Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

mensir67pl 31.10.2004 09:56

Ilość załączników: 1
Poranna platyna przy kawie

B@rtek 31.10.2004 09:58

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
Poranna platyna przy kawie

Coś PI wysokie jak na platyne :ysz:

Daniel290 31.10.2004 10:27

Ilość załączników: 2
U mnie nowy bios niestety nie sprawdza sie wogóle.Po wielkich problemach z poprawnym zainstalowaniem przygotowałem sobie swój bios z exeka.Najlepsze na tym biosie co uzyskałem poniżej na nero.Jak widać totalna porażka.Inne biosy od bartka,legiona,turboniego jeszcze gorzej.Pi nawet ponad 1000.
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12297&stc=1
Powróciłem więc do VSOB z opcjami identycznymi jak przy VSOE-aplly,auto,fix i nic poza tym.Efekt poniżej -też na nero.Płyty to verbatim +r x4 palone tym samym plikiem z obrazu na nero 6,601.
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12298&stc=1

legion 31.10.2004 10:54

Cytat:

Napisany przez Daniel290
U mnie nowy bios niestety nie sprawdza sie wogóle.Po wielkich problemach z poprawnym zainstalowaniem przygotowałem sobie swój bios z exeka.Najlepsze na tym biosie co uzyskałem poniżej na nero.Jak widać totalna porażka.Inne biosy od bartka,legiona,turboniego jeszcze gorzej.Pi nawet ponad 1000.

Powróciłem więc do VSOB z opcjami identycznymi jak przy VSOE-aplly,auto,fix i nic poza tym.Efekt poniżej -też na nero.Płyty to verbatim +r x4 palone tym samym plikiem z obrazu na nero 6,601.

Widze ze lepiej ci pali na VS0B to nie kombinuj juz nic i zostaw tak jak jest tylko czekac na jeszcze nowszy bios.

P.s probowales wszystkie biosy od mnie i od bartka ?
moze pomoze ten z force-fallback:D

mensir67pl 31.10.2004 11:48

[QUOTE=Daniel290]U mnie nowy bios niestety nie sprawdza sie wogóle.Po wielkich problemach z poprawnym zainstalowaniem przygotowałem sobie swój bios z exeka.Najlepsze na tym biosie co uzyskałem poniżej na nero.Jak widać totalna porażka.Inne biosy od bartka,legiona,turboniego jeszcze gorzej.Pi nawet ponad 1000.

Nie do konca musi to byc wina boisu trzeba by sprawdzic wiecej nosnikow jesli to sa z jednego pak czy rozne zakupy

yonasz 31.10.2004 12:15

Czy ktos spotkal sie z czyms takim ze plytka nagrywana x2 zle sie nagrywala a x4 dobrze?Czy jest mozliwe ze plyty nie sa kompatybilne w dol tzn nie powinno sie ich nagrywac x2??

VIZZARD 31.10.2004 13:22

Cytat:

Napisany przez yonasz
Czy ktos spotkal sie z czyms takim ze plytka nagrywana x2 zle sie nagrywala a x4 dobrze?Czy jest mozliwe ze plyty nie sa kompatybilne w dol tzn nie powinno sie ich nagrywac x2??

Temat wałkowany od dawna :taktak:

1. Spotkał się. Optymalna szybkość palenia to x4 - udowodniono wielokrotnie - patrz wykresy na forum :czytaj:

2. Jest możliwe. I nie powinno się ich nagrywać x2 :nie:

Daniel290 31.10.2004 14:57

Cytat:

Napisany przez legion
Widze ze lepiej ci pali na VS0B to nie kombinuj juz nic i zostaw tak jak jest tylko czekac na jeszcze nowszy bios.

P.s probowales wszystkie biosy od mnie i od bartka ?
moze pomoze ten z force-fallback:D

Próbowałem i ten.Paliłem całą noc prawie :D Rezultaty nie ciekawe były.Pozostaje mi czekać na następny bios.
Cytat:

Napisany przez mensir67pl
Nie do konca musi to byc wina boisu trzeba by sprawdzic wiecej nosnikow jesli to sa z jednego pak czy rozne zakupy

Z jednego zakupu.Biore zawsze po 50 szt verbatimek i pale do bólu :>

mensir67pl 31.10.2004 15:32

Po obiednia Platyna palona 8x ;)

sergio_op 31.10.2004 23:10

Oto moje wykresy na 451@832S po aktualizacji biosu na WS0E:
płytka GigaMaster palona 4x

sergio_op 31.10.2004 23:15

a tak było wcześniej na CG3B:

sergio_op 31.10.2004 23:19

i dla porównania Memorex palony 2x jeszcze na CG3B:

sergio_op 31.10.2004 23:59

Ponieważ nie bardzo wiem co można zmienić Omnipatcherem w firmware VS0E od Codeguys'a, wgrałem firmware bez dokonywania w nim zmian. Może jeszcze można coś w nim poprawić?
Po ponad półrocznym użytkowaniu nagrywarki LiteOna (obecnie 451@832S) zauważyłem, że zdecydowanie lepiej pali płytki R+ :) , Verbatimy R- pastel (TY) w moim stacjonarnym Philipsie DVD 640 mocno zacinają się :smutny: , natomiast R- Princo czy GigaMaster są odtwarzane bez problemu. Z ustawieniem BookType nigdy nie miałem problemu.
Pomimo tego, że moja nagrywarka LiteOn LDW-451S jest z ubiegłego roku, to sprawuje się bardzo dobrze. Zamówiłem partię nowych płytek, jak zrobię jeszcze parę testów to wyniki przedstawię na forum.

legion 01.11.2004 00:16

Cytat:

Napisany przez sergio_op
Ponieważ nie bardzo wiem co można zmienić Omnipatcherem w firmware VS0E od Codeguys'a, wgrałem firmware bez dokonywania w nim zmian. Może jeszcze można coś w nim poprawić?
Po ponad półrocznym użytkowaniu nagrywarki LiteOna (obecnie 451@832S) zauważyłem, że zdecydowanie lepiej pali płytki R+ :) , Verbatimy R- pastel (TY) w moim stacjonarnym Philipsie DVD 640 mocno zacinają się :smutny: , natomiast R- Princo czy GigaMaster są odtwarzane bez problemu. Z ustawieniem BookType nigdy nie miałem problemu.
Pomimo tego, że moja nagrywarka LiteOn LDW-451S jest z ubiegłego roku, to sprawuje się bardzo dobrze. Zamówiłem partię nowych płytek, jak zrobię jeszcze parę testów to wyniki przedstawię na forum.

sprobuj jeszcze bios oficjalny :D a omni daje ci to ze mozesz poprawic oraz dodac nowe strategie palenia nosnikow und:) dodatkowe funkcje np. kiedy ci plytka na koncu podchodzi do gory
:D mozesz to skorygowac itp.

sergio_op 01.11.2004 09:50

Cytat:

Napisany przez legion
sprobuj jeszcze bios oficjalny :D a omni daje ci to ze mozesz poprawic oraz dodac nowe strategie palenia nosnikow und:) dodatkowe funkcje np. kiedy ci plytka na koncu podchodzi do gory
:D mozesz to skorygowac itp.

O ile pamiętam (wyczytałem kiedyś na forum), to bios oficjalny nie nadaje się do zmodowanej nagrywarki (chyba że mylę się). Ponadto mam problem ze znalezieniem na forum opisu przeróki firmware, a konkretnie jak wyciągnąć bin z oficjalnego firmware, czym poprawiać i dodawać strategie zapisu i jakie funkcje włączać w omni.
Nie jestem zaawansowany w tym temacie i dlatego takie pytania, wiem że wielokrotnie było to poruszane na forum, ale jakoś nie wychodzi mi wyszukiwanie odpowiednich wątkow.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:48.