Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Najnowsze firmware do NEC 3500 (https://forum.cdrinfo.pl/f29/najnowsze-firmware-nec-3500-a-42464/)

VIZZARD 18.11.2004 01:04

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo
No wiec mamy kolejne firmware tym razem z nagrywarki TDK, bazujące na firmware NECa 2.18 , ale mamy fabryczny bitsetting (działający na wszystkich nośnikach). Strategie zapisu te same co w 2.18. Osoby którym zależy bardzo na booktype polecam to firmware.

http://www.micheldeboer.nl/firmware/NEC_279RPC.rar

PS. TAK JAK NAPISAŁ JUŻ SŁAWEK, JA RÓWNIEŻ NIE POLECAM WGRYWANIA MODYFIKOWANYCH FIRMWARE DO NECA ROBIONYCH PRZEZ LIGGY I Quikee, MOŻNA SOBIE BARDZO POGORSZYĆ ZAPIS LUB NAWET USZKODZIĆ NAPĘD.

Ale modele 2500A i 2510A nie miały chyba aktywnego OPC :idea:

Więc w tych kategoriach wagowych zabawa trwa ... :D

anka725 18.11.2004 01:10

Hmm.. kto sprawdzi czy to nowe firmware (2.79) pozwala na ustawienie DVD-ROM dla starych plytek DVD+RW? Jesli bitsetting fabryczny od TDK to moze nie ma tego problemu co bitsetting od Mad Dog.

PS. A co do firmware od Liggy, to jest ono chyba bezpieczne o ile dodany jest tylko bitsetting, RPC1 i zdjety RipLock, a strategie zapisu sa identyczne co z orginalnym firmware. Liggy robi wiele wersji wiec jest z czego wybierac :)

ffariat 18.11.2004 12:23

wgrałem to nowe firmware i w programie WinBType niema opcji bitsettingu dla SL :(

tytusdezoo 18.11.2004 12:56

Jak zwykle pan panie "fwariat" robi zamet na forum, bitsetting jest auto nie trzeba nic ustawiac, może tak kubeł zimnej wody na głowę, chwila przemyśleń, :klnie: a nie z byle pierdołą lamentowanie na forum. :klnie:

terpilowski 18.11.2004 13:14

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo
Jak zwykle pan panie "fwariat" robi zamet na forum, bitsetting jest auto nie trzeba nic ustawiac, może tak kubeł zimnej wody na głowę, chwila przemyśleń, :klnie: a nie z byle pierdołą lamentowanie na forum. :klnie:

ja zmienie ten badziew :)
co to za chlam
co polecacie mi ?
ja chce pionieera
nie, plextora !!
ja chce aby czytal mi cd - ale sam nie czytam wypowiedzi innych

gosc chyba jest politykiem
lub wtyczka SB
ale dla mnie go nie ma :)
ale jednak ... usuwajac z jego nicka literke "f" sporo by sie wyjasnilo
wiec sie odczepie od goscia
z wariatami to nigdy nic nie wiadomo :)

@tytus
kiedys podepna moze ten watek, trzyma sie ladnie na topie !!!

ffariat 18.11.2004 13:20

i jak zwykle zostalem zbesztany :D
to juz o nic sie zapytac nie mozna ?
chciałem sie dowiedziec co i jak zanim niepoczebnie zwale płytke.
poprostu jesli chodzi o wypalanie DVD to jestem początkujący i staram sie pytac zanim cos ****e. Kto pyta nie błądzi.
Ja siedze w innej tematyce (DVB) kazdy jest w czyms dobry.
i jesli macie mieszac ludzi z błotem to lepiej wogole sie nie odzywajcie, odpowiedza inni sensownie.
zachowujecie sie jakbyscie wszystkie rozumy pozjadali..

ffariat 18.11.2004 13:22

Cytat:

Napisany przez terpilowski

z wariatami to nigdy nic nie wiadomo :)

a wiesz po czym wariat poznaje wariata ??
powiedzialbym Ci ale sie nie bede znizal do Twojego poziomu...

maciek65 18.11.2004 13:25

pomocy mam problem jak zrzucic z komputera gre sims2 wersja4cd mam zainstalowane nero exspres

terpilowski 18.11.2004 13:28

Cytat:

Napisany przez ffariat
a wiesz po czym wariat poznaje wariata ??
powiedzialbym Ci ale sie nie bede znizal do Twojego poziomu...

nawet twoj awatarek sie trzesie
mozesz sobie nawet siedziec na / w kiblu
tu zrobiles z siebie blazna i tak cie traktuje.
nie zadawaj mi pytan, nie udzielam takim jak ty odpowiedzi - wlasnie zeby nie robic cyrku z tego forum.

dam ci dobra rade, przeczytaj sobie zalosny komiku swoje wypowiedzi i porownaj z dotychczasowymi .. przedtem sie ubezpiecz, bo jak masz troszke oleju w glowie to sobie tam poslesz kulke.
:)

ffariat 18.11.2004 14:19

Cytat:

nawet twoj awatarek sie trzesie
mozesz sobie nawet siedziec na / w kiblu
tu zrobiles z siebie blazna i tak cie traktuje.
nie zadawaj mi pytan, nie udzielam takim jak ty odpowiedzi - wlasnie zeby nie robic cyrku z tego forum.

dam ci dobra rade, przeczytaj sobie zalosny komiku swoje wypowiedzi i porownaj z dotychczasowymi .. przedtem sie ubezpiecz, bo jak masz troszke oleju w glowie to sobie tam poslesz kulke.
:)

a czy niewydaje CI sie ze początkujący uzytkownik moze miec troche wątpliwosci i pytan ??
Myslał by kto ze Ty od razu geniuszem byłes :haha: :haha: :haha: :haha: niema ludzi doskonałych a TY chyba za takiego sie uważasz.i sam jestes błazen bo uważasz sie za niewiadomo kogo.
od tego jest forum zeby sie pytac i doradzac ludzi, a jak masz sie nasmiewac czy dogryzac to sie nie odzywaj wogole.

terpilowski 18.11.2004 15:02

panie f-wariat
pytac mozna, jednak sledzadz historie pewnych watkow wiecej bylo slow badziew niz pytan. mozna oceniac, mozna wyrazac swoja opinie, ale w sposob poparty jakimkolwiek argumentem.
Twoje posty byly nedzne jakosciowo, nie tylko ja to stwierdzilem.
pytales sie o te plytki cd, wszyscy ci odpowiadali.
nie umiesz przyjac slow krytyki i tyle. nie chce mi sie dyskutowac dalej gdyz sam stwierdzasz ze nec jest niezla nagrywarka. ja pokazuje ci tylko twoja niekonsekwencje ...
napisz moze konkretnie dlaczego ten nec jest taki dobry ..
a plextor juz jest beeee ?
a pionek 108 ? tak go chwaliles i co ?

bedzie to przynajmniej z pozytkiem dla innych, bo te wieczne poradzcie mi co zrobic z tym badziewiem znudzilo sie juz chyba.

inaczej powialo i choragiewka sie inaczej ustawia ?

ffariat 18.11.2004 15:10

Cytat:

panie f-wariat
pytac mozna, jednak sledzadz historie pewnych watkow wiecej bylo slow badziew niz pytan. mozna oceniac, mozna wyrazac swoja opinie, ale w sposob poparty jakimkolwiek argumentem.
Twoje posty byly nedzne jakosciowo, nie tylko ja to stwierdzilem.
pytales sie o te plytki cd, wszyscy ci odpowiadali.
nie umiesz przyjac slow krytyki i tyle. nie chce mi sie dyskutowac dalej gdyz sam stwierdzasz ze nec jest niezla nagrywarka. ja pokazuje ci tylko twoja niekonsekwencje ...
napisz moze konkretnie dlaczego ten nec jest taki dobry ..
a plextor juz jest beeee ?
a pionek 108 ? tak go chwaliles i co ?

bedzie to przynajmniej z pozytkiem dla innych, bo te wieczne poradzcie mi co zrobic z tym badziewiem znudzilo sie juz chyba.

inaczej powialo i choragiewka sie inaczej ustawia ?

Wcale nie mowie ze Plextor jest bee, mialem ochote go kupic ale kasa sie rozeszła na inne wydatki. Kupilem drugi naped DVD wiec juz nie wymienialem na Pionka.
poza tym dlatego padlo tyle slow krytyki z mojej strony ze poniosly mnie nerwy bo myslalem ze jak sie kupuje urządzenie nowe o takich mozliwosciach to czegos mozna wymagac od tego. no ale cóz...
niema sensu dalej sie kłucic. Jesli czym kolwiek Ciebie urazilem to przepraszam.

Wesoł 18.11.2004 15:19

Cytat:

Napisany przez anka725
Hmm.. kto sprawdzi czy to nowe firmware (2.79) pozwala na ustawienie DVD-ROM dla starych plytek DVD+RW? Jesli bitsetting fabryczny od TDK to moze nie ma tego problemu co bitsetting od Mad Dog.

Nie pozwala, dla płytki +RW wcześniej nagranej na orginalnym 2.16, booktype pozostał DVD+RW.

terpilowski 18.11.2004 15:29

Cytat:

Napisany przez ffariat
...
niema sensu dalej sie kłucic.

jasne, ze nie..spoko
nerwy zawsze sa zlym doradca.
skoro juz zmieniasz biosy, przetrenuj odczyt tych plyt na biosie tdk, wyszedl nowy , na pewno bedzie lepiej lub tak samo. innej drogi juz nie ma.
ja bym te kilka trefnych cdr przewalil na inne plytki i po problemie.

ffariat 18.11.2004 16:01

Cytat:

ja bym te kilka trefnych cdr przewalil na inne plytki i po problemie.

no własnie tak zrobiłem gdy nerwy opadły :D:D:D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:12.