![]() |
PELNY format NIE pomogl...plyta nagrana wczesniej (bios 2,18 nec) - i sformatowana (pelen format) NIE jest po ponownym nagraniu na niej filmu widziana jako DVD-rom :(:(:(
szkoda...teraz trza isc kupic nowa dvd+rw |
dvd+r nagrywa jako dvd-rom:)
|
Cytat:
maniek |
Chodzi raczej o kompatybilnosc z domowym odtwarzaczem dvd ktory rozpoznaje tylko DVD-ROM. Moj LG akurat rozpoznaje kazdy nosnik DVD, ale mam w rodzinie taki sprzet co plytek dvd+rw nie widzi.
|
http://www.micheldeboer.nl/firmware/NecDump08B2.rar
Nowy NECdump pozwala odczytać z firmware wersję strategi zapisu oraz w tym nowym szybkość zapisu dla nośników. |
Witam
Witam!
sluchajcie kupilem wlasnie neca 3500ag i mam taki problem jak testuje plytki nim wypalone obojetnie czy verbatim czy tdk sony na wszystkich mam duzo bledow c1 zawsze ponad 200 (czasami 280 i wiecej) a c2 tak od 4-15 czy to jest normalne i czy pwinienem oddac nagrywarke do serwisu? nie chce zeby plyty zaczely mi padac po pol roku pozatym widzialem ze na jakims forum byl wykres pioneera i c1 bylo 5 a c2 0 i w szoku bylem poradzcie co robic pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
co robic? |
Cytat:
|
Cytat:
Tak duże błędy przy skanowaniu na DVD-ROM wynikają z innej korekcji błędów. :taktak: Twój Nec jest na pewno dobry. :spoko: :) |
Cytat:
Cytat:
Nie wiadomo o czym ty piszesz :nie: C1 C2 prędkość zapis płytek max x4 :idea: Może zaczniesz jeszcze raz Z uwzględnieniem składni zdania i interpunkcji Chyba, że masz 8 lat - to sorry :smutny: |
Dobra jeszcze raz
Kuplilem neca 3500ag 2.18 oficjalny. Wypalilem na nim rozne plytki sony verbatim tdk. Wszystkie sa czterokrotnego zapusu i tak tez je wypalilem z predkoscia 4x. Po czy testowalem w dvd-romie sohd-167t v9s19 i wszystkie plytki maja bledow c1 ponad 200 a c2 dochodza do 15. Z czego to wynika? A przetestowac na nagrywarce nie moge bo musialbym firmware nieoficjalny wgrac co rowna sie z utrata gwarancji. Wiec jak sprawdzic czy te plytki sa dobrze wypalone? I czy to nie wina sprzetu?
|
Cytat:
Nie pozwoli ci przetestować w sposób podobny do tego jak w przypadku Liteona Z prostej przyczyny: nie zwraca błędów C1 C2 / PI PIF :nie: Tak jak slawekj pisał W kProbe testuje się tylko na nagrywarkach i to potrafiących zwracać błędy jw Jedyny sensowny test jaki możesz zrobić u siebie To Test transferu np. w Nero CD/DVD Speed Linie nie powinny być szarpane Zobacz zresztą na forum - pełno jest takich wykresów A jeżeli chcesz nagrywać płytki DVD z prędkością większą niż x4 To muszisz zapodać któryś z biosów nieoficjalnych A co do gwarancji - to przecież jeżeli powrócisz do oficjalnego biosu To gwarancja powraca :mruga: |
Na DVDROMIE nie uda ci sie utrzymac predkosci testowania x4. W rzeczywistosci naped zaczyna od ok. x3 konczy x8.
Testowanie plyt DVD na DVDromie to mocno srednia pomylka (nie jakas wielka, ale tez nie mala), ale jak program zwraca C1 i C2 zamias PI i PIF to wogole bym do tego wagi nie przywiazywal. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:12. |