Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

legion 26.09.2004 21:54

Cytat:

Napisany przez buszi
wpierw tak ale gdy zaczęło migać to wgrałem jeszcze raz bios ale z wyłącząną opcją.

to musi dzialac przy 812 robiac ja na 832 musisz miec wlaczona ta opcie tak jak @vizzard ci pokazal bo inaczej nici z 832 :)

VIZZARD 26.09.2004 21:55

Cytat:

Napisany przez Turboni
musi byc ta opcja zaznaczona bo inaczej bedzie ci migalo na pomaranczowo i dupa :(

Swoją drogą to ciekawe

Że słowo DUPA nie jest wygwiazdkowane :D

Turboni 26.09.2004 21:56

bo to piekne slowo :D jest

buszi 26.09.2004 22:24

dziki chłopaki zaraz spróbuje jeszcze raz ale nowszym omnipatcherem

buszi 26.09.2004 22:41

wielkie dzinks. działa. zaraz coś wypale do pewności :)

elk 26.09.2004 22:42

@Legion
Mam pytanko - czy mozna wrzucic zamieszczony przez Ciebie bios programem lntflash i jesli tak to czy mam zaznaczac Update Boot Code?
A wogole to czy mozna go wrzucac jak mam w tej chwili 812 przerobioną na 832? Chodzi mi o to czy mając w tej chwili przerobione firmware od 832 VS0A to moge go wrzucac bezposrednio czy najpierw wracac do orginalnego biosu od 812 i dopiero wtedy sie bawic.

Sorki za takie pytania ale jestem na razie jeszcze lama w tym temacie - caly czas sie ucze :)

VIZZARD 26.09.2004 22:49

Cytat:

Napisany przez elk
@Legion
Mam pytanko - czy mozna wrzucic zamieszczony przez Ciebie bios programem lntflash i jesli tak to czy mam zaznaczac Update Boot Code?
A wogole to czy mozna go wrzucac jak mam w tej chwili 812 przerobioną na 832? Chodzi mi o to czy mając w tej chwili przerobione firmware od 832 VS0A to moge go wrzucac bezposrednio czy najpierw wracac do orginalnego biosu od 812 i dopiero wtedy sie bawic.

Sorki za takie pytania ale jestem na razie jeszcze lama w tym temacie - caly czas sie ucze :)

Mając lntflash możesz robić co chcesz, gdzie chcesz i jak chcesz :taktak:

Oczywiście w granicach przyzwoitości .... ^_^

elk 26.09.2004 22:53

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Mając lntflash możesz robić co chcesz, gdzie chcesz i jak chcesz :taktak:

Oczywiście w granicach przyzwoitości .... ^_^

Czyli jesli to nie nabijanie sie ze mnie to rozumiem ze moge uzyc lntflash - a co z ta funkcją Update Boot Code?

legion 26.09.2004 22:56

@elk mozesz bez problemu kolega vizzard juz ci to wytlumaczyl :piwo:
- nie musisz wlanczac Update Boot Code tylko update i gogogogog:)

VIZZARD 26.09.2004 23:18

Cytat:

Napisany przez elk
Czyli jesli to nie nabijanie sie ze mnie to rozumiem ze moge uzyc lntflash - a co z ta funkcją Update Boot Code?

To nie nabijanie :nie:

To tylko przenośnia :taktak:

I tak jak rzekł legion - bez Update Boot Code :D

elk 26.09.2004 23:28

Niestety ale lntflash zawiesza mi sie przy wgrywaniu tego biosu - pasek postepu doszedl do 100% i zwis - czekalem strasznie dlugo az w koncu z kilkoma zdrowaskami zrestartowalem kompa - nagrywarka działa ale dalej z poprzednim firmwarem.

Kurcze ale stres

VIZZARD 26.09.2004 23:34

Cytat:

Napisany przez elk
Niestety ale lntflash zawiesza mi sie przy wgrywaniu tego biosu - pasek postepu doszedl do 100% i zwis - czekalem strasznie dlugo az w koncu z kilkoma zdrowaskami zrestartowalem kompa - nagrywarka działa ale dalej z poprzednim firmwarem.

Kurcze ale stres

Jest kilka warunków zalecanych do flashowania. Między innymi:

1. Nie może być płyty w napędzie
2. Nagrywarka podczas flashowania podpięta jako jedyny napęd na kanale IDE

i coś tam chyba jeszcze :D

U mnie pomimo niespełnienia powyższych wszystko biega :taktak:

Ale u ciebie może być inaczej

Sprawdź to!

BTW Dziwne jest to co piszesz :O

Ciekawe czy ty nie flashujesz innego napędu ???

Masz jeszcze jakieś inne w kompie? :mruga:

adas.p1 26.09.2004 23:36

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
2. Nagrywarka podczas flashowania podpięta jako jedyny napęd na kanale IDE

Ja mam jeszcze jeden naped na tym samym kanale i flashowanie zawsze przebiega bez problemow (ltnflash 1.24).

elk 26.09.2004 23:38

Naped mam podpiety jako jedyny do głownego kanalu IDE, nie mam innych napedow, flashuje napewno ten co trzeba, bez plyty w napedzie :)

Zrobienie backupu poszlo bez problemow, wczesniej bios z vs0a na ktorym teraz działa moja zmodowana 812 poszedl bez problemow - tylko ze wtedy nie bawilem sie zadnymi binami tylko wrzucalem zomnipatchowany firmware.

I ja tez nie wiem o co biega ;)

legion 26.09.2004 23:43

zrob jeszcze raz :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:38.