Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

B@rtek 30.08.2004 13:09

No no gadajcie tak dalej a nic z tej rozmowy nie wyjdzie :taktak:

Każdy sie upiera przy swoim biosie :taktak: Ja uważam, że VS0A jest najlepszy :D

_Vip_ 30.08.2004 13:12

granice bledow mowia o PI Max = 40 i PIF Max = 10 i tego sie bede trzymal ,nie ma zadnej wzmianki na temat total i average (juz pomijam fakt ulomnosci chipu mediatek,ktory sam w sobie juz powoduje bledy,ale to juz Ci pawelblu tlumaczyl jakis czas temu)

B@rtek 30.08.2004 13:14

Tylko trzeba też brać pod uwage błędy total PI i total PIF :taktak:

_Vip_ 30.08.2004 13:28

Cytat:

Napisany przez pawelblu

Kryterium oceny plytki po sumie bledow (total) jest dosc kiepskie. Najwieksze swiatowe serwisu skupiaja sie na ocenie wartosci max (odliczajac oczywiscie te igielki powstale z bledu chipu).

polecam poczytac - http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...&page=84&pp=15

Pewelblu nie jest w temacie od wczoraj i IMHO wie wiecej na ten temat niz my wszyscy razem w tym topicu

slawekj 30.08.2004 13:28

Cytat:

Napisany przez _Vip_
granice bledow mowia o PI Max = 40 i PIF Max = 10 i tego sie bede trzymal ,nie ma zadnej wzmianki na temat total i average (juz pomijam fakt ulomnosci chipu mediatek,ktory sam w sobie juz powoduje bledy,ale to juz Ci pawelblu tlumaczyl jakis czas temu)

Ja na forum w dyskusji z kolegą Pawelblu wyraziłem swoje kryteria oceny wyników i dla siebie wyznaczyłem bardzo ostre "normy". Jeżeli przyjąć tak dużą granicę błędu to prakrycznie wszystkie biosy i większość testowanych płytek jest poprawna. Ja pozostanę przy swojej ocenie. :taktak:

_Vip_ 30.08.2004 13:32

ale zrozum ze na calym swiecie testuje sie palniki wg. ogolnie przyjetych norm,a nie wg.Twoich "specjalnych"

slawekj 30.08.2004 13:48

Cytat:

Napisany przez _Vip_
ale zrozum ze na calym swiecie testuje sie palniki wg. ogolnie przyjetych norm,a nie wg.Twoich "specjalnych"

To wszystko jest dla mnie zrozumiałe. Najłatwiej porównywać wyniki do przeciętnych. Ale chyba najważniejsze w testach jest "wyłuskanie" tych drobnych różnic, które będą pomijane przy tak założonych błędach.

_Vip_ 30.08.2004 13:52

najlepiej to poprostu nie przejmowac sie zabardzo kprob'em :]

slawekj 30.08.2004 13:56

Cytat:

Napisany przez _Vip_
najlepiej to poprostu nie przejmowac sie zabardzo kprob'em :]

Chciałbym i dzisiaj nagrywałbym na np. esperanz'ach.

B@rtek 30.08.2004 13:57

No właśnie i Vip powiedział mądrze i na temat :spoko:

legion 30.08.2004 14:06

i tak kprobe czasem przeklamuje

slawekj 30.08.2004 14:10

Cytat:

Napisany przez legion
i tak kprobe czasem przeklamuje

Ale póki co lepszego nie ma. :taktak:

legion 30.08.2004 14:14

Cytat:

Napisany przez slawekj
Ale póki co lepszego nie ma. :taktak:

no niema ale slawek dla przypomnienia :Maybe this got too technical, and you are wondering what to look for in Kprobe reports?

Use this as a guideline for good discs:

PI(Parity Inner): No larger areas on the disc should exceed 280 PI-8 errors, do not worry too much about high single spikes that exceed 280.
PO(Parity Outer): No larger areas on the disc should exceed 32 PO-8 (actually PI uncorrectable) errors, do not worry too much about high single spikes that exceed 32.

And as always; lower is better

And look at the reading curve, a slight slowdown at the end is probably nothing to worry about, but huge bumps and slowdowns are not good.

mam przetlumaczyc :D

slawekj 30.08.2004 14:18

Cytat:

Napisany przez legion
mam przetlumaczyc :D

Wszystko jasne: "I jak zawsze; niższy jest lepszy " :taktak:

_Vip_ 30.08.2004 14:20

Cytat:

Napisany przez slawekj
Chciałbym i dzisiaj nagrywałbym na np. esperanz'ach.

od jednej skrajnosci w druga skrajnosc

gwarantuje Ci ze po ilus tam latach moje platinumy ktore nie spelniaja Twoich super hiper specjalnych norm beda tak samo chodzily jak Twoje nagrywana w idealnej wilgotnosci Verbatimy :]

nikt nie oczekuje ze bedziesz nagrywal na esperach..poprostu moim zdaniem gdyby teraz zabrac Ci kprob'a to bys chyba popadl w schizofremie i chyba zaczolbys grysc klamki :]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:24.