![]() |
@desden
europa to wybredny rynek, wiec ps3 w postaci w jakiej jest teraz nie bylaby zbyt popularna |
Cytat:
Na X360 polecam Dead Rising - GTA z zombie w tle ;] |
@demek dla jednych to dobre dla innych juz, co ztego ze sharingu mozna korzystac jak filmow przegrywac juz sie nie dla przez "lana".
wracajac do gier na pceta zawsze byly konwersje ktore byly robione nie zadko na szybcika przez co wyszlo to co wyszlo. Szkoda mi tylko jednego ze sony europy nie zaatakowalo w listopadzie mam nadzieje ze marcu dostaniemy to, na co amerykanie i japonczyki beda patrzyc ze slinka na ustach ;p |
@max
moze i sony czyta wiecej formatow sama z siebie, ale x360 moze sluzyc za net player, czyli z dysku z kompa wyswietlac na tv poprzez lana sony tego nie ma, przynajmniej nie widzialem takiej informacji piszac o filmach mialem na mysli filmy z hd-dvd i bd w ich formacie czyli hd a nie jako pliki |
Cytat:
|
Cytat:
przecież Ty też lubisz grać ;) takw głębi duszy ja wiem, że to Ty tam w srodku czujesz i słyszysz coś co mówi idź grać :fiu: :D |
Maniacy gier, tylko by***347; cie grali,
I bardzo dobrze ***380;e na PC nie wydaj***261;, gry powinny by***263; tylko na konsole Wtedy w ko***324;cu PC by se odpoczo***322; A nie robi jak nie za server to za konsole :D |
Cytat:
ubisoft miał wydać, a ja wciąż na niego czekam i czekam, a dol jest na xklocka ? bo bym sobie w nocy pograł ;) :D |
To bylo kiedys - zauwaz ze ani slowa nie ma o premeirze SH5 na PC - a na konsole zapowiedzi sa konkretne. Nie ma RE4, nie ma nawet RE:Code Veronica. Nie ma MGS 3... COS JESZCZE?
|
Cytat:
to nie mo***380;liwe :czytaj: Cytat:
:D |
Dead or Alive to akurat wyjatek, tak jak Resident Evil ;-). Ale chodzi mi o tzw. "killer'y" czyli gry, dla ktorych kupuje sie konsole... Na XBOX jest to Halo i Gears of War - oba niby fajne, ale... to strzelanki FPS. Gatunek, ktory nigdy sie na konsolach porzadnie nie sprawdzil (duzym postepem byl system sterowania i celowania wprowadzony w Halo 1) - wielcy, amerykanscy chlopcy, walczacy o sluszna (dla kogo?) sprawe... Nie ma tam ideologii i refleksji... Czegos, co w Japonie wroslo dzieki nieodlacznym elementom jej kultury - mandze i anime. Ale tobie jako "pecetowcowi" powinno to akurat pasowac - na PC gier "japonskich" jest jak na lekarstwo ;-)...
|
Cytat:
@Max - znajdz mi taki odtwarzacz to kupie i przestane truc z konsolami ;-). |
dlaczego mało japoński ??
czy Dead or Alive 4 nie ma "klimatu" japońskigo. tak przy okazji. Co rozumiesz przez stwierdzenie "gra klimatem i miodna" lub poprostu "klimat w grze" ;) |
Coz, skoro masz z kim wymieniac sie grami i lezy Ci klimat gier X360 (jak sam wspomniales jestes raczej "pecetowcem") to wybor jest dosc oczywisty. Uprzedzam tylko - calosc otoczki X360 (achievementy, gry za punkty przez internet itd.) odczujesz TYLKO grajac w oryginaly - jesli chcesz poczuc klimat "konsol przyszlosci" - zapomnij o "kopiach zapasowych". Nie mam nic do X360 - jesli tylko pasuje Ci ich klimat, bierz bez zastanowienia. Wszystko jest kwestia gustu. Aczkolwiek jesli podobal Ci sie klimat gier na Pegasusa (NES'a) i PS2 ktory Ci pozyczono - nastaw sie ze "klimat" X360 jest "nieco" inny (malo japonski).
Smartek - nie lepiej kupic do filmow odtwarzacz? Taniej bedzie i potencjal nie bedzie sie marnowal ;-). @demek - polecam lekture styczniowego numeru PSX Extreme. Nie znam sie na tym, ale napisano ze obsluge wiekszej ilosci formatow oferuje platforma Sony. Minusem jest blokada regionalna - poki co konsola jest dostepna tylko na rynku japonskim i odtwarza wylacznie... filmy z Japonii :-). Polemike koncze jakze trafnym stwierdzeniem - niech kazdy kupuje konsole taka, by nie zalowal jej zakupu i do tego do czego jej potrzebuje. I aby w tym drugim przypadku nie okazalo sie, ze przeplacil ;-). Wracam do PSP - peace :-). |
hehe... jeden mój post a takie poruszenie :P
Ogólnie Xbox 360 to będzie moja pierwsza konsola (nie licząc pegasusa). Nie kupuje tej konsoli tylko dla lepszego sprzętu. Ale ja PeCetowiec, który ma kompa do gier od 1 klasy GIM (a tak ogólnie to dużo wczesniej a teraz jestem w trzeciej klasie gimnazjum ) jakoś narazie nie wyłapuje tego klimaciku, chociaż może to co np. ja odczuwam w czasie grania ty nazwałbyś klimatem i miodnością a ja poprostu nie umiem tego nazwać. Powoli dochodze do tego co to jst miodność i klimat ( miałem okazje nabyć kropelkę doświadczenia bo kolega pożyczył mi na tydzień PS2). Dodatkowo powiem że Xbox'a 360 ma 4 moich kolegów a inny jeden nabędzie go w tym miesiącu :) Więc miałem okazje "podzierżyć pada" w ręku i kilkakrotnie po kilka godzin :D Bardzo podoba mi się system wymiany informacji o przyjaciołach, ściągania demek, filmików, grania w sieci w demka :D Ostatnio nawet dowiedziałem się o możliwości ściagania starych dobrych gierek np. z pegasusa. Aż się łezka w oku zakręciła jak zobaczyłem gierkę w którą grałem z 8 - 9 lat temu :) Dodatkowo dodam że dwóch z kolegów posiadających Xboxa 360 mieszka bardzo blisko mnie w domkach jednorodzinnych ( jak ja ) więc w czerwcu na 100% zrobimy sieć bezprzewodową. To jest też bardzo duży plus. Jak to mówią moi koledzy: Xbox 360 rLz :D :D :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:24. |