![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Wcześniej na tym forum spotkałem się z opiniami, że Bios f-my Codeguys dla Lite'On 832S - VS0B jest gorszy od VS0A.
Przeprowadzone testy obu biosów na różnych płytach wcale tego nie potwierdzają. Oto test wykonany na płycie Verbatim DVD+R x4, wyniki są prawie identyczne. |
Następny wynik testu dla płyty TDK DVD+R x4.
|
I jeszcze wynik testu dla kolejnej płyty Platinum DVD+R x8. Różnice mieszczą się napewno w granicach błędu testów.
|
No Maru ładne wykresy :taktak: Ale jednak VS0A jest minimalnie lepszy w ilości błędów total :D
P.S. Tylko pytanie czy oba biosy są od codeguys i co było zaznaczone w omni? |
A mnie się wydaje, że płytę nagrywałeś na jednym biosie
A tylko dwoma biosami sprawdzałeś w kProbe :taktak: Żeby mieć jakiekolwiek pojęcie na ten temat Należałoby nagrać płytę na biosie VS0A i na tymże ja zczytać Następnie nagrać płytę na biosie VS0B i na tymże ją zczytać To dopiero powinno dać relatywny wynik obrazujący właściwości obydwu biosów :tak!: |
Cytat:
TAK TAK powinno to wygladac jak kolega opisal ogolnie Codeguys - VS0B jest nie udany ale zawsze mozna potestwac VS0B kolegi legion pod 812 jest to oficjalny VS0B (dla 832) |
Cytat:
" Enable auto-bitseting" oraz "Fix the'dead drive blink'/Enable cros-flashing". Może i VS0A jest lepszy od VS0B, ale minimalnie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
to teraz cos dla odmiany plytka emtec DVD-RW x2 palona na biosie oficjalnym VS0B i w WinOnCD.
sprawdzona odrazu po nagraniu :D a mowia ze litki "-" nie lubia :> |
Cytat:
Ale i błędy na niej zawarte kopiuje :D |
Cytat:
Potestuj CG3B Platimum palona 8 x |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:29. |