![]() |
Cytat:
|
To dziwne bo mam fabryczną wersję 832S i jak nagrywałem esperanzę 4x printable to nagrać ją nagrało ale później tej płyty nagrywarka nie widziała. Było to na biosie VS0A. Oddałem nagrywarke do serwisu. Chyba 832S tez to dotyczy ???
|
Cytat:
Ten błąd dotyczy wyłącznie płyt + i -R x4. Płyty RW zapisywane i czytane są poprawnie. |
Slawekj: rw tez czy tylko r-y?
|
Cytat:
Przykład: funkcję "force-fallback" należy zaznaczyć tylko w przypadku występowania nieprawidłowości na końcu nagrywanej płyty +Rx8. Jęzeli płyty są nagrywane poprawnie nie powinno zaznaczać się tej funkcji. Ta uwaga pojawia się w momencie próby zaznaczenia.Ta funkcja nie działa do końca poprawnie. To widać wyrażnie na wykresach. Dlatego każda próba zaznaczenia musi być podyktowana potrzebą a nie dlatego że takie funkcje występują. Ja nagrywam w Nero i funkcja auto bitsetting nie jest mi potrzebna bo można ustawiać z poziomu opcji Nero. I.t.d... |
slawek mówisz, że nic nie zaznaczasz w omni (oprócz wyłączenia diody) aby była lepsza jakość zapisu to po co uzywasz omni, tylko po to aby wyłączyć diodę? Nie lepiej wgrać orginalny bios ze strony liteona? :D
|
Cytat:
I nie można udowodnić że się zjarała w wyniku braku omnipatchowania :mruga: |
Cytat:
Właśnie! Nigdy _Vip_ nie napomknął o browarku :piwko2: - a to dzięki niemu tak pikne płyty siem palom :ognicho: |
Cytat:
|
Ja tam wolę aby się paliła :D
|
Cytat:
|
slawk'q co daje właściwie ta ostatnia opcja w omni ale w praktyce nie w teorii?
|
Cytat:
Na moim palniku na omnii 1.3.8 mam zaznaczoną tylko ostatnią opcję. Nie stosuję zmiany strategii, uważam że firma LiteOn - tak przypuszczam na podstawie swoich dokładnych laboratoryjnych badań ustaliła optymalne wartości dla swoich nagrywarek. Dlatego tych wartości nie zmieniam. Próbowałem zaznaczać poszczególne funkcje lecz rezultaty statystycznie biorąc były gorsze. To są dodatkowe zmiany na fabrycznym biosie i każdy kto to zmienia robi na własną odpowiedzialność. Stąd tak różne wykresy na tych samych nośnikach. Oczywiście płytka płytce nie równa, ale można założyć pewną granicę błędów i na tej podstawie określić jakie nośniki przy różnych ustawieniach biosu i prędkościach nagrywania są dobre a jakie złe. Podejrzewam, że te dodatkowe funkcje będą różne efekty przynosić na różnych nagrywarkach. Każdy z nas metodą prób i błędów ustali co dla niego jest optymalne. A to czy ustawienia są poprawne można sprawdzić przez pomiary na kprobie. Mała suma wszystkich błędów świadczy o poprawnym ustawieniu biosu. |
Cytat:
|
no qrcze musialem zrobic 4 pompki bo na jednej rece nie umim ^_^ spoko vip juz robie. Spytalem tak dla pewnosci ;p
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05. |