![]() |
Ilość załączników: 1
Oto wynik testu płyty DVision DVD-R x4 z prezentacja SlideShow, wynik jest bardzo słaby a mimo to (o dziwo) płyta jest czytana przez mój stacjonarny DVD SkyMaster z częstymi zatrzymaniami i przeskokami. Nikomu nie polecam tych płyt.
|
Cytat:
niedlugo i ja zaczne testy z biosami najpierw stestuje to co mam teraz pozniej CG3B pozniej VS0B czysty i takie tam drobne omni *******ki ale to sie rozciagnie w czasie bo.... nie mam duzo staffu do nagrywania a palic dla testu nie bede ;) no i bedem usial sie nauczyc jak KProbe klikac ;) ale o tym w osobnym watku(mimochodem powstanie kurs obslugi KProba - co nawet jest ciekawym pomyslem) |
a teraz po emtecu dvd-rw przyszla kolej na platinium dvd+r x8 palona oczywiscie w winoncd.
test zapuszczony odrazu po wypaleniu nie bylo przerwy nawet 10s miedzy paleniem a sprawdzaniem:D |
ladnie kolego :piwo: teraz ja cos wypale
i wypalilem:D verba4x palona 8x na oficjalnym VS0B za pomoca CloneCD 5PL |
Dla porównania przedstawiam wyniki testu w KProbe płyty Sony DVD+RW x4 nagrywanej na Lite'On 832S. Płyta była oczywiście nagrywana i testowana dwukrotnie pod każdym z biosów osobno (zawierała identyczne dane). Pierwszy test wykonany został pod biosem Codegyus'a 832S/VS0A i drugi 832S/CG3B. Wyniki testów przynajmniej w tym jednym przypadku stawiaja wyżej bios VS0A, chociaż nie odbiegają dużo od siebie. Z informacji o CG3B wynika, iż powinien on dawać lepsze efekty przy nagrywaniu płyt x8.
|
Jest już nowy OmniPatcher 1.3.12 !!!
|
Bios VS0B jest dostępny na stronie codeguys od ponad miesiąca. Pliki bin wyciągnięte
z tamtego biosu i z napędu po wgraniu orginalnego VS0B są identyczne. Niektórzy koledzy są nim teraz zachwyceni, pomimo tego że kiedyś byli jego wielkimi oponentami. A bios jest jaki był. Ciekawe, co uległo zmianie? |
Cytat:
|
Chyba mnie nie zrozumiałeś, porównywałem pliki binarne total comanderem, są identyczne. Orginalne biosy są najlepsze, wiadomo ostatnia opcja zaznaczona do tego
auto bitsetting, żadnych rec tweaks. U mnie najlepiej wypadł VS0A, oczywiście orginał ze strony litka, używam verbatimów i platinum oczywiście z plusem. Pozdrawiam |
No więc moja walka z wgraniem biosu legiona skonczyla sie na tym, ze wgralem bios CG3B od codeguys :)
A teraz wynik nagranej plytki - Verbatim DVD+R - nagrana z prędkością 2,4x Nie znam sie na tych wykresikach ale chyba nie jest źle |
Cytat:
Ja robiłem na dwa sposoby. Na początku wrzuciłem na to co miałem a póżniej od nowa na "goły system" ze strony update Windows. Efekty są lepsze przy instalowaniu od nowa systemu. :taktak: Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
------------------------------------------------------------------------------ Dodatkowo bios z force-shifting: w int.ipg jak wrzucic bin do litka :) jak bedzie juz tak jak na jpg to wciskacie go i czekacie do chwili kiedy sie pokaze done i to wszystko:) |
ok - tym razem nagralem plytke Verbatim DVD+R 4x na biosie CG3B
Czy taki wynik mogę uznać za znośny? |
Kprobe a rzeczywistość
Zapodałem bios od legiona. Ogólnie wyniki w Kprobe są lepsze natomiast w rzeczywistości płyty DVD +RW(każda) po wypaleniu haczą się w stacjonarce. A wyniki w Kprobe przepiękne:). Dwa dni nie dawało mi to spokoju. Powróciłem do VS0A i w stacjonarce się już nie haczą. Coś mi się wydaje,że sytuacja zaczyna przypominać 3Dmarka- podrasowane drivery w celu uzyskania jak najleszych wyników. Miałem Litka 401, wyniki w Kprobe fatalne- wrzuciłem te same płytki na 832 i są super. Uległem manii testów i wyników i teraz żałuję:(. Moja stara 401(być może udany egzemplarz ), jak z obecnych testów wynika:) paliła bezproblemowo wszystko i szkoda ,że się z nią rozstałem. Wynika z tego dla użytkowników 401, że mogą się martwić jak wyniki skaczą powyżej 1000 a dla pozostałych powyżej 200.Ale to tylko wyniki. Prawdziwy test to kilka stacjonarek:)
maniek |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:36. |