinum DVD+R 4,7GB X8 Spindel '25' - 1,25 Verbatim DVD+R 4,7GB X8 Cake 25 - 1,65 Różnica w cenie jest mała, jeszcze mniejsza róźnica jest w wynikach aczkolwiek trochę lepsze są verbatimy, mnie martwi tylko "długowieczność" albo raczej "krótkowieczność" płyt || |
no tego to narazie nie wiem,ale miałem Verbatimy dvd+r x8 nagrane na Samsungu ,ktoś nagrał x8 i troszkę się przestraszyłem bo nie mogę odczytać z 6 płyt 5:(chyba Samsung to kiczowata nagrywarka odradzam nawet dobre płyty jej nie pomogą:)
|
Ariadel u nas w Rzeszowie jest taki mały magiczny sklepik na "Baranówce" no i tam Platynki 1.25 a Verbatimki 1.65.Gość sprzedaje płyty na kilogramy:)
|
Cytat:
|
ja Platinum kupiłem za 1,2 sztu bo kupiłem ich 50:) zgadzam się z Calme coś mi si wydaje,że nieważne czy to Verbatim,Tdk,Platinum bo płytki pewnie różnią się tylko firmą i media codem no i ceną a niestety nie różnią sie jakością.
|
Ilość załączników: 1
a oto test Platinum dvd+r x8 palonej x2.4 nie polecam tej prędkości wychodzi na niej gorzej niż na x4 i x6
|
Cytat:
|
no ja nagrywam tylko na + miałem kilka minusów i wychodziło na nich o wiele gorzej niż na +:)Więc jak kupować to tylko plusy
|
Ilość załączników: 1
Nie wiem czym my się przejmujemy jeśli płytki z gazet (na razie nie mam prawdziwego oryginała filmu DVD) wypadają tak fatalnie, a ten film poszedł na jakimś odtwarzaczu za jakieś 300zł
Płyta z czasopisma EGX |
No ja też nie wiem czym się przejmujemy na stacjonarnym odtwarzaczu chodzi większość filmów :)a my się martwimy o płytki co mają ocenę 94%
|
Cytat:
|
hmmm nagrywałem dużo cd i jeszcze żadnej nie wyrzuciłem,ani z żadnej mi dane nie wyparowały,jedyno co mi sie stało to złotko odpadło i przez to płyta była nie do odczytania.Ale takich płyt było może z 4 :)wiec nie ma się czym martwić napewno Platinum ,Verbatim i Tdk wytrzymają te 5 lat:)
|
CD to ja wiem że nie sypią się po czasie, ale z DVD jak czytałem na forum to po kilku miesiącach potrafi płyta być nie do odczytania, tylko 5 lat wytrzymują? Ja myślałem nagram płyte CD/DVD i mam na wieczność :/
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:11. |