![]() |
Bo DualShock, jest zrobiony na "wczoraj, dzisiaj i jutro.
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do DS3 to to ju***380; jest SixAxis, Shock na pewno nie, a tym bardziej Dual :D Nie przyjemny jest nie tylko brak AA, ale i flickering, co***347; co bardzo wnerwia na PS2 (niekt***243;rzy sobie ztym radz***261;, vide FFXII cho***263; kosztem ostro***347;ci obrazu), co***347; co mam nadziej***281; zniknie na tej generacji. Cytat:
A tak BTW to przyznam, ***380;e mnie ma***322;o obchodzi, kt***243;ra konsola jest mocniejsza - na papierze. Mnie interesuje co developer jest w stanie wykrzesa***263; z danej platformy. A czy ona obraca trylion polygon***243;w czy cztery na krzy***380; to mnie to lotto. Ja chc***281; gier! Benchmarki mog***281; sobie odpala***263; na PC ;) Mo***380;e si***281; starzej***281;, ale dla mnie to gry mog***322;yby si***281; zatrzyma***263; na epoce 16/32bit (SNES/PSX). Przynajmniej m***243;g***322;bym nadal podziwia***263; piekne 2d czy prerenderowane t***322;a - "technologia", kt***243;ra przesta***322;a by***263; rozwijana (wystarczy spojrze***263; na Valkyrie Profile [PSX] czy RE0/1 [GC] (czyli przyk***322;ad 2d na 32bit i prerender***243;w na 128bit). |
http://www.gametrailers.com/player.p...pe=wmv&pl=game
no - juz wyszlo |
Eee....tam, wszystko wyjdzie w praniu.
Poczekamy.....Uwidzimy.......Ocenimy ;) |
Cytat:
a tak w skrocie - x360 jest lepsza (mocniejsza?) konsola jesli chodzi o aspekty techniczne |
Cytat:
Cytat:
|
RSX to 7800GT nieco zmodyfikowane, przynajmniej tak twierdzi nvidia....producent rsx'a
|
Moze sa ale co po szybkosci jesli pamieci po prostu zabraknie. Poza tym nie rozumiem jednego. Wiadomo ze najwiekszej przepustowosci wymagaja procesory graficzne (wystarczy porownac to co mamy w PC).
Xbox ma na wszystko GDDR3@700Mhz (+10MB eDRAM dla GPU o olbrzymiej przepustowosci) PS3 ma XDR na dane i ... GDDR3@550 dla RSX. |
Cytat:
|
Ze jest 256MB na dane i 256MB dla GPU (tekstury itp).
Oczywiscie w konsoli najwazniejsze sa gry. Wszystko zalezy czy porownujemy konsole technicznie czy z punktu widzenia gier (ja porownywalem technicznie i tu bardziej podoba mi sie X-box). Takze stosunek mocy do ceny xbox ma znacznie lepszy, zwlaszcza dopoki nie wliczamy czytnika BR ktory do grania jako takiego nie sluzy). W kwestii gier sony jak zwykle ma tu duza przewage, ale na szczescie Microsoft to firma "nieco" wieksza niz Sega, bo niedlugo mielibysmy monopol Sony. |
7 rdzeni
Co rozumiesz poprzez "dzielona po połowie"? |
Nie widze powodu dlaczego ta sama gra na jednej platformie mialaby byc mniej lub bardziej miodna niz na innej, chyba ze jest to zabieg celowy.
Co do PS3 vs X360 to, z tego co sie orientuje (poprawcie mnie jesli sie myle) - Procesor graficzny X-a jest nowoczesniejszy (48 zunifikowanych shaderow, podobnych jak w geforce 8) i nieco szybszy. Do tego ma unikalny system tworzenia antialiasingu 4x calkowicie za darmo (bez utraty predkosci). RSX bazuje na technologii GF6/7. - X ma wiecej mocy ogolnego przeznaczenia (3 symetryczne 2 watkowe rdzenie PowerPC) - PS3 ma 1 jednowatkowy rdzen ogolnego przeznaczenia PowerPC+ 7 FPU o lacznej mocy 2x wiekszej niz FPU w x-boxie, ale nie wszedzie da sie to wykorzystac (to tylko koprocesory). - X ma znacznie wieksza przepustowosc pamieci - PS3 ma lepszy naped (no wiadomo - BR) - pamiec PS3 jest dzielona po polowie, natomiast w Xie w miare potrzeb. Podsumowujac, moim zdaniem teoretycznie gry powinny lepiej wygladac na X-ie, no i X powinien byc latwiejszy w programowaniu (ale to kwestia narzedzi i czasu na opanowanie architektury). Na pewno zadna z konsol nie ma duzej przewagi technologicznej - kazda ma swoje mocne punkty. |
Nie ma czym si***281; zachwyca***263;, to s***261; pierwsze gry ;)
Tak BTW: grafika to NIE wszystko. |
Po zobaczeniu tych zdjec powiem tylko jedno
ooo :wow: K***A:wow: !!!!!!!! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:53. |