Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Najnowsze firmware do NEC 3500 (https://forum.cdrinfo.pl/f29/najnowsze-firmware-nec-3500-a-42464/)

VIZZARD 22.05.2005 22:05

Cytat:

Napisany przez fiskomp
tylko pytanie, kto do kogo jedzie ;) Rzeszów-Podkarpackie :D:D:D

To zależy ile kto postawi ...

:mruga:

fiskomp 22.05.2005 22:01

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Też tak myślę :taktak:
I myślę jeszcze, że w takim razie tę osobę trzeba by :bicz:

:D

A tu proszę

Bo podobnoż ma

Od wersji 3.80 :mruga:

A chłodne :piwo: zawsze :ja_chce:

:czar:

Nie ma sprawy ja zawsze i wszędzie :piwo: :piwo: :piwo: , tylko pytanie, kto do kogo jedzie ;) Rzeszów-Podkarpackie :D:D:D

VIZZARD 22.05.2005 21:50

Cytat:

Napisany przez z.aciek
mysle ze osoba ktora poinformowala o nowym biosie... bo szukalem gdzie jest to napisane ze sa testy pi/pif i nigdzie nie bylo napisane

Też tak myślę :taktak:
I myślę jeszcze, że w takim razie tę osobę trzeba by :bicz:

Cytat:

Napisany przez fiskomp
Odpowiadając faktycznie mam Nero CD/DVD Speed 3.61, ale nie sądzę, żeby to aż miało takie wielkie znaczenie

A tu proszę

Bo podobnoż ma

Od wersji 3.80 :mruga:

A chłodne :piwo: zawsze :ja_chce:

:czar:

fiskomp 22.05.2005 21:36

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ale czy masz najnowsze Nero CD/DVD Speed 3.80? :czytaj:

:idea:

Poza tym zobacz TU :czytaj:

A co do tego, że kProbe nie wykrywa ci napędu

To pewnie masz MOBO na nForceX i zainstalowane stery IDE SW od nVidii :taktak:

Cześć VIZZARD, wiem, że jesteś dokładny, ale może jestem w miarę świeży w mieszaniu firmware, ale znowu "szczypiorkiem" bym się nie nazwał ;)

Odpowiadając faktycznie mam Nero CD/DVD Speed 3.61, ale nie sądzę, żeby to aż miało takie wielkie znaczenie, płytka na KT-600, ASPII zainstalowane i prawidłowo wykrywane ;) Coś jeszcze ??

Wiesz najlepiej to :piwo: dla ochłody :D:D:D

pozdrawiam,

z.aciek 22.05.2005 21:19

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No to niestety

Ale ktoś tu kłamie :wsciekly:

Tylko kto? :idea:

mysle ze osoba ktora poinformowala o nowym biosie... bo szukalem gdzie jest to napisane ze sa testy pi/pif i nigdzie nie bylo napisane

VIZZARD 22.05.2005 14:48

Cytat:

Napisany przez z.aciek
wlasnie zrobilem flasha na ten nowy biosik i potwierdzam ze na tym biosie od liggiego nie dziala testowanie pi/pif.

No to niestety

Ale ktoś tu kłamie :wsciekly:

Tylko kto? :idea:

z.aciek 22.05.2005 14:37

wlasnie zrobilem flasha na ten nowy biosik i potwierdzam ze na tym biosie od liggiego nie dziala testowanie pi/pif.

VIZZARD 22.05.2005 13:49

Cytat:

Napisany przez fiskomp
Ten bios nie umożliwia testowania płytek, przynajmniej w Nero :(

Kuma ktoś na tyle angielski, by powiedział, czy opłaca się go zostawić, czy wrócić do 218btrpc1 ??

Nie próbowałem z k-probe (czy w ogóle to możliwe ??).

pozdrawiam,

Ps. Testowo zainstalowałem K-Probe 2.4.3 i nawet nie wykrywa nagrywarki, tak więc można włożyć miedzy bajki, że ten bios cokolwiek w sprawie testowania PI/PIF wniósł, a szkoda. Kiedy będzie wreszcie firmware z możliwością testowania płytek (( (( ((

Ale czy masz najnowsze Nero CD/DVD Speed 3.80? :czytaj:

:idea:

Poza tym zobacz TU :czytaj:

A co do tego, że kProbe nie wykrywa ci napędu

To pewnie masz MOBO na nForceX i zainstalowane stery IDE SW od nVidii :taktak:

fiskomp 22.05.2005 13:22

niestety kupa i to duża :(

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Pokażcie te skany!!!

Chcę to zobaczyć! :ja_chce:

Ten bios nie umożliwia testowania płytek, przynajmniej w Nero :(

Kuma ktoś na tyle angielski, by powiedział, czy opłaca się go zostawić, czy wrócić do 218btrpc1 ??

Nie próbowałem z k-probe (czy w ogóle to możliwe ??).

pozdrawiam,

Ps. Testowo zainstalowałem K-Probe 2.4.3 i nawet nie wykrywa nagrywarki, tak więc można włożyć miedzy bajki, że ten bios cokolwiek w sprawie testowania PI/PIF wniósł, a szkoda. Kiedy będzie wreszcie firmware z możliwością testowania płytek (( (( ((

VIZZARD 21.05.2005 23:54

Cytat:

Napisany przez obrus
Z tekstu wynika, że można testować już jakość płyt (nawet w k-probe ????)

Pokażcie te skany!!!

Chcę to zobaczyć! :ja_chce:

obrus 21.05.2005 23:51

nowy bios: LD3500_2TD.zip na http://www.micheldeboer.nl/firmware/3500.html. Z tekstu wynika, że można testować już jakość płyt (nawet w k-probe ????)

Angel77 19.05.2005 16:35

Mam takie pytanie. Czytam i czytam, ale dalej nic nie wiem :)
Nie robiłem nigdy update biosu swojego NEC'a 3500A.
Czy może mi ktoś doradzić jaki jest naj. oprogramowanie do niego? i jak się to robi... jeżeli naginam to proszę o wykasowanie mojego post'u.

Pozdrawiam!

Korowiow 19.05.2005 01:33

Zeby byla jasnosc - plytki kupowane w ww. sklepie na caku : ostatnia plyta (na dole szpuli) jest zazwyczaj popalcowana - ubrudzona :D (to chyba norma). I czasem zdaza sie plyty niekore zarysowne - na szczescie niezbyt czesto. To sie musi dziac albo w transporcie albo przy magazywnowaniu. Niemniej cena jest nie do pobicia. Znaim sie kupi szpule mozna ja przeciez obejrzec.

angolek 14.05.2005 14:01

Cytat:

Napisany przez Korowiow
Po ile kupujecie plytki i jakie (mozecie dopisac gdzie)?

Platinum +R x8 (@Ricoh JP02) - 1.2 PLN / sztuka przy zakupie 50 sztuk lub wielokrotnosci
Verbatim +R x8 - 1.65 PLN / sztuka przy zakupie 50 sztuk lub wielokrotnosci

innych plytek nie kupuje :D Na NEC 3500 AG obie nagrywaja sie pieknie ;) - firmware 2.TC (Liggy & Dee)

Szczerze mowiac niechcialbym funkcji sprawdzania beldow PI/PIF w NECu - nie jest mi to potrzebne ;) a tak serio - to szkoda napedu - te glowica swoje wazy - LiteOn to SONY - wiec nich oni szkrobia tymi pasciatymi napedami ;) po plytkach - to jest sprzet przemyslowy jesli mozna tak powiedziec ;) A - w PlayStation 2 wsadzili badziewny laser. Po co nam ta funkcja i stres niepotrzebny? Po co? Szkoda napedu ;) Kupcie sobie LiteOn'a do testowania plytek. :D

Ja tak właśnie mam, a płytki widzę, że kupujesz w ProLine :piwo:

Korowiow 14.05.2005 01:02

Ceny plytek

Po ile kupujecie plytki i jakie (mozecie dopisac gdzie)?

Platinum +R x8 (@Ricoh JP02) - 1.2 PLN / sztuka przy zakupie 50 sztuk lub wielokrotnosci
Verbatim +R x8 - 1.65 PLN / sztuka przy zakupie 50 sztuk lub wielokrotnosci

innych plytek nie kupuje :D Na NEC 3500 AG obie nagrywaja sie pieknie ;) - firmware 2.TC (Liggy & Dee)

Szczerze mowiac niechcialbym funkcji sprawdzania beldow PI/PIF w NECu - nie jest mi to potrzebne ;) a tak serio - to szkoda napedu - te glowica swoje wazy - LiteOn to SONY - wiec nich oni szkrobia tymi pasciatymi napedami ;) po plytkach - to jest sprzet przemyslowy jesli mozna tak powiedziec ;) A - w PlayStation 2 wsadzili badziewny laser. Po co nam ta funkcja i stres niepotrzebny? Po co? Szkoda napedu ;) Kupcie sobie LiteOn'a do testowania plytek. :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:51.